Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

SosyoPolitik (66) – Dr. İlkim Büke Okyar ile İsrail-Filistin meselesi: “İsrail’de devletin Araplar’a şiddetine karşı gelenler ötekileştiriliyor, hain ilan ediliyor”

İsrail ile Hamas arasında son yılların en şiddetli çatışmalarından biri yaşanıyor. Doğu Kudüs’te Filistinliler’in evlerinden zorla tahliye ettirilmesi girişimleri ile Mescid-i Aksa’da başlayan gerilim, Gazze Şeridi’ne taşındı. İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı, 58’i çocuk, 34’ü kadın olmak üzere 192’ye yükseldi.

Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. İlkim Büke Okyar ile İsrail-Filistin meselesinin tarihsel arka planını, son çatışmaların nasıl alevlendiğini, İsrail toplumunun ve atılı devletlerin yaşananlara bakışını konuştuk. Doktorasını İsrail’deki Ben Gurion Üniversitesi’nde Ortadoğu çalışmaları üzerine yapan Okyar, İsrail’de devlet politikalarının karşısında olan çok sayıda kişi bulunduğunu söyledi: “İsrail’de Araplar’a yönelik devlet şiddetine karşı geldiğinizde ötekileştiriliyorsunuz, hain ilan ediliyorsunuz. Yine de çok ciddi sivil toplum çalışmaları var. Medya bunları duyurmuyor. Ana akım medyanın çoğu hükümet yanlısı, alternatif sesleri duyurmaktan hazzetmiyorlar.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.