Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan Bursa’daki Atılım Desen işçilerinin eylemi sürüyor: “Toplu sözleşme imzalanana kadar mücadeleye devam”

Bursa’nın Kestel İlçesi’nde faaliyet gösteren Atılım Desen Apre Boya Tekstil fabrikasında, örgütlenme çalışması yapan Türkiye Tekstil, Örme, Giyim ve Deri Sanayii İşçileri Sendikası’na (TEKSİF) üye oldukları için işten çıkarılan işçilerin, fabrika önündeki eylemleri sürüyor.

Bursa’nın Kestel İlçesindeki Atılım Desen Apre Boya Tekstil fabrikasında işveren ve işveren vekilleri, çalışma izin belgesi çıkaracakları gerekçesiyle işçilerin e-devlet şifrelerini topladı. 460 kişinin çalıştığı fabrikada işveren, topladığı şifrelerle hangi işçilerin sendikaya üye olduğunu tespit etti.

Sendikaya üye olduğu için 25 işçinin işine son verildi. TEKSİF Sendikası, işçilerle beraber 17 Mayıs’ta fabrika önünde direnişe başladı.

Fabrika çevresine siyah perde çekildi

Atılım Desen yönetimi, fabrika önünde eylem yapan işçiler ile vardiyadaki işçilerin temas kurmasını engellemek için fabrika çevresinde bulunan tel örgülere siyah perde çekti. Polis ise sendikanın ses sistemi kullanmasına izin vermiyor. İşçilerin haberini yapmak için gelen gazetecilere de Genel Bilgi Toplama (GBT) uygulaması yapılıyor.

“Toplu sözleşme imzalanana kadar mücadeleye devam”

Sendikaya üye olduğu için “Kod-29” ile işten çıkarılan Yakup Mayda, “Salgın döneminde ölümüne çalıştırılmamıza rağmen işten atıldık” dedi.

İşten çıkarılan Cafer Muhammettoğlu, “Sendikaya üye oldum. Patron ‘Niye üye oldun?’ diyerek beni işten çıkardı” şeklinde konuştu.

2020 yılının ağustos ayında Atılım Desen’de işe başlayan Ferdi Yıldız ise “Asgari ücret alıyorum ve geçinemiyorum. Haklarımızı almak için sendikaya üye olduk. Toplu sözleşme imzalanana kadar mücadeleye devam” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.