Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs sonrası gelişen MIS-C sendromu nedeniyle sekiz yaşındaki Toprak Kılınç hayatını kaybetti

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli doktor çiftin sekiz yaşındaki çocukları Toprak Kılınç, nisan ayında geçirdiği koronavirüsten sonra yakalandığı MIS-C (multisistem inflamatuar) sendromu nedeniyle tedavi gördüğü Adana’da yaşamını yitirdi. Memleketi Samsun’da toprağa verilen Toprak’ın ölümü büyük üzüntü yarattı.

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde iç hastalıkları uzmanı olarak çalışan Dr. Şenol Kılınç ile anestezi uzmanı olarak görev yapan Dr. Gülsüm Kılınç’ın çocukları Toprak Kılınç, nisan ayında koronavirüse yakalandı.

Tedavi gören sekiz yaşındaki Kılınç’ın, daha sonra koronavirüs sonrası nadir görülen MIS-C sendromu geçirdiği belirlendi. Ailesi tarafından Adana’daki bir hastaneye götürülen Toprak, dün (4 Haziran) hayatını kaybetti.

Memleketi Samsun’da toprağa verilen Toprak Kılınç’ın ölümü, başta sağlık camiası olmak üzere Batman’da büyük üzüntüye neden oldu.

MIS-C sendromu nedir?

Multisistem inflamatuar sendromu, koronavirüs geçirildikten dört-altı hafta sonra ortaya çıkıyor. Belirgin şekilde yüksek ateş, birçok organda fonksiyon bozuklukları ve yüksek inflamasyon marker’ları ile seyrediyor. Nedeni tam bilinmeyen hastalığın altında otoimmün etiyoloji olabileceği düşünülüyor. MIS-C, çocuklarda yüksek ateş, şiddetli karın ağrısı, boğaz ağrısı, kusma, ishal, baş ağrısı, belirgin şekilde yorgunluk, halsizlik, bilinçte bozulma belirtileriyle görülüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.