Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Anayasa Mahkemesi, Cizre bodrumları davası ile ilgili başvuruyu, “eksik belgenin geçerli sürede verilmediği” gerekçesiyle reddetti

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Şırnak’ın Cizre ilçesinde 14 Aralık 2015’te ilan edilen ve 79 gün süren sokağa çıkma yasağında, bir binanın zemin katında yaşamını yitirenler ile ilgili yapılan başvuruyu reddetme gerekçesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Başvurunun “eksik belgenin geçerli sürede verilmemesi” nedeniyle kabul edilmediği belirtildi.

AYM Birinci Bölüm tarafından 21 Nisan’da reddedilen Cizre’deki sokağa çıkma yasakları ve yaşanan ölümler ile ilgili başvurunun gerekçeleri Resmi Gazete’de yayımlandı. Gerekçeye göre başvuru, “geçerli mazeret olmaksızın eksikliğin süresinde tamamlanmaması” nedeniyle reddedildi.

AYM, Roboski başvurusunu da eksik evrak nedeniyle kabul etmemişti

AYM, Şırnak’ın Uludere ilçesinin Ortasu (Roboski) köyünde 28 Aralık 2011 tarihinde savaş uçaklarının bombardımanı sonucu yaşamını yitiren 19’u çocuk 34 kişi ile ilgili yapılan başvuruyu da “avukatların eksik belgeleri zamanında vermemesi” nedeniyle reddetmişti.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.