Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EURO 2020 heyecanı devam ediyor: Çekya’nın golcüsü Patrik Schick’ten turnuva tarihine geçen gol – Slovakya, Polonya’ya şans tanımadı

EURO 2020 (Avrupa Futbol Şampiyonası), dün (14 Haziran) oynanan üç karşılaşma ile devam etti. İskoçya ile Çekya’yı karşı karşıya getiren D Grubu ilk maçında Çekya, Patrik Schick’in attığı gollerle rakibini 2-0 mağlup etti. Takımını İskoçya karşısında 2-0 öne geçiren golde 45,5 metre uzaktan kaleci David Marshall’ı avlayan Schick, 1980 yılından bu yana şampiyonada atılan en uzak mesafeli golü kaydeden futbolcu olmayı başardı. Günün devamında E Grubu’ndaki maçların heyecanı yaşandı. Grubun favorileri arasında gösterilmeyen Slovakya, kaleci Wojciech Szczesny (kendi kalesine) ve Milan Skriniar’in golleri ile Polonya’yı 2-1 yendi. Karşılaşmada büyük bir talihsizlik yaşayan Szczesny, Avrupa Şampiyonası tarihinde kendi kalesine gol atan ilk kaleci oldu. Günün son maçında ise turnuvanın favorilerinden İspanya, İsveç ile 0-0 berabere kaldı. EURO 2020 heyecanı, bugün (15 Haziran) Macaristan-Portekiz ve Fransa-Almanya karşılaşmaları ile devam edecek.

Patrik Schick, turnuva tarihine geçti

EURO 2020’de dünün (13 Haziran) ilk maçı, İskoçya ile Çekya arasında oynandı. İngiltere’nin de yer aldığı D Grubu’nda bulunan iki ekip, karşılaşmaya mutlak galibiyet parolası ile çıktı. Gruptan çıkabilmek için büyük öneme sahip mücadelenin ilk yarım saatlik bölümü ise dengeli bir oyuna sahne oldu. İlk yarının son 15 dakikalık diliminde tempo kazanan maçta İskoçya, karşılaşmanın en net pozisyonuna kaptanı Andrew Robertson ile girdi. Hızlı gelişen İskoçya atağında top ile buluşan Robertson’un sert şutu, Çekya kalecisi Tomas Vaclik tarafından kurtarıldı. Öte yandan dakikalar ilerledikçe oyun üstünlüğünü eline alan Çekler, aradıkları golü 42. dakikada buldu. Sağ kanattan Vladimir Coufal’ın ortasına harika yükselen Patrik Schick, düzgün bir kafa vuruşuna imza atarak takımının soyunma odasına 1-0 önde gitmesini sağladı. 

İlk 45 dakikası 1-0 Çekya üstünlüğü ile biten karşılaşmanın ikinci yarısı, ilk yarının aksine tempolu başladı. Patrik Schick ve Vladimir Darida ile 46 ve 47. dakikalarda üst üste girdiği iki gol pozisyonundan faydalanamayan Çekya, dakikalar 48’i gösterdiğinde ise kalesinde büyük bir tehlike yaşadı. Ceza sahası içerisinde yaşanan karambol sonucu top ile buluşan Jack Hendry, uzak köşeyi düşünerek şutunu çekti fakat meşin yuvarlak üst direkten döndü. Ataklarına ara vermeden devam eden İskoçya, bu pozisyondan saniyeler sonra yakaladığı net fırsatta da kaleci Tomas Vaclik’i geçmeyi başaramadı. Kalesinde pozisyonlar görmeye başlayan Çekya’nın imdadına karşılaşmanın yıldızı Patrik Schick yetişti. İskoç kaleci David Marshall’ın önde olduğunu fark eden Schick, 45,5 metre uzaktan çektiği harika şut ile fileleri havalandırdı. Yıldız futbolcunun bu golü, “1980 yılından bu yana Avrupa Şampiyonası finallerinde atılan en uzak mesafeli gol” olarak kayıtlara geçti. Patrik Schick’in turnuva tarihine geçen golü ile iyice rahatlayan Çekya, rakibinin ümitlenmesine izin vermeyerek mücadeleyi 2-0’lık skor ile kazandı. Turnuvaya üç puan ile başlayan Çekya, 18 Haziran Cuma günü Hırvatistan ile karşılaşacak. İskoçya ise grubundaki ikinci maçında İngiltere karşısına çıkacak.

İskoçya-Çekya karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://twitter.com/trtspor/status/1404467415522684928?s=20

Patrik Schick’in turnuva tarihine geçen harika golü:

Almanya’nın Bayer Leverkusen takımında forma giyen Patrik Schick, İskoçya-Çekya karşılaşmasında maçın oyuncusu seçildi:

D Grubu’nda birinci hafta sonucunda oluşan puan durumu:

1) Çekya: 3

2) İngiltere: 3

3) Hırvatistan: 0

4) İskoçya: 0 

Slovakya’dan önemli galibiyet

EURO 2020’de E Grubu, dün (14 Haziran) oynanan Polonya-Slovakya karşılaşması ile başladı. Dünyaca ünlü futbolcusu Robert Lewandowski önderliğinde turnuvaya büyük ümitlerle başlayan Polonya, mücadelenin ilk bölümlerinde oldukça kötü bir oyun sergiledi. Bu bölümde Ondrej Duda ile rakip kalede tehlike yaratan Slovakya, aradığı golü ise dakikalar 18’i gösterdiğinde buldu. Rakiplerinden sıyrılarak ceza sahasına giren Robert Mak’ın şutu, önce direğe ardından da kaleci Wojciech Szczesny’ye çarparak ağlara gitti. Karşılaşmada büyük bir talihsizlik yaşayan Szczesny, böylelikle Avrupa Şampiyonası tarihinde kendi kalesine gol atan ilk kaleci oldu. Slovakya, ilk yarının kalan bölümünde oyunun tek hâkimi olmayı başararak soyunma odasına 1-0’lık üstünlük ile gitti. 

İlk 45 dakikalık bölümde oldukça silik bir görüntü çizen Polonya, ikinci yarıya çok hızlı başlayarak skora eşitliği getiren golü bulmayı başardı. Santra ile birlikte atağa kalkan kırmızı-beyazlılar, Maciej Rybus’un içeriye çevirdiği topta Karol Linetty’nin dokunuşu ile beraberliği yakaladı. Polonya, bu golden sonra oyunu rakip sahaya yıktı fakat maçın kaderi 62. dakikada değişti. Polonya’nın orta saha futbolcusu Grzegorz Krychowiak, Jakub Hromada’ya yaptığı faul sonrasında ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını sahada 10 kişi bıraktı. Slovakya, bu kırmızı karttan yedi dakika sonra ise öne geçmeyi başardı. Mak’ın kullandığı köşe vuruşunda topu önünde bulan Milan Skriniar, zor pozisyonda düzgün bir vuruşa imza atarak skor 2-1’e getiren golü kaydetti. Mücadelenin son dakikalarında Jan Bednarek ve Robert Lewandowski ile gol fırsatlarından faydalanamayan Polonya, grubundaki ilk maçında Slovakya’ya yenilmekten kurtulamadı. Turnuvaya üç puan ile başlayan Slovakya, 18 Haziran Cuma günü İsveç ile karşılaşacak. Polonya ise İspanya ile kozlarını paylaşacak.

Polonya-Slovakya karşılaşmasının özet görüntüleri:

Trabzonspor’un yeni transferi Marek Hamsik, Slovakya forması ile Polonya karşısında 127. maçına çıktı:

İtalya’nın Inter takımında oynayan Milan Skriniar, Polonya-Slovakya karşılaşmasında maçın oyuncusu seçildi:

Robin Olsen, İspanya’ya geçit vermedi

İspanya ile İsveç, günün kapanış karşılaşmasında kozlarını paylaştı. Sevilla’da bulunan Olimpiyat Stadyumu’ndaki karşılaşmaya ev sahibi ekip, etkili başladı. Sağ kanattan gelişen atakta Koke, ceza sahasında bulunan takım arkadaşı Olmo’yu top ile buluşturdu. Oldukça müsait pozisyonda kafa vuruşu yapan Dani Olmo, İsveç’in tecrübeli kalecisi Robin Olsen’i geçemedi. Oyunun mutlak hâkimi olan İspanya, dakikalar 38’i gösterdiğinde Alvaro Morata ile inanılmaz bir gol pozisyonunu harcadı. İsveç savunmasının büyük hatası sonucu topu önünde bulan Morata, kötü bir vuruş yaparak takımını golden etti. İsveç ise karşılaşmadaki ilk net gol pozisyonuna 41. dakikada girdi. Hızlı gelişen İsveç atağında top ile buluşan Alexander Isak’ın şutu, önce Aymeric Laporte’a çarptı, ardından direkten döndü. Dani Olmo ile ilk yarının son dakikalarında bir kez daha Robin Olsen’i geçemeyen ev sahibi, soyunma odasına 0-0 eşitlik ile gitti. 

Maç boyunca gösterdiği performans ile İspanya’yı şaşırtmayı başaran İsveç, dakikalar 61’i gösterdiğinde akılalmaz bir gol fırsatından faydalanamadı. Orta sahayı hızlı geçerek rakip kalede pozisyona giren İsveç’te Alexander Isak, meşin yuvarlağı müsait pozisyondaki arkadaşı Marcus Berg’e çevirdi. Ancak tecrübeli forvet, çok kötü bir şut çıkararak topu dışarıya gönderdi. Mücadelenin son dakikaları ise İspanya ile Robin Olsen arasında geçti. Sağ kanattan gelişen ev sahibi atağında altıpasın içinde kafa vuruşu yapan Gerard Moreno, meşin yuvarlağı Olsen’e nişanladı. İspanya son olarak, maçın 90+3. dakikasında da Pablo Sarabia ile girdiği net pozisyonu değerlendiremedi. Sahasında aldığı İsveç beraberliği ile turnuvaya başlayan Boğalar, 19 Haziran Cumartesi günü Polonya ile karşılaşacak. İsveç ise Slovakya önünde üç puan arayacak.

İspanya-İsveç karşılaşmasının özet görüntüleri:

Robin Olsen’in İspanya’ya gol şansı tanımadığı anlar:

18 yıl 201 günlük Pedri, İspanya’nın Avrupa Şampiyonaları tarihinde forma giyen en genç futbolcusu oldu:

İngiltere’nin Manchester United takımında forma giyen Victor Lindelöf, İspanya-İsveç karşılaşmasında maçın oyuncusu seçildi:

E Grubu’nda birinci hafta sonucunda oluşan puan durumu:

1) Slovakya: 3

2) İspanya: 1

3) İsveç: 1

4) Polonya: 0

EURO 2020’de heyecan devam ediyor

EURO 2020, bugün (15 Haziran) oynanacak iki karşılaşma ile devam edecek. F Grubu’nda yer alan Macaristan ile Portekiz, Türkiye saati ile 19.00’da karşılaşacak. Günün diğer maçında ise Fransa ile Almanya, Türkiye saati ile 22.00’de karşı karşıya gelecek. Gruplardaki ilk hafta mücadeleleri, bu iki karşılaşmanın ardından sona erecek.

F Grubu’nda yer alan takımların EURO 2020 öncesi son durumlarına buradan ulaşabilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.