Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dalış sırasında kendini bir balinanın ağzında bulan ıstakoz avcısı sağ kurtuldu

Istakoz avcısı Michael Packard, geçen cuma günü (11 Haziran), Amerika Birleşik Devletleri’nin New England bölgesinde yer alan Provincetown’da dalış yaparken, neredeyse bir kambur balinaya yem oluyordu.

11 Haziran Cuma günü, ıstakoz avcısı Michael Packard yaklaşık 15 metre derine dalarken, ortağı Josiah Mayo da teknelerinden onu izliyordu.

Mayo’nun aktardığına göre, çıkardığı hava baloncukları sayesinde Packard’ı takip ederken, baloncuklar birden kesildi. Ardından su şiddetle çalkalanmaya başladı. Sonra Mayo, bir balinanın başını ve kuyruğunu gördü. Yaklaşık bir dakika sonra Packard sudan çıktı. Packard’ın Mayo’ya ilk sözleri, “Beni yemeye çalıştı!” oldu.

Mayo ve Packard’ın tahminlerine göre, yaklaşık 10 metre boyundaki yavru balina avlanırken Packard’ı yanlışlıkla yuttu. Packard’ın ilk aklına gelen, bir beyaz köpekbalığının saldırısına uğramış olduğuydu ancak ısırılmadığını fark ettiğinde, bir balinanın içinde olduğunu anladı.

Packard yaşadıklarını şöyle anlattı: “İçerisi simsiyahtı. Kendi kendime, ‘Buradan çıkmamın hiçbir yolu yok, burada öleceğim’ dedim. Tek düşünebildiğim 12 ve 15 yaşlarındaki iki çocuğumdu. En az 30 saniye boyunca balinanın ağzında kaldım. O anlarda havanın biteceğinden endişe ediyordum. Balinanın ağzındaki kasların bana baskı uyguladığını hissedebiliyordum. Sonra aniden bir ışık gördüm ve kendimi dışarıda, suyun içinde buldum.”

Josiah Mayo’nun babası, Provincetown’daki Kıyı Araştırmaları Merkezi’nde kıdemli bir bilim insanı olan Charles Mayo’ya göre, bu tür korkunç karşılaşmaların bir örneği, daha önce neredeyse hiç görülmedi. Bilinen son örnek, The New York Times’ın 1896 tarihli haberine göre, Ekim 1891’de bir balinanın karnından canlı olarak kurtarılan bir balina avcısı.

Derleyen: İlayda Öykü Biberoğlu / Kaynak: NY Times

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.