Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski DEP Milletvekili Mahmut Alınak, Meral Akşener’in, “HDP kendi adayını çıkarsın” açıklamasını değerlendirdi: “Kürtler’i kendilerine mecbur bırakmaya çalışıyor, Kürtler bunu boşa çıkaracaktır”

Eski Demokrasi Partisi (DEP) Milletvekili Mahmut Alınak, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in cumhurbaşkanlığı seçiminde Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kendi adayını çıkarmasını savunduğu açıklamasını Ferit Aslan’a değerlendirdi. Alınak, “Akşener, tilkileri bile şaşırtacak bir kurnazlık peşinde. HDP ve Kürtler’i çantada keklik görüyorlar, arka bahçeleri olarak görüyorlar. Kürtler’i ikinci turna kendi adaylarını desteklemek için mecbur bırakmaya çalışıyorlar. Kürtler, bunu boşa çıkaracak 100 yıllık bir siyasi geleneğe sahiptir” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin “büyük bir çöküş yaşadığını” ve “10 ay içinde seçime gitmek zorunda kalacaklarını” söyleyen Alınak, “Ama maalesef Meclis’teki muhalefetin hiçbir projesi ve çalışması olmadığı için koltuk el değiştirecek, sopa el değiştirecek” diye konuştu.

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in videolarının halk ve siyaset üzerinde yarattığı etkileri de değerlendiren Alınak, şunları söyledi: “Peker videolarının bunca ilgi görmesinin nedeni, devletteki ceberrut yapının halkı yıllardan beri acıtmış olmasıdır. Halk yapılanlardan bıktığı için bu videoları izliyor. Muhalefet, yıllardır bu videoların yarattığı etkiye yaramadı. Bu videolardaki açıklamaların iktidardaki partilerde büyük çözülmeye neden olduğuna inanmıyorum. Çünkü hem Erdoğan hem Bahçeli yapılanlara sahip çıktı.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.