Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Facebook, eski ABD Başkanı Donald Trump’ın hesabını 2023’e kadar açmama kararı aldı

Facebook, eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın hesabının, 7 Ocak 2023 tarihine kadar kapalı kalacağını duyurdu. 

Sosyal medya platformu Facebook, eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump‘ın 6 Ocak’taki Kongre baskınının ardından askıya alınan hesabının en az iki yıl daha açılmayacağını bildirdi

Facebook’un küresel ilişkilerden sorumlu başkan yardımcısı Nick Clegg bugün (4 Haziran) yaptığı açıklamada, şirketin iki yılın sonunda kamu güvenliğine yönelik risklerin devam edip etmediğine yönelik uzmanlara başvuracağını ve devam ettiği şeklinde bir karar alınırsa hesabı askıya alma süresinin uzayabileceğini söyledi.  

Askıya alma kararının kaldırılması durumunda ise Trump’ın yeniden bir ihlalde bulunması halinde yeni yaptırımlar ile karşılaşacağı belirtildi. 

Şirketin aldığı bu karar, Facebook Gözetim Kurulu’nun Trump’ın platforma giriş yasağına devam etmesine karar vermesi fakat süresiz yasak kararının gözden geçirilmesi açıklamasından bir ay sonra geldi. 

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 6 Ocak’taki Kongre baskını nedeniyle teknoloji devleri tarafından sosyal medya platformlarından men edilmişti. 

Facebook, Twitter, YouTube ve Snapchat gibi platformları kullanamayan Trump, 5 Mayıs’ta “özgürce ve güvenli bir şekilde konuşulacak bir yer” olarak tanımladığı yeni bir blog sayfası oluşturmuştu. Fakat Trump “From the Desk of Donald J. Trump (Trump’ın masasından)” adlı şahsi blogunu bir ay geçmeden kapatmıştı.

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.