Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya, Türkiye’ye uyguladığı uçuş yasağını 21 Haziran’a kadar uzattı

Rusya Koronavirüsle Mücadele Merkezi, Türkiye’ye yönelik uyguladıkları uçuş yasaklarını 21 Haziran tarihine kadar uzattıklarını açıkladı. Rusya’nın aldığı bu kararın Türkiye’de turizm sektörünü olumsuz etkilemesi bekleniyor.

Rusya Koronavirüsle Mücadele Merkezi, koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye’ye yönelik uyguladığı uçuş yasağını 20 gün daha uzattığını bildirdi. Türkiye ile birlikte Tanzanya’ya yönelik uçuşların da askıya alındığı belirtildiği açıklamada “Türkiye ve Tanzanya’daki ağır epidemiyolojik durum dikkate alınarak mevcut uçuş kısıtlamalarını 21 Haziran 2021 tarihine kadar uzatma yönünde kararı alındı” denildi.

Rusya Koronavirüsle Mücadele Merkezi, Türkiye ile havayolu ulaşımının 15 Nisan’dan 1 Haziran’a kadar sınırlandırılmasına karar vermiş ve tur operatörlerine de Türkiye’ye yönelik tur satışlarına ara vermelerini önermişti. Alınan son karar ile havayolu kısıtlaması 20 gün daha uzatılmış oldu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sağlık Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay ve beraberindeki heyet, Rus muhatapları ile görüşmek için 17 Mayıs tarihinde Moskova’ya gitmiş ve Türkiye’ye yönelik uçuşlara getirilen kısıtlamaların kaldırılması talebinde bulunmuşlardı. 

Kalın ve Ersoy, Rusya ziyaretinden dönerken yaptıkları açıklamalarda “uçuşların başlaması ile ilgili atılacak adımlarda mutabakat sağladıklarını” belirtmiş, Rus heyetler ise uçuş kısıtlamasını kaldırmak için biraz daha süre istemişti.

Moskova-Londra seferleri yeniden başlıyor

Rusya, İngiltere’ye yönelik uçuş yasağını ise kaldırdı. Rusya Koronavirüsle Mücadele Merkezi’nin açıklamasında, İngiltere’deki durumun iyileştiği vurgulanarak, uçuş yasağının 2 Haziran’dan itibaren kalkacağı ve Moskova-Londra seferlerinin haftada üç kez olmak üzere yeniden düzenleneceği belirtildi.

Öte yandan Rusya; Avusturya, Macaristan, Lübnan, Hırvatistan, Lüksemburg da dahil olmak üzere sınırlı sayıda ülkeye uçuşların yeniden başlayacağını, Belarus, Yunanistan, Azerbaycan, Ermenistan, Katar, Özbekistan, Tacikistan, Mısır ve Sırbistan’a ise sefer sayılarının artırılacağını açıkladı.  

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.