Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

1 Haziran sonrası yeme-içme sektörünü ne bekliyor? – Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice: “Bütün yeme-içme işletmeleri açılmalı, sektör emekçileri aşılanmalı”

Türkiye’de yaklaşık 15 aydır etkisini gösteren koronavirüs salgınından en çok etkilenen sektörlerden biri yeme-içme sektörü oldu. Eğlence yerleri 2020 yılının mart ayından bu yana kapalı durumdayken restoran ve kafeler de paket servis hizmeti ile ayakta kalmaya çalışıyor. Yeme-içme sektörü emekçileri, gözlerini şimdi 1 Haziran’da başlayacak yeni normalleşme takvimine çevirdi. Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Aykut Yenice, sektörün şikayetlerini ve taleplerini Medyascope’a anlattı. 

Sadece belli mekanların değil bütün yeme-içme işletmelerinin açılması gerektiğini savunan Aykut Yenice, “İşyerlerimiz zaten 15 aydır kapalı, bunlarla ilgili mücadele veriyoruz. Şimdi de ‘Küçük esnaf lokantaları kapalı kalsın ve Kordon’daki, Boğaz’daki geniş imkanları ve bahçeleri olan yerler açılsın, ufacık esnaf lokantaları bunu kabul etsin’ diyorlar. Böyle bir mantık kabul edilemez. Ya hep, ya hiç” dedi.

1 Haziran’da başlayacak yeni normalleşme takvimi için sektörün taleplerini dile getiren Yenice, yeme-içme işletmelerinin açılmasıyla beraber bu işletmelerde çalışan kişilere aşı konusunda öncelik tanınması gerektiğini de vurguladı. Yenice, yeni tedbirlerin ne olacağı hakkında kendilerine henüz bir bilgi gelmediğini ve karar alma mekanizmalarına esnafın dahil edilmediğini aktardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.