Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bill ve Melinda Gates çifti, 27 yıllık evliliklerinin ardından boşanıyor

Bill ve Melinda Gates çifti, 27 yıllık evliliklerinin ardından boşanma kararı verdi. Kararı kişisel Twitter hesaplarından duyuran Bill ve Melinda Gates, “Bir çift olarak yürüme ve gelişme imkanımızın kalmadığına inanıyoruz” dedi

Microsoft’u kurucusu Bill Gates ve eşi Melinda Gates, dün (3 Mayıs) Twitter hesaplarından yaptıkları paylaşımla boşanma kararı aldıklarını duyurdu. Gates çifti, yaptıkları paylaşımlarda “İlişkimize dair uzunca düşündükten sonra evliliğimizi sonlandırmaya karar verdik” dedi.

1980’li yıllarda Melinda Gates’in Microsoft’ta çalışmaya başlamasıyla tanışan çift, 27 yıllık evlilikleri boyunca üç çocuk yetiştirdiklerini ve yönettikleri Bill & Melinda Gates Vakfı ile sağlıklı ve üretken hayatlar sürmeleri için birçok insana yardım ettiklerini belirterek, “Ancak hayatımızın sonraki aşamasında bir çift olarak birlikte büyüyebileceğimizi düşünmüyoruz” açıklamasını yaptı.  

Koronavirüs salgınıyla mücadele de dahil olmak üzere küresel sağlık konuları ve hastalıklar için yaptıkları milyonlarca dolarlık bağışlarıyla bilinen Gates çifti,Vakıfta birlikte çalışmaya devam edeceğiz, Bu yeni hayatta gezinmeye başlarken ailemiz için alan ve mahremiyet istiyoruz” dedi.

27 yıldır evli olan çiftin 18, 21 ve 25 yaşlarında üç çocuğu var. Melinda Gates, daha önce yaptığı bir açıklamada, Bill Gates’in evlilik konusunda çok uzun süre düşündüğünü hatta evliliğin artılarını ve eksilerinin olduğu bir liste yaptığını açıklamıştı. Melinda Gates, “evliliklerinin inanılmaz derecede zor” olduğunu çünkü eşinin günde 16 saat çalıştığını ve ailesine pek fazla zaman ayıramadığını söylemişti.

Derleyen: Meryem Zelal Direkçi

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.