Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Taraftarlar takımlarının 2020-21 sezonu performanslarını değerlendiriyor (4): Çaykur Rizespor ve Ankaragücü

Süper Lig’de 2020-21 sezonunun sonuna yaklaşıyoruz. Şampiyonluk yarışı kıyasıya devam ederken düşme potasında da büyük bir hareketlilik var. Peki taraftarlar, takımlarının şu ana kadarki performansını nasıl değerlendiriyor? Çaykur Rizespor taraftarı olan Emre Karaca yeşil-mavililerin, Ankaragücü taraftarı olan Mustafa Arif ise başkent temsilcisinin 2020-21 performanslarını Medyascope’tan Ali Macit ve Kubilayhan Kavrazlı’ya değerlendirdi. 

Çaykur Rizespor için sezon nasıl geçti?

Çaykur Rizespor için sezon her zaman olduğu gibi zor geçti. Yönetimimizin sene başı verdiği sözleri tutmadığını gördük. İlk beş hedefi konulmasına rağmen ne yapılan transferlerde ne de oynanan oyunda bunu görebildik. Bu sene de küme düşmeme mücadelesi verdik ve zor olsa da altından kalkabildik. Ligin bitimine üç hafta kala ligde kalmayı garantiledik. Umuyorum ki gelecek sezon için hazırlıklar başlamıştır ve daha iyi bir kadro ile yukarılara oynarız.

Çaykur Rizespor’un sezondaki en iyi ve en kötü futbolcuları kimdi?

Sezonun en iyi futbolcuları Montassar Talbi, Selim Ay ve Braian Samudio diyebilirim. Gerçekten canla başla mücadele ettiler, ellerinden ne geliyorsa yapmaya çalıştılar. Bunlara ek olarak ara transferde takıma katılan Damjan Djokovic var. Gerçekten çok kaliteli bir orta saha. Geldiği ilk günden bu yana takıma birçok şey kattı. En kötüler ise Tunay Torun ve Milan Skoda bana göre. Özellikle Skoda, Loic Remy’nin takıma gelmesi ile büyük bir düşüş yaşadı ve kendisini takıma veremedi. Birçok maçta o gol, biz ise galibiyeti kaçırdık.

Bülent Uygun

Teknik direktör değişiklikleri ile bu sezon geçti. Hangi ismin performansından memnun kaldınız?

Aslında Stjepan Tomas iyi başlamıştı. Takım kötü de oynamıyordu ama iyi oynanılan maçlarda çok gol kaçırılması, galibiyet alınamaması başarısız olmasına neden oldu ve gönderildi. Marius Sumudica‘nın gelmesine taraftarlar olarak birçoğumuz sevinmiştik ama 3-5-2 sisteminde ısrar edince galibiyet bile alamadan takımdan ayrıldı. Bülent Uygun geldiğinde ise çok karşı çıktık geçmişte yaşadıklarından dolayı ama hakkını vermek gerekir ki büyük bir duruş sergiledi. Takımı toparladı, motivasyonu yükseltti ve böylece galibiyetler de gelmeye başladı. Kendisine teşekkür ediyorum bu takımı ligde tuttuğu için.

Yeni sezonda takımınızda güçlendirilmesi gereken bölgeler var mı?

Takımımızda birçok oyuncunun sözleşmesi sona eriyor. Bu sezonki transfer döneminde sıfırdan bir takım yapmak mecburiyetindeyiz. Forvet, sol bek, sağ bek, stoper, kanat ve orta saha olmak üzere altı bölgeye net, kaliteli transferler yapmamız gerekiyor.

Sizin için sezonun en unutulmaz maçı hangisiydi?

Sezonun unutulmaz maçı, kesinlikle Galatasaray’a karşı oynadığımız ve İstanbul’da 4-3 kazandığımız maçtı. Kimse bize şans tanımıyorken takımımız bir duruş sergileyerek çok güzel mücadele etti. Gollü bir maç oldu. Hatta karşılaşma iki tarafa da gitti geldi ama kazanan taraf biz olduk.

Ankaragücü için sezon nasıl geçti?

Ankaragücü için bu sezon, geçmiş sezondan ders alamama gibi bir durum görüyorum. Eğer bu sezon teknik direktör tercihleri ve futbolcular yeterli olsaydı Ankaragücü, rahat bir sezon geçirebilirdi. Ne yazık ki doğru ve yerinde karar alamayan yöneticiler yüzünden Ankaragücü, yeniden 1. Lig’e düştü.

Ankaragücü’nün sezondaki en iyi ve en kötü futbolcuları kimdi?

Ankaragücü’nde sezonun en iyi futbolcuları Torgeir Borven, Joseph Paintsil ve tekrar patlama yapması beklenen Alper Potuk’tu. Borven ve Paintsil’in golleri ve Alper’in liderlik vasfının olması, Ankaragücü’nün en iyi futbolcuları olmalarını sağladı. En kötüler ise ne yazık ki ilk 11’e bakarsak kaleciler özelinde yaşının ilerlemesinin etkisi ile yediği gollerden dolayı Korcan Çelikay ve bu ligin altında performans gösteren Ricardo Friedrich’di. Onların yanı sıra, sol beklerin (Tiago Pinto ve Atila Turan) sürekli kendi bölgelerinden açık vermesi ve Saba Lobjanidze’nin kritik pozisyonlarda gol kaçırmasından dolayı bu sezonun kötü futbolcuları olduklarını söyleyebilirim. Yedeklerin tamamına ise kötü diyemem ama bu lig seviyesinin çok altında kaldıklarını söyleyebilirim.

Hikmet Karaman

Teknik direktör değişiklikleri ile bu sezon geçti. Hangi ismin performansından memnun kaldınız?

Tabii ki Hikmet Karaman. Kendisine yeterli kadroyu verebilseydik keşke. Önceki teknik direktörler Fuat Çapa ve antrenör Mustafa Dalcı’nın kötü performanslarından dolayı yaşanan puan kayıpları, Hikmet Karaman’ın performansının önüne geçemez. Son haftaya kadar ümitlenmemizi sağladı ve elinden gelenin en iyisini yaptı.

Yeni sezonda takımınızda güçlendirilmesi gereken bölgeler var mı?

Yeni sezonda şu an elde bulunan futbolculardan sadece sağ bek Stelios Kitsiou, orta saha İbrahim Akdağ, Endri Çekici ve Alper Potuk, forvette ise Borven’i elimizde tutabilmemiz ve bu futbolcuların etrafına da kendisini 1. Lig’de kanıtlamış futbolcular alınması gerektiğini düşünüyorum.

Sizin için sezonun en unutulmaz maçı hangisiydi?

Birçok maçta öne geçmemize rağmen yenildiğimiz maçlar oldu. Rakiplerimiz olan takımlara (Çaykur Rizespor, BB Erzurumspor, Kayserispor, Denizlispor, Yeni Malatyaspor ve Medipol Başakşehir) kaybedilen maçları, sezonun unutulmaz maçları olarak söyleyebilirim ancak herkesin favori olarak gösterdiği Beşiktaş’a karşı oyun üstünlüğü kurduğumuz maç favorim. O yüzden 2-2’lik Beşiktaş-Ankaragücü maçını seçiyorum. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.