Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EURO 2020’ye doğru – B Grubu: Belçika, yıllardır hayalini kurduğu şampiyonluğun peşinde

Koronavirüs salgını nedeniyle 2021 yılına ertelenen EURO 2020 (Avrupa Futbol Şampiyonası), 11 Haziran Cuma günü başlayıp 11 Temmuz Pazar günü sona erecek. Belçika’nın mutlak favori olduğu B Grubu’nda Danimarka, Finlandiya ve Rusya gruptan çıkabilmek adına kıyasıya bir rekabetin içine girecek. Bu grupta oluşacak sıralama, son 16 turu eşleşmeleri öncesi Türkiye’nin de yer aldığı A Grubu’nu yakından ilgilendiriyor çünkü A Grubu’nun ikincisi ile B Grubu’nun ikincisi, çeyrek finale yükselmek için karşı karşıya gelecek. Ay-yıldızlıların bir gözü de Belçika, Danimarka, Finlandiya ve Rusya’nın aralarında oynayacakları maçlarda olacak. EURO 2020 öncesi bu dört ülkenin milli takımlarının son durumlarını Medyascope’tan Ali Macit ve Kubilayhan Kavrazlı derledi.

Belçika, elemelerde rakip tanımadı

Kadrosunda Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne, Eden Hazard ve Romelu Lukaku gibi çok sayıda yıldız futbolcuyu barındıran Belçika, Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Rusya, İskoçya, Güney Kıbrıs, Kazakistan ve San Marino ile mücadele etti. Flemenkçe’de “Kırmızı Şeytanlar” anlamına gelen ”Rode Duivels” lakaplı takım, grup mücadelelerinde bu lakabının hakkını fazlasıyla verdi. Belçika, grubunda oynadığı 10 karşılaşmanın tamamını kazanırken bu mücadelelerde toplam 40 gol attı ve kalesinde yalnızca üç gole izin verdi. Roberto Martinez’in takımının kalesinde gördüğü bu üç golün ikisini atan takım ise EURO 2020’de aynı grupta mücadele edeceği Rusya idi. Ancak Belçika, kalesine iki gol gönderen rakibine yedi gol ile karşılık vererek adeta gövde gösterisi yaptı. Elemeler boyunca atılan 40 golü takımına dengeli bir şekilde dağıtmayı başaran Roberto Martinez’in bu konudaki en önemli yardımcıları Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne ve Eden Hazard oldu. Üç yıldız, Belçika’nın attığı gollerin 32’sine doğrudan katkı sağladı. EURO 2020’de B Grubu’nda Danimarka, Finlandiya ve Rusya ile mücadele edecek Belçika’nın ilk hedefi, grubunu lider tamamlamak olacak.

Roberto Martinez

Belçika’da aday kadro açıklandı

12 Haziran Cumartesi günü Rusya’nın St. Petersburg kentindeki Krestovskiy Stadyumu’nda ev sahibi ile karşılaşacak olan Belçika’da 26 kişilik aday kadro açıklandı.

Roberto Martinez’in açıkladığı kadroda şu isimler yer aldı:

Kaleciler: Thibaut Courtois (Real Madrid), Simon Mignolet (Club Brugge), Matz Sels (Racing Strasbourg)

Defans: Toby Alderweireld (Tottenham Hotspur), Dedryck Boyata (Hertha Berlin), Timothy Castagne (Leicester City), Jason Denayer (Olympique Lyon), Thomas Meunier (Borussia Dortmund), Thomas Vermaelen (Vissel Kobe), Jan Vertonghen (Benfica)

Orta saha: Nacer Chadli (Medipol Başakşehir), Kevin De Bruyne (Manchester City), Leander Dendoncker (Wolverhampton Wanderers), Thorgan Hazard (Borussia Dortmund), Dennis Praet, Youri Tielemans (Leicester City), Hans Vanaken (Club Brugge), Axel Witsel (Borussia Dortmund)

Forvetler: Michy Batshuayi, Christian Benteke (Crystal Palace), Yannick Carrasco (Atletico Madrid), Jeremy Doku (Stade Rennes), Eden Hazard (Real Madrid), Romelu Lukaku (Inter), Dries Mertens (Napoli), Leandro Trossard (Brighton and Hove Albion)

Belçika’nın EURO 2020 programı

Belçika, EURO 2020 öncesi 3 Haziran Perşembe günü Yunanistan, 6 Haziran Pazar günü ise Hırvatistan ile hazırlık maçları oynayacak. Roberto Martinez’in öğrencileri, EURO 2020’yi ise 12 Haziran’da St. Petersburg kentinde oynanacak Rusya karşılaşması ile açacak. Belçika, bu maçın ardından 17 Haziran’da Danimarka ve 21 Haziran’da Finlandiya ile karşılaşacak.

Kevin De Bruyne

Belçika’nın EURO 2020 öncesi öne çıkan isimleri

2018 yılında düzenlenen Dünya Kupası’nda takımlarının yarı finale yükselmesine şahit olan Belçika halkı, uzun yıllardır ilmek ilmek işlenen altın jenerasyonun artık kupa kazanmasını istiyor. EURO 2020’de bu istek doğrultusunda mücadele edecek Belçika’da 2020-2021 sezonunu formda geçiren isimlerin fazla olması, teknik direktör Roberto Martinez’in yüzünü güldürüyor. Takımın yıldızlarından Romelu Lukaku, performansı ile bu sezon Inter’i 11 yıllık aranın ardından şampiyonluğa ulaştırdı. Lukaku, 43 karşılaşmaya çıktığı sezonu 29 gol ve 11 asistle tamamladı. Genç yıldız adayı Youri Tielemans ise kulübü Leicester City ile 15 Mayıs tarihinde İngiltere’de FA Cup’ı kazanma başarısı gösterdi. Turnuvaya oldukça moralli bir şekilde gelecek 22 yaşındaki futbolcu, bu sezon çıktığı 50 karşılaşmada skora 15 gollük katkı yaptı. Ancak Belçika’nın EURO 2020’deki en büyük kozu, Manchester City’nin dünyaca ünlü yıldızı  Kevin De Bruyne olacak. Takımını UEFA Şampiyonlar Ligi’nde finale çıkaran De Bruyne, aynı zamanda İngiltere Premier Ligi’nin de kazanılmasında da başrol oynadı. Pep Guardiola’nın prensi, başarıdan başarıya koşan takımında dokuz gol ve 17 asistlik bir performans sergiledi.

Belçika’nın eleme maçlarında aldığı tüm sonuçlar:

Belçika 3-1 Rusya / Güney Kıbrıs 0-2 Belçika / Belçika 3-0 Kazakistan / San Marino 0-4 Belçika / İskoçya 0-4 Belçika / Belçika 9-0 San Marino / Kazakistan 0-2 Belçika / Rusya 1-4 Belçika / Belçika 6-1 Güney Kıbrıs

Danimarka, EURO 2020’ye namağlup geldi

Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Türkiye’nin EURO 2020’deki rakibi İsviçre ile aynı grupta yer alan Danimarka, grubunda istikrarlı bir performans ortaya koydu. Kasper Hjulmand’ın öğrencileri, İsviçre’nin yanı sıra grubunda İrlanda Cumhuriyeti, Gürcistan ve Cebelitarık ile mücadele etti. Kadrosunda Avrupa’nın önemli liglerinde forma giyen futbolcuları bulunduran Danimarka, elemelerde oynadığı sekiz karşılaşmanın hiçbirisinde mağlup olmazken bu karşılaşmaların dördünde ise sahadan galibiyet ile ayrıldı. Disiplinli oyunu ile öne çıkan Kuzey Avrupa temsilcisi, bu karşılaşmalarda rakip filelere 23 gol attı ve kalesinde yalnızca altı gole izin verdi. Ancak Danimarka’nın elemelerde gösterdiği başarılı performans, İsviçre’nin bir puan arkasında kalmasına engel olamadı. Dünyaca ünlü yıldız Christian Eriksen ise takımına beş gol ve üç asistlik katkıda bulunarak Danimarka’yı EURO 2020’ye taşıyan en önemli isim oldu. EURO 2020’de Belçika, Finlandiya ve Rusya ile mücadele edecek olan Kasper Hjulmand’ın öğrencileri, grubunu ilk iki sırada bitirmeyi hedefleyecek.

 Danimarka’nın EURO 2020 programı

Danimarka, EURO 2020 öncesi 2 Haziran Çarşamba günü Almanya, 6 Haziran Pazar günü ise Bosna-Hersek ile hazırlık maçları oynayacak. Kasper Hjulmand’ın öğrencileri, EURO 2020’yi 12 Haziran’da Kopenhag kentinde oynanacak Finlandiya karşılaşması ile açacak. Danimarka bu maçın ardından 17 Haziran’da Belçika ve 21 Haziran’da Rusya ile karşılaşacak

Christian Eriksen

Danimarka’nın EURO 2020 öncesi öne çıkan isimleri

Tarihinde EURO 1992 şampiyonluğu bulunan Danimarka, EURO 2020’nin ses getiren takımlarından birisi olmayı hedefliyor. Kuzey Avrupa temsilcisi, bu hedefini gerçekleştirebilmek için grup aşamalarında önemli bir avantajın sahibi olacak. Danimarka, grubunda yer alan üç rakibini de başkent Kopenhag’da bulunan Parken Stadyumu’nda konuk edecek. Yaklaşık 13 bin taraftarın da bu karşılaşmalarda tribünleri doldurması bekleniyor. Henüz aday kadrosunu açıklamayan Danimarka, seyirci avantajının yanı sıra Avrupa’nın önemli liglerinde forma giyen yıldız futbolcularına da güveniyor. Bu isimlerden özellikle 34 yaşındaki kaleci Kasper Schmeichel, çevikliği ve tecrübesi ile takımına güç katacak. Kasper Schmeichel’ın savunmadaki en önemli yardımcısı ise Simon Kjaer olacak. Milan forması giyen tecrübeli stoper, bu sezon takımı ile 38 resmi maça çıkarak kariyerinin en iyi sezonlarından birini geçirdi. Takımın teknik direktörü Kasper Hjulmand, hücum aksiyonlarını dünyaca ünlü yıldız Christian Eriksen üzerinden şekillendirecek. Inter’i 11 yıllık aranın ardından şampiyonluğa taşıyan kadroda yer alan Eriksen, duran topları etkili kullanmasıyla da ön plana çıkıyor.

Danimarka’nın eleme maçlarında aldığı tüm sonuçlar:

İsviçre 3-3 Danimarka / Danimarka 1-1 İrlanda Cumhuriyeti / Danimarka 5-1 Gürcistan / Cebelitarık 0-6 Danimarka / Gürcistan 0-0 Danimarka / Danimarka 1-0 İsviçre / Danimarka 6-0 Cebelitarık / İrlanda Cumhuriyeti 1-1 Danimarka 

Finlandiya, tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası’nda

Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Türkiye’nin EURO 2020’deki rakibi İtalya ile aynı grupta yer alan Finlandiya, oynadığı 10 karşılaşmadan da beraberlik almayarak grubundan çıkmayı başardı. İtalya’nın yanı sıra grubunda Yunanistan, Bosna-Hersek, Ermenistan ve Liechtenstein ile mücadele eden Kuzey Avrupa temsilcisi, İtalya yenilgisi ile başladığı elemelerde üst üste dört galibiyet alarak ön sıralarda yer edindi. Finlandiya’nın grubunda oynadığı ilk beş maç, 2-0’lık sonuçlar ile sona erdi. Markku Kanerva’nın öğrencileri, galibiyet serilerinin ardından önce İtalya ardından ise EURO 2020 öncesi direkt rakibi olan Bosna-Hersek’e yenilerek son üç maç öncesi işini zora soktu. Ancak Yunanistan ile Bosna-Hersek’in kendi aralarında yaşadığı çekişmeden yararlanan Finlandiya, grubun son üç maçından iki galibiyet ve bir mağlubiyet ile ayrılarak EURO 2020’ye gitmeyi başardı. Takımın ise elemelerdeki yıldızı Teemu Pukki oldu. Tecrübeli forvet, takımının elemelerde attığı 16 golün 10’una adını yazdırdı. EURO 2020’de B Grubu’nda Belçika, Danimarka ve Rusya ile mücadele edecek Finlandiya’nın şampiyonadaki en büyük hedefi gruplardan çıkabilmek olacak. 

Markku Kanerva

Finlandiya’da aday kadro açıklandı

12 Haziran Cumartesi günü Danimarka ile EURO 2020’yi açacak olan Finlandiya’da 26 kişilik aday kadro açıklandı.

Markku Kanerva’nın açıkladığı kadroda şu isimler yer aldı:

Kaleciler: Lukas Hradecky (Bayer Leverkusen), Jesse Joronen (Brescia), Anssi Jaakkola (Bristol Rovers)

Defans: Thomas Lam (Zwolle), Paulus Arajuuri (Pafos), Jere Uronen (Genk), Juhani Ojala (Vejle), Sauli Vaisanen (Chievo), Nikolai Alho (MTK Budapest), Daniel O’Shaughnessy (HJK Helsinki),  Nicholas Hamalainen (Queens Park Rangers), Leo Vaisanen (Elfsborg), Robert Ivanov (Warta Poznan)

Orta Saha: Jasin Assehnoun (FC Lahti), Onni Valakari (Pafos), Pyry Soiri (Esbjerg), Fredrik Jensen (Augsburg), Joni Kauko (Ejsberg), Glen Kamara (Rangers), Rasmus Schuller (Djurgarden), Tim Sparv (Larissa)

Forvetler: Teemu Pukki (Norwich City), Lassi Lappalainen (Montreal), Marcus Forss (Brentford), Joel Pohjanpalo (Union Berlin)

Finlandiya’nın EURO 2020 programı

Finlandiya, EURO 2020 öncesi 29 Mayıs Cumartesi günü İsveç, 4 Haziran Cuma günü ise Estonya ile hazırlık maçları oynayacak. Kanerva’nın öğrencileri, EURO 2020’yi ise 12 Haziran’da oynanacak Danimarka karşılaşması ile açacak. Finlandiya, Danimarka maçının ardından 16 Haziran’da Rusya ve 21 Haziran’da Belçika ile karşılaşacak.

Teemu Pukki

Finlandiya’nın EURO 2020 öncesi öne çıkan isimleri

Tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası’nda mücadele edecek Finlandiya, EURO 2020’deki ilk hedefini gruptan çıkabilmek olarak belirledi. Bu hedefi doğrultusunda turnuvaya hazırlanan Markku Kanerva’nın öğrencileri, disiplinli ve oyundan asla kopmaya futbol anlayışlarına güveniyor. Son üç sezondur Bayer Leverkusen’in kalesini başarı ile koruyan Lukas Hradecky ise takımın öne çıkan isimlerinden birisi olarak dikkat çekiyor. Öte yandan başarılı kaleci, son beş sezonda 243 maça çıkarak istikrarlı bir performansın altına da imza attı. Stoper hattında yıldız bir futbolcusu bulunmayan Markku Kanerva, turnuva boyunca bu açığı kompakt futbol anlayışı ile kapatmaya planlarken aynı zamanda hücüm hattındaki isimlerin girdikleri gol fırsatlarından boş dönmemesini bekleyecek. Kanerva’nın bu noktada yardımına ise kuşkusuz Norwich City’nin yıldızı Teemu Pukki yetişecek. Sezon boyunca attığı 26 gol ile takımını Premier Lig’e taşıyan Pukki, gol yollarındaki fırsatçılığı ile ön plana çıkıyor.

Finlandiya’nın eleme maçlarında aldığı tüm sonuçlar:

İtalya 2-0 Finlandiya / Ermenistan 0-2 Finlandiya / Finlandiya 2-0 Bosna-Hersek / Liechtenstein 0-2 Finlandiya / Finlandiya 1-0 Yunanistan / Finlandiya 1-2 İtalya / Bosna-Hersek 4-1 Finlandiya / Finlandiya 3-0 Ermenistan / Finlandiya 3-0 Liechtenstein / Yunanistan 2-1 Finlandiya 

Rusya, Avrupa futbolundaki çıkışına devam ediyor

Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde EURO 2020’deki rakibi Belçika başta olmak üzere İskoçya, Güney Kıbrıs, Kazakistan ve San Marino ile mücadele eden Rusya, son yıllardaki çıkışını elemeler boyunca da sürdürmeyi başardı. Stanislav Cherchesov’un ekibi, grubunda oynadığı 10 karşılaşmanın sekizini kazanırken bu mücadelelerde rakip filelere toplamda 33 gol gönderdi. Grubunda sadece Belçika’ya diş geçiremeyen Rusya, toplamda kalesinde gördüğü sekiz golün beşini de bu iki karşılaşmada yedi. Gol yollarındaki etkinliği bütün takıma yaymaya başaran Cherchesov, en büyük desteği Artem Dzyuba ve Denis Cheryshev’den aldı. İki futbolcu, takımlarının attığı 40 golün 22’sine doğrudan etki etti. Evinde düzenlenen 2018 FIFA Dünya Kupası’nda turnuvanın finalisti Hırvatistan’a çeyrek finalde penaltılar ile boyun eğen Rusya, EURO 2020’de B Grubu’nda Belçika, Finlandiya ve Danimarka ile mücadele edecek ve ilk iki sırada yer almaya çalışacak.

Stanislav Cherchesov

Rusya’da aday kadro açıklandı

12 Haziran Cumartesi günü Belçika ile EURO 2020’ye başlayacak olan Rusya’da 30 kişilik aday kadro açıklandı. Ancak bu sayı, ilerleyen günlerde 26’ya düşecek.

Stanislav Cherchesov’un açıkladığı kadroda şu isimler yer aldı:

Kaleciler: Anton Shunin (Dinamo Moskova), Andrey Lunyov (Zenit), Yury Dyupin (Rubin Kazan), Matvei Safonov (Krasnodar)

Defans: Yuri Zhirkov (Zenit),  Fyodor Kudryashov (Antalyaspor), Georgi Dzhikiya (Spartak Moskova), Mario Fernandes (CSKA Moskava),  Andrei Semyonov (Terek Grozny), Vyacheslav Karavayev (Zenit), Igor Diveyev (CSKA Moskova), Roman Yevgenyev (Dinamo Moskova), Ilya Samoshnikov (Rubin Kazan)

Orta Saha: Aleksandr Golovin (Monaco), Aleksei Ionov (Krasnodar), Roman Zobnin (Spartak Moskova), Daler Kuzyayev (Zenit), Aleksei Miranchuk (Lokomotiv Moskova), Denis Cheryshev (Valencia), Magomed Ozdoyev (Zenit), Andrey Mostovoy (Zenit), Dmitri Barinov (Lokomotiv Moskova), Daniil Fomin (Dinamo Moskova), Rifat Zhemaletdinov (Lokomotiv Moskova), Maksim Mukhin (Lokomotiv Moskova), Denis Makarov (Rubin Kazan), Arsen Zakharyan (Dinamo Moskova)

Forvetler: Artem Dzyuba (Zenit), Anton Zabolotny (Sochi), Aleksandr Sobolev (Spartak Moskova)

Rusya’nın EURO 2020 programı

Rusya, EURO 2020 öncesi 1 Haziran Salı günü Polonya, 5 Haziran Cumartesi günü ise Bulgaristan ile hazırlık maçları oynayacak. Cherchesov’un öğrencileri, EURO 2020’yi 12 Haziran’da oynanacak Belçika karşılaşması ile açacak. Rusya, Belçika maçının ardından 16 Haziran’da Finlandiya ve 21 Haziran’da Danimarka ile karşılaşacak. 

Artem Dzyuba

Rusya’nın EURO 2020 öncesi öne çıkan isimleri

Avrupa futbolunun yükselen değerlerinden Rusya, EURO 2020’de 2018 FIFA Dünya Kupası’ndaki çeyrek final başarısını devam ettirmek isteyecek. B Grubu’nda Avrupa Şampiyonası elemelerinde başının belası olan Belçika’nın yanı sıra Danimarka ve Finlandiya ile de mücadele edecek olan Rusya’da Stanislav Cherchesov, takımın orta saha rotasyonunun genişliğine güveniyor. Cherchesov’un bu bölgede elinde Monaco’dan Aleksandr Golovin, Valencia’dan Denis Cheryshev ve Lokomotiv Moskova’dan Aleksey Miranchuk gibi yıldız isimler bulunuyor. Özellikle Golovin, bu sezon takımına yaptığı altı gol ve dokuz asistlik katkısı ile ön plana çıktı. Rusya’nın turnuvadaki en büyük kozu ise Artem Dzyuba ve Aleksandr Sobolev ikilisi olacak. Dzyuba, bu sezon şampiyonluğa ulaştığı Zenit’e 22 gol ve yedi asistlik katkı sağlarken Aleksandr Sobolev ise Spartak Moskava’nın attığı 56 golün 19’una doğrudan etki etti. Genellikle tek forvet oynamayı seven Cherchesov, skora göre çift forvete dönerek bu iki formda golcüden faydalanabilir.

Medyascope çalışanları olarak biz de EURO 2020 B Grubu tahminlerimizi yaptık.

Herkese sorduktan sonra ortaya çıkan tablo bu:

1) Belçika

2) Rusya

3) Danimarka

4) Finlandiya

Peki, kim ne demiş? Bir de ona bakalım:

Ruşen Çakır: 

1) Belçika

2) Rusya

3) Danimarka

4) Finlandiya

Kaya Heyse: 

1) Belçika

2) Danimarka

3) Rusya  

4) Finlandiya

Sedat Pişirici: 

1) Belçika

2) Finlandiya

3) Rusya

4) Danimarka

Murat Aksoy: 

1) Belçika

2) Danimarka

3) Rusya

4) Finlandiya

Tamer Durak:

1) Belçika 

2) Rusya

3) Finlandiya

4) Danimarka

Burak Tatari: 

1) Belçika

2) Danimarka

3) Rusya

4) Finlandiya

Eyüp Yıldız: 

1) Belçika

2) Rusya

3) Danimarka

4) Finlandiya

Senem Görür: 

1) Belçika

2) Danimarka

3) Rusya

4) Finlandiya

Ali Deniz Çakır: 

1) Belçika

2) Rusya 

3) Danimarka

4) Finlandiya

Şemsi Can Albayrak: 

1) Belçika

2) Danimarka

3) Rusya

4) Finlandiya

Zeynep Timurlenk Pozut: 

1) Belçika

2) Rusya

3) Danimarka

4) Finlandiya

Alp Akiş: 

1) Belçika

2) Rusya

3) Danimarka

4) Finlandiya

Mehmet Selçuk Ada: 

1) Belçika 

2) Rusya

3) Danimarka 

4) Finlandiya

Metin Dirim: 

1) Belçika

2) Danimarka

3) Rusya

4) Finlandiya

Ali Macit: 

1) Belçika

2) Rusya

3) Danimarka (En iyi üçüncü)

4) Finlandiya

Kubilayhan Kavrazlı: 

1) Belçika

2) Rusya

3) Danimarka

4) Finlandiya

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.