Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Altay 18 yıl sonra Süper Lig’e döndü

TFF 1. Lig’de dün akşam (26 Mayıs), play-off finali heyecanı yaşandı. Yarı finalde İstanbulspor’u eleyen Altay, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Samsunspor engelini geçerek finale yükselen Altınordu ile karşılaştı. Büyük heyecana sahne olan İzmir derbisinde Altınordu’yu 89. dakikada Marco Paixao‘nun attığı gol ile 1-0 mağlup eden Altay, 18 yıllık aranın ardından Süper Lig’e döndü. Mustafa Denizli’nin öğrencileri, böylece Adana Demirspor ve Giresunspor’un ardından Süper Lig’e yükselen üçüncü ekip oldu.

Altay, 18 yıllık özlemine son verdi

TFF 1. Lig play-off finalinde dün akşam (26 Mayıs), Altay ile Altınordu karşılaştı. İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan İzmir derbisine Altınordu, rakibi önünde hızlı başlayan ekip oldu. Dakikalar 12’yi gösterdiğinde Kahraman Demirtaş’ın pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Altınordu’un tecrübeli futbolcusu Ahmet İlhan Özek, meşin yuvarlağı Cihan Topaloğlu’na nişanladı. Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında oyundaki dengeyi kuran siyah-beyazlılar, ilk yarıdaki en net pozisyonuna 24. dakikada girdi. Andre Poko’nun sağ kanattan açtığı orta, rüzgarın etkisi ile kaleye yöneldi fakat Erhan Erentürk, zor pozisyonda yakalanmasına rağmen topu tokatlamayı başardı. İlk 45 dakikanın kalan bölümünde iki ekip, kontrollü bir oyun anlayışını tercih ederek soyunma odasına 0-0’lık eşitlik ile gitti.

İkinci yarıda ise Altay fırtınası vardı. 60 ile 70. dakikalar arasında oyunu rakip yarı sahaya yıkan Mustafa Denizli‘nin öğrencileri, üst üste iki gol pozisyonuna da girmeyi başardı. Dakikalar 66’yı gösterdiğinde Leandro Kappel’in ortasına yükselen yıldız golcü Marco Paixao, meşin yuvarlağı müsait pozisyondaki arkadaşı Erhan Çelenk’e indirdi. Ancak Erhan, çizgi önündeki topa müdahale edemeyerek mutlak gol şansından faydalanamadı. Altınordu’yu rakip sahaya hapseden Altay, 68. dakikada ise Marco Paixao ile inanılmaz bir gol fırsatını değerlendiremedi. Hızlı kullanılan taç atışında top ile buluşan Mehmet Erdem, adrese teslim bir orta yaparak Paixao’nun pozisyona girmesini sağladı fakat Portekizli forvetin şutu, üst direkten oyun alanına döndü.

Mücadelede uzatma dakikalarına gideceği düşünülürken ise sahneye TFF 1. Lig’de son üç sezonun gol kralı Paixao çıktı. Leandro Kappel’in sağ kanatta açtığı harika ortaya iyi yükselen Erhan Çelenk, uygun durumdaki takım arkadaşı Paixao’ya topu indirdi. Altınordu savunmasından sıyrılmayı başaran usta golcü, Erhan Erentürk’ten önce topa dokunarak Altay’ı karşılaşmada 1-0 öne geçirdi ve bu gol İzmir derbisinin sonucunu belirledi. TFF 1. Lig play-off finalini 1-0’lık skor ile kazanan Altay, 18 yıllık aranın ardından Süper Lig’e döndü. Mustafa Denizli’nin öğrencileri, böylece Adana Demirspor ve Giresunspor’un ardından Süper Lig’e yükselen üçüncü ekip olmayı başardı.

Altay’da Altınordu karşılaşmasının son düdüğünün çalmasının ardından büyük sevinç yaşandı:

Altay forması giyen futbolcular, 18 yıllık aranın ardından gelen zafer sonrası Mustafa Denizli’ye sevgi gösterilerinde bulundu:

2020-2021 sezonu TFF 1. Lig şampiyonu Altay, kupasını kaldırdı.

18 yıl boyunca formasını giydiği Altay’a seneler sonra teknik direktör olarak dönen Mustafa Denizli, takımının 18 senelik Süper Lig hasretine son verdiği karşılaşmanın ardından beIN Sports’a konuştu. Konuşmasında duygu dolu anlar yaşayan ”Büyük Mustafa” lakaplı teknik adam, “Bu şampiyonluk ömrüme ömür kattı” dedi.

https://twitter.com/beINSPORTS_TR/status/1397635397568536576?s=20

Mustafa Denizli’nin kariyer öyküsüne bu bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.