Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Taraftarlar takımlarının 2020-21 sezonu performanslarını değerlendiriyor (10): Aytemiz Alanyaspor ve Göztepe

Süper Lig’de 2020-21 sezonu tamamlandı. Peki taraftarlar, takımlarının performansını nasıl değerlendiriyor? Aytemiz Alanyaspor taraftarı Fatma Çelik sezonu yedinci sırada noktalayan takımının, Göztepe taraftarı Aleyna Şen ise sezonu 10. sırada tamamlayan sarı-kırmızılıların 2020-21 sezonu performanslarını Medyascope’tan Ali Macit ve Kubilayhan Kavrazlı’ya değerlendirdi.

Alanyaspor için sezon nasıl geçti?

Alanyaspor tabiri caizse sezona şimşek gibi başladı. İlk 10 hafta liderlik yarışında koltuğunu kimselere kaptırmayan turuncu-yeşilli ekip 10 haftanın sonunda maalesef düşüşe giden kapıyı araladı. Bu düşüşün başlamasının ve süregelmesinin birçok nedenini sayabilirim. Rakiplerin kapanan savunmasını açmakta oldukça zorlanan ekip haftalarca bir çözüm yolu aradı fakat bu sorun giderilemedi. Topa hakim bir oyun sergilemesine rağmen son vuruşlarda başarısız olan Alanyaspor bir kez daha bize gösterdi ki üç puan, topla oynama yüzdesinden daha büyük. Dönem dönem etkili olan sakatlıklar ise can sıkıcıydı. Tabii bu işin bir de psikolojik yönü var, son sıradaki takımlara yenilmeleri illaki takımı olumsuz yönde etkilemiştir. Eğer kısa bir özetle ifade etmem gerekirse inişli-çıkışlı bir sezon geçiren Alanyaspor, can yakıcı puan kayıplarıyla ligi yedinci sırada tamamlamıştır.

Alanyaspor’un sezondaki en iyi ve en kötü futbolcuları kimdi?

Kuşkusuz Alanyaspor için bu soruyu cevaplamak çok da kolay değil. Zaman zaman istikrarsızlığın oyuncular üzerinde baş göstermesi bu soruya çok net bir cevap vermeyi güçleştiriyor. Daha önce birçok önemli kulüpte forma giymiş Caulker, savunmada geçit vermeyen iyi bir markaj ustası. Çok az hata payıyla oynaması ise şüphesiz tecrübesinden. Milli takıma davet edilen Efecan Karaca, takımın belkemiklerinden Bakasetas, degajlarının ardı arkası kesilmeyen Marafona, gol ayakları Babacar ve Davidson, sonuç olarak bütün takımın tebrik edilmesi elbette şart. Yalnız bütün bir sezonda Salih Uçan‘ı Alanyaspor‘un sezondaki en iyi futbolcusu başlığının altına yazmayı Salih’in hakkının teslim edilmesi olarak görürüm. Gönül ister ki sezonda kötü oyuncu yoktu diyelim. Ne yazık ki Adam Bareiro beklenenin çok altında bir performans gösterdi. Paraguaylı sağ ayak, altı gol ve iki asist yaparak hayal kırıklığına neden oldu.

Çağdaş Atan

Çağdaş Atan’ın performansından memnun kaldınız mı?

Daha önceden teknik direktörlük tecrübesinin olmaması Çağdaş Atan’ın gelişi endişe yaratmıştı. Fakat beklenilen olmadı ve gayet başarılı taktikler geliştirerek ilk on hafta boyunca takımını lider götürdü. Ancak bunu devam ettiremedi. Süreklilik sağlamak önemli fakat Atan’ın pahalı oyunu bu sürekliliği sağlayamadı. Rakip takımlar Atan’ın taktiğini çözdü ve kapanma taktiğini geliştirdiler. Kapanan takımlara karşı yeni bir taktik, çözüm yolu bulunamadı. Bu da arka arkaya puan kayıplarına neden oldu. İlk yılında iddialı bir giriş yapan Atan’ın önümüzdeki sezon oynattığı top hakimiyetine odaklı, önde basan, hücum oyununa yapacağı ek ilavelerle daha iyi bir futbol izlettireceği şüphesiz. Çağdaş Atan’ın performansı elbette kusursuz değil ama ben başarılı buluyor, daha iyi olacağına içtenlikle inanıyorum.

Yeni sezonda takımınızda güçlendirilmesi gereken bölgeler var mı?

Kanaatimce forvet ve forvet arkası bölgelerin güçlendirilmesi şart. Geçen sezonda forvetlerin iyi performans gösterememesi neticesinde gol bulmakta çok zorluk yaşadık. Alanyaspor’un Vagner Love gibi, Papiss Cisse gibi etkili bitirici bir forvetle anlaşması şart. Aynı zamanda Bakasetas’ın yokluğu takımın kimyasını bozdu. Bakasetas klasmanında bir 10 numaraya ihtiyaç var. Transfer döneminde giden oyunculara göre güçlendirilmesi gereken alanlar artabilir.

Sizin için sezonun en unutulmaz maçı hangisiydi?

Sezonun ilk yarısında oynanan Galatasaray karşılaşması sezonun en unutulmaz maçı. Oyun olarak üstün olduğumuz karşılaşmada 90+5’te Davidson’un golüyle rakibe karşı üstünlük sağladık. Son saniyelerde bulduğumuz bu golle müthiş bir sevinç yaşanmıştı. Birçok geri dönüş yaşasak da benim için bu maç daha özel bir köşede.

Göztepe için sezon nasıl geçti?

Bence Göztepe için sezon pek umduğumuz gibi geçmedi. Hatta çoğunluğumuz için hayal kırıklığı ile geçtiğini bile düşünüyorum. Buna oyuncularımız da dahil. Her ne kadar ligimiz için ideal bir konumda ligi tamamlamış olsak da bu Göztepe’ye yakışmayan bir sıralama. Zira Göztepe hedefleri doğrultusunda her zaman en iyisini vermeyi hedefleyen bir takımken bu bize yakışmayan bir sezon oldu. Özellikle de Avrupa mücadelesi vermemiz gereken bir sezon olduğunu düşünürsek ligi bir anda almış olduğumuz puan kayıpları ile 10. sırada tamamlamak Göztepe’nin beklediği bir sonuç değildi. Asla da olamaz, olmamalı.

Göztepe’nin sezondaki en iyi ve en kötü futbolcuları kimdi?

Bu sezon en iyi oyuncularımızı, her zaman olduğu gibi -ki bunu zaten istatistikleri ile de gösteriyorlar- Halil Akbunar ve Alpaslan Öztürk olarak söyleyebilirim. Bu isimlere ek olarak genç kaleci İrfan Can’ı ve zaman zaman oyuna kattığı dinamizm ile Obinna’yı söyleyebilirim. Tabii herkesin gözlemi ve yorumu takdirinizdedir ki kendine özgüdür.  En kötü futbolcumuzu ise hiç uzatmadan Brown Ideye olarak belirtebilirim. Büyük umutlar ile gelmesine rağmen pek bir performans sergileyemedi.

Ünal Karaman

Ünal Karaman’ın performansından memnun kaldınız mı?

Böyle bir durumda açık olmam gerekirse ”Ünal Hoca çok iyi geldi, müthiş performans gösterdi ya da çuvalladı” tarzı şeyler söylemem yanlış olur. Bu kim olursa olsun böyle neticede. İlhan Palut da biliyoruz ki Göztepe için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyordu. Ancak bazen adına artık kimya mı dersiniz, uyum mu dersiniz ya da başka bir şey mi, bilemiyorum ama illa bir şey denecekse Ünal Karaman’ın takım üstünde bir etkisi olduğunu görüyoruz. Kendisinden memnun kaldım, güzel umutlar taşıttı bizlere. Eğer kendi istediği oyuncular ile kurulu bir kadro olursa seneye daha müthiş işler yapacaktır. Umarım hocamız ile önümüzdeki sezon Göztepe’yi hak ettiği yerlerde görür ve izleriz.

Yeni sezonda takımınızda güçlendirilmesi gereken bölgeler var mı?

Kesinlikle ihtiyaç var. Her ne kadar kendi performanslarının üzerinde oynasalar da en büyük rekabet, güçlü bir rakip gerektirir. Ben, şahsen takımımızda bunu göremedim. Daha net bir şekilde söyleyebilirim ki her ne kadar kalitesini belli etse de İrfan Can’ın yanına bir kaleci, iyi niyetinden şüphe etmesem de özellikle Alpaslan’ın sözleşmesinin yenilenmediği yerde Atınç Nukan’ın yanına ve hatta önüne iki stoper alınmalı.  Adis Jahovic ile forma rekabeti verebilecek bir forvet ve bana kalırsa en önemlisi bir tane joker oyuncu kadroya katılmalıdır. Bu takviyeler, takıma seviye atlatacaktır. Ancak bunlar benim söylemlerim ile olmuyor. Neticede biz yönetimimize ve teknik ekibimize güveniyoruz.

Sizin için sezonun en unutulmaz maçı hangisiydi?

Her maçın benim için ayrı bir heyecanı oluyor ama sezon geneline bakarsak benim için bu sezonun en unutulmaz maçı Kadıköy’deki Fenerbahçe galibiyetiydi. Kardeşim Fenerbahçeli olduğu için evde bir rekabet atmosferi oluşuyor. Yaşadığım heyecan ve hırs duygusu, böylece ikiye katlanıyor. Kısacası Fenerbahçe maçları, benim adıma daha çekişmeli geçiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.