Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de 124 emekli general ve amiralden açık mektup: “Biden hile ile seçildi ve ülkeyi Marksizme sürüklüyor”

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 124 emekli amiral ve general, ülkede kasım ayında düzenlenen başkanlık seçiminin adil olmadığını ve Joe Biden yönetiminin vatandaşların temel haklarını sınırlandırarak ülkeyi Marksist/sosyalist bir çizgiye götürdüğünü öne sürdükleri bir açık mektup kaleme aldı.

Fransa’da çok sayıda emekli askerin son bir ayda yayımladıkları iki farklı bildiriyle Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u “iç savaş ve İslamcılık tehlikelerine” karşı uyarmasının ardından ABD’de de 124 emekli general ve amiral, ABD Başkanı Joe Biden ve yönetimini hedef alan bir mektup yayımladı.

Mektup, şu ifadelerle başlıyor:

“Ülkemiz derin bir tehlikede. Ülkemiz, anayasal bir cumhuriyet olarak hayatta kalmak için 1776 yılındaki kuruluşundan itibaren şu ana kadarki en büyük mücadelesini veriyor. Bu mücadele, sosyalizm ve Marksizm destekçileri ile anayasal özgürlükleri koruyanlar arasında.”

Ülkede geçen kasım ayında yapılan ve Demokrat Joe Biden’ın kazandığı başkanlık seçimin adil olmadığını öne süren emekli general ve amiraller, ABD Kongresi’ndeki çoğunluğun ve Beyaz Saray’ın Demokratlar’ın kontrolünde olduğu bir dönemde, ülkenin “Marksist, otoriter bir yöne doğru sert bir dönüş yaptığını” savundu. Emekli askerler ayrıca, Başkan Joe Biden’ın fiziksel ve zihinsel sağlığının yerinde olmamasının göz ardı edilemeyeceğini belirtti.

Mektubun yayımlanması sonrası asker-sivil ilişkileri konusunda bir uzman, mektubu “partizan bir saldırı için rütbelerin kullanıldığı utanç verici çaba” olarak nitelendirdi. Adını vermek istemeyen bir Amerikan donanması mensubu ise mektubun “rahatsız edici ve pervasız” olduğunu söyledi.

Mektubun üzerinde durduğu seçim güvenliği, dış politika, Marksizm endişesi gibi noktaların, büyük ölçüde eski ABD Başkanı Donald Trump’ın aşırı destekçilerinin gündeme taşıdığı tartışma unsurları olması dikkat çekti.

Derleyen: Fazıl Alp Akiş

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.