Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kademeli normalleşme sürecini Ankaralılar’a sorduk: “Kapanma veya kademeli normalleşmeden önce herkesin aşılanması gerekiyor”

Türkiye’de koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan 17 günlük “tam kapanma” bugün (17 Mayıs) sona erdi. İçişleri Bakanlığı’nın “kademeli normalleşme” genelgesiyle birlikte yasak sonrası birçok kentte hareketlilik başladı. Biz de kademeli normalleşme sürecini başkent Ankara’daki vatandaşlara sorduk.

Haber: Meryem Zelâl Direkçi – Kurgu: Deniz Eker 

Kademeli normalleşme sürecine ilişkin Medyascope’a konuşan bir vatandaş, “Uygulanan tam kapanma değildi. 17 milyon kişi çalışmaya devam etti. Her şeyden önce, herkesin bir an önce aşılanması lazım” dedi. Başka bir vatandaş ise aşının koronavirüsle mücadelede en etkili araç olduğunu ve bir an önce yeterli aşı tedarikinin sağlanması gerektiğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.