Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (68): Anjelik Kelavgil ile 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi, Transfobi ve İnterfobi Karşıtı Günü

Gökkuşağı Bülteni’nin bu haftaki konuğu, 17 Mayıs Derneği Örgütlenme ve Kapasite Geliştirme Koordinatörü Anjelik Kelavgil’di. Anjelik Kelavgil ile 2004 yılından beri uluslararası olarak kutlanan 17 Mayıs Uluslararası Homofobi, Bifobi, Transfobi ve İnterfobi Karşıtı Günü hakkında konuştuk.

Editör: Gamze Elvan 

Prodüktör: Özgün Özgül

Katkı sağlayan: İlayda Öykü Biberoğlu 

Reji: Elif Özge, Özge Elvan 

Trans kadın oyuncu ve manken Çağla Akalın’ın konuk olduğu “Katarsis” programının 11. bölümü, dijital platform Exxen’den kaldırıldı. Exxen, Akalın’a Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) programa ceza kestiğini ve yayından kaldırılmasını istediğini söyledi. RTÜK, yayından kaldırma yetkisinin olmadığını ve “Katarsis” programına ya da Exxen’e herhangi bir ceza vermediğini açıkladı.

Belçika Başkonsolosluğu, İstanbul-Taksim’deki binasından Avrupa Birliği (AB) bayrağını indirdi ve yerine gökkuşağı bayrağı astı. Videoyu izlemek için tıklayınız. 

Sivil Alan Araştırmaları Derneği’nin öğrenci eylemlerine dair haberleri tarayarak hazırladığı medya raporlarının ikincisi yayımlandı. Rapora göre LGBTİ+ öğrencilerle ilgili haberlerin çoğu nefret söylemi içeriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.