Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Antalya toptancı halinde sebze ve meyveler çöpe dökülmeye devam ediyor: “Çiftçi perişan oldu”

İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı 17 günlük tam kapanma genelgesiyle pazaryerlerinin kurulması yasaklanmış, tedarik zinciri kırılan Antalya toptancı halinde sebze ve meyveler çöpe dökülmüştü. Kontrollü normalleşmenin üçüncü gününde Antalya halinde sebze ve meyveler çöpe dökülmeye devam ediyor. Hal esnafı, pazar yerlerinin kapalı olduğu sürede çiftçinin topladığı mahsulü hale getirdiğini ama pazarcıların hale gelmediğini aktardı. Kalan meyve ve sebzenin ise yasaklar sebebiyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırılamamasına ve çöpe dökülmesine tepki gösterdi. Hal esnafı ve çiftçilerin anlattığına göre, raf ömrü uzun olan sebze ve meyveler 17 günlük kapanmanın ardından yok pahasına da olsa satılıyor. Ancak tarım sezonunun açılması ile halde yaşanan ürün bolluğu sebebiyle fiyatlar dip yapmış durumda ve satılmayan ürünler çöpe dökülmeye devam ediyor. Tarlasına yaptığı yatırımın karşılığını alamayan çiftçi ise borçlarını ödeyemediğini, tarlasına ekecek fidan ve tohum alacak gücünün kalmadığını söylüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.