Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Milliler, EURO 2020’ye galibiyet ile gidiyor

Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2020 öncesi üçüncü ve son hazırlık maçında dün (3 Mayıs) Moldova ile karşılaştı. İlk hazırlık maçında Azerbaycan’ı 2-1 mağlup eden, ikinci hazırlık maçında ise Gine ile 0-0 berabere kalan Ay-Yıldızlılar, Almanya’nın Paderborn şehrindeki Benteler Arena’da oynanan karşılaşmada Moldova’yı Burak Yılmaz ve Cengiz Ünder’in golleri ile 2-0 mağlup etti. 

Ay-Yıldızlılar, ilk yarıda rakip ağları sarsamadı

11 Haziran’da başlayacak EURO 2020 öncesi çalışmalarını sürdüren Türkiye, üçüncü ve son hazırlık maçında Almanya’nın Paderborn şehrindeki Benteler Arena’da Moldova ile kozlarını paylaştı. İlk 15 dakikalık bölümü dengeli bir oyuna sahne olan karşılaşmada milliler, mücadelenin ilk net gol pozisyonuna 16. dakikada girdi. Yusuf Yazıcı’nın harika pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Burak Yılmaz, Moldova’nın file bekçisi Dumitru Celeadnic’i geçmeyi başaramadı. Bu dakikadan sonra atak üstünlüğünü eline geçiren Türkiye, dakikalar 28’i gösterdiğinde Merih Demiral’ın kafa vuruşunda bir kez daha gole yaklaştı fakat başarılı savunma oyuncusunun kafa vuruşu üstten auta çıktı. Ataklarına hız kesmeden devam eden Ay-Yıldızlılar, bu sefer de Zeki Çelik ile önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Yusuf Yazıcı’nın 35. dakikada kullandığı serbest vuruşta top ile buluşan Zeki’nin şutu, Celeadnic’in bakışları arasında az fark ile dışarı çıktı. Türkiye’ye gol izni vermeyen Moldova, ilk yarının son bölümünde Uğurcan Çakır‘a zor anlar yaşattı. Genç kaleci, hızlı gelişen Moldova atağında top ile buluşan Sergiu Platica’nın yaklaşık 25 metreden çektiği şutu harika bir refleks ile kornere çelmeyi başardı. Karşılıklı gol pozisyonlarına sahne olan ilk 45 dakika ise 0-0’lık eşitlik ile sonuçlandı.

Uğurcan Çakır’ın asisti, skoru belirledi

Soyunma odasında 0-0 eşitlik ile giden Türkiye, ikinci yarıya hızlı bir giriş yaparak karşılaşmada öne geçmeyi başardı. Hakan Çalhanoğlu’nun nefis topuk pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Burak Yılmaz, ilk yarıda yapamadığını yaptı ve skoru 1-0’a getirdi. Ancak Ay-Yıldızlılar’ın bu golü, mücadelede temponun düşmesine neden oldu. 11 Haziran’da İtalya maçı ile EURO 2020’ye ”merhaba” diyecek Türkiye, hazırlık pasları yaparak risk almaktan kaçındı. Ancak karşılaşmanın 77. dakikasında sahneye çıkan Uğurcan Çakır, bu sefer kalecilik hünerlerini göstermek yerine farklı bir yolu tercih etti. Başarılı file bekçisi, Moldova savunmasının arkasına sarkan Cengiz Ünder‘i topla buluşturmayı başararak takım arkadaşını gol pozisyonuna soktu. Uğurcan’ın pasında sağ çaprazda top ile buluşan Cengiz, rakibinden topu kurtararak gol vuruşunu yaptı ve mücadelenin skorunu belirleyen golü kaydetti. Moldova’yı 2-0’lık skor ile geçen Türkiye, böylelikle EURO 2020 öncesi son sınavından galibiyet çıkarmayı başardı.

Burak Yılmaz’ın Türkiye’yi Moldova karşısında 1-0 öne geçiren golü:

https://twitter.com/trtspor/status/1400516728770154496?s=20

Uğurcan Çakır’ın asistinde top ile buluşan Cengiz Ünder’in skoru 2-0’a getiren golü:

Milli Takımlar’ın resmi Twitter hesabı, yaptığı paylaşımda Uğurcan Çakır’ın asistine böyle gönderme yaptı:

https://twitter.com/MilliTakimlar/status/1400522506973425667?s=20

Türkiye’nin EURO 2020’de A Grubu’nda mücadele edeceği İtalya, İsviçre ve Galler’in son durumlarına bu bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.