Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Amazon 75 bin kişiyi işe alacağını ve aşı belgesi gösterenlere 100 dolar ikramiye vereceğini duyurdu

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli çevrimiçi alışveriş platformu Amazon, 75 bin kişiyi işe alacağını ve koronavirüs aşısı olduğunu kanıtlayan bir belge gösterenlere işe alımlarda 100 dolar ikramiye vereceğini açıkladı.

Dünyanın en büyük çevrimiçi alışveriş platformu Amazon, koronavirüs salgını döneminde verilen siparişleri karşılayabilmek ve lojistik operasyonlarını genişletmek için 75 bin kişiyi işe alacağını duyurdu

amazon.com INC’den perşembe günü (13 Mayıs) yapılan açıklamada, 75 bin kişiyi istihdam etme planının bir parçası olarak koronavirüs aşısı olduğunu kanıtlayanlara işe alımlarda 100 dolar ikramiye verileceği de belirtildi.

Amazon tarafından yapılan açıklamada, “Talebin arttığını görmeye devam ediyoruz ve bu benzeri görülmemiş süreçte, müşterilerimize hizmet etmeye yardımcı olmak için 75 bin kişilik istihdam yaratarak işe alımlara devam edeceğiz” denildi. 

Şirket ayrıca işe alımlarda saatte ortalama 17 doların üzerinde bir ödeme yapacağını belirtti. Amazon, 15 dolar olan saatlik mesai ücretlerine nisan ayında zam yapmıştı. Platform, salgın sırasında artan siparişleri karşılayabilmek için 2020 yılı boyunca da yaklaşık 500 bin kişiyi işe almıştı. 

Son 12 ay içindeki kârının son üç yıldaki toplam kazancını aştığını açıklayan Amazon, 2020 yılının Nisan ayı ile 2021 yılının Mart ayları arasında toplam 26,9 milyar dolar kâr elde ettiğini duyurdu. Şirketin, 2017 ve 2019 yılları arasındaki kârı ise 24,7 milyar dolardı.

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.