Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye, EURO 2020 öncesi ilk hazırlık maçını kazandı

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Antalya kampındaki ilk hazırlık maçında dün akşam (27 Mayıs) Azerbaycan ile karşılaştı. Ay-Yıldızlılar, Halil Dervişoğlu ve Kaan Ayhan‘ın attığı goller ile 1-0’dan dönerek Azerbaycan’ı 2-1’lik skor ile mağlup etti. Türkiye, EURO 2020 öncesi ikinci hazırlık maçında 31 Mayıs Pazartesi günü Gine ile karşılaşacak.

Halil Dervişoğlu

Halil Dervişoğlu ve Kaan Ayhan, Ay-Yıldızlılar’ı galibiyete taşıdı

11 Haziran’da başlayacak EURO 2020 öncesi çalışmalarını sürdüren Türkiye, ilk hazırlık maçında Azerbaycan‘ı Alanya’daki Bahçeşehir Okulları Stadyumu’nda konuk etti. Karşılaşmanın ilk bölümleri düşük tempoda geçerken Ay-Yıldızlılar, mücadeledeki ilk gol fırsatına 25. dakikada girdi. Mert Müldür’ün pasında top ile buluşan Cengiz Ünder, dar açıdan kaleyi düşündü fakat Azerbaycan kalecisi Emil Balayev’i geçemedi. Mavi-beyazlı ekip, bu pozisyondan yalnızca iki dakika sonra çok güzel bir organizasyona imza atarak skoru 1-0’a getirdi. Sağ kanattan gelişen atakta topu kontrol eden Abbas Hüseynov, ceza sahasına hareketlenen Emin Mahmudov‘a pasını çıkardı. Gerilerden gelen Mahmudov ise güzel bir şut çıkartarak Altay Bayındır’ın koruduğu kalenin filelerini sarsmayı başardı. Yenilen gol sonrası oyun formasyonunda değişikliğe giden Şenol Güneş, yaptığı hamlesinin karşılığını 34. dakikada aldı. Cengiz Ünder’in yerde kalması ile tehlikeli noktadan duran top şansı yakalayan Türkiye, Orkun Kökçü’nün asistinde kafa vuruşunu yapan Halil Dervişoğlu’nun golü ile skora 1-1’lik eşitliği getirdi. İlk kez A Milli Takım formasını giyen Halil Dervişoğlu, böylelikle ilk milli maçında ilk golünü de atmış oldu. Beraberlik golünün ardından ataklarını sıklaştıran Ay-Yıldızlılar, ilk yarının bitmesine iki dakika kala Kaan Ayhan‘ın attığı gol ile öne geçti. Soyunma odasına 2-1’lik üstünlük ile giden Türkiye, ikinci yarı boyunca oyunun kontrolünü elinde bulunduran takım oldu. Ancak milli formayı terleten futbolcuların peşini sakatlıklar bırakmadı. 73. dakikada Ali Ghorbani’nin müdahalesi ile yerde kalan Altay Bayındır, yaşadığı sakatlık sonrası yerini Gökhan Akkan’a bıraktı. Altay’ın talihsiz sakatlığından yaklaşık 10 dakika sonra ise Halil Akbunar sakatlandı. Temkin Helilzade’nin hareketi sonrası bacağına darbe alan Halil, karşılaşmaya devam edemeyerek Ozan Tufan ile değişmek zorunda kaldı. Öte yandan mücadelenin son düdüğüne kadar skoru korumayı başaran Türkiye, Azerbaycan’ı 2-1 mağlup ederek EURO 2020 öncesindeki ilk hazırlık maçından mutlu ayrıldı.

A Milli Takım formasını ilk kez terleten Halil Dervişoğlu’nun milli forma ile ilk golü:

Kaan Ayhan’ın Türkiye’yi Azerbaycan karşısında öne geçiren golü:

Azerbaycan karşısındaki etkili oyunu ile göz dolduran Kerem Aktürkoğlu’nun nefis çalımı:

Azerbaycan maçı sonrası TRT Spor mikrofonlarına konuşan Şenol Güneş, maç içerisinde sakatlanan Altay Bayındır ve Halil Akbunar’ın son durumu hakkında bilgi verdi. Güneş, ”Altay’ın durumu hafif. Halil’in durumunun da çok uzun süreceğini beklemiyoruz” şeklinde konuştu.

https://twitter.com/trtspor/status/1397996862905458691?s=20

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.