Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EURO 2020’ye doğru – F Grubu: Fransa, Almanya ve Portekiz ”ölüm grubunda” buluştu

Koronavirüs salgını nedeniyle 2021 yılına ertelenen EURO 2020 (Avrupa Futbol Şampiyonası), 11 Haziran Cuma günü başlayıp 11 Temmuz Pazar günü sona erecek. Almanya ve Macaristan’ın ev sahibi avantajlarını kullanmak isteyeceği F Grubu’nda son FIFA Dünya Kupası şampiyonu Fransa ve Cristiano Ronaldo’nun ülkesi Portekiz de yer alacak. F Grubu’nda yer alan takımların EURO 2020 öncesi son durumlarını, Medyascope‘tan Ali Macit ve Kubilayhan Kavrazlı derledi.

Fransa, elemelerde kaldığı yerden devam etti

Son FIFA Dünya Kupası şampiyonu Fransa, Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Türkiye’nin de olduğu grupta İzlanda, Arnavutluk, Andorra ve Moldova ile mücadele etti. Elemelere 4-1’lik Moldova galibiyeti ile başlayan Horozlar, Türkiye karşılaşmaları haricinde oynadığı tüm maçları kazandı. Didier Deschamps’ın öğrencileri, Ay-Yıldızlılar karşısında çıktıkları ilk maçta sahadan 2-0’lık mağlubiyet ile ayrılırken Fransa’da oynana karşılaşma ise 1-1’lik beraberlikle sonuçlandı. Ancak Fransa, Türkiye’nin İzlanda önünde iki puan bırakmasının ardından liderliğe yükseldi ve Arnavutluk’u deplasmanda 2-0 yenerek grubu zirvede tamamladı. Elemelerde oynadığı 10 karşılaşmada kalesinde yalnızca altı gol gören Fransa, rakip filelere ise 25 gol bıraktı. Horozlar’ın gol yollarındaki en büyük silahlarından Oliver Giroud, grup mücadelelerinde attığı altı gol ile takımının en skorer ismi oldu. Kadrosuna yıllar sonra ilk kez Karim Benzema’yı da davet ederek gücüne güç katan Fransa, EURO 2020’de F Grubu’nda Almanya, Portekiz ve Macaristan ile karşı karşıya gelecek.

Didier Deschamps  

Fransa’da aday kadro açıklandı

15 Haziran Salı günü Allianz Arena’da Almanya ile karşılaşacak Fransa’nın 26 kişilik aday kadrosu açıklandı. Real Madrid forması giyen Karim Benzema, altı yıl sonra ilk kez aday kadroya çağrıldı.

Didier Deschamps’ın açıkladığı kadroda şu isimler yer aldı:

Kaleciler: Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Olimpik Marsilya), Mike Maignan (Milan)

Savunma: Lucas Digne (Everton), Leo Dubois (Olimpik Lyon), Lucas Hernandez (Bayern Münih), Presnel Kimpembe (PSG), Jules Kounde (Sevilla), Clement Lenglet (Barcelona), Benjamin Pavard (Bayern Münih), Raphael Varane (Real Madrid), Kurt Zouma (Chelsea)

Orta Saha: N’Golo Kante (Chelsea), Thomas Lemar (Atletico Madrid), Paul Pogba (Manchester United), Adrien Rabiot (Juventus), Moussa Sissoko (Tottenham), Corentin Tolisso (Bayern Münih)

Forvetler: Wissam Ben Yedder (Monaco), Karim Benzema (Real Madrid), Kingsley Coman (Bayern Münih), Ousmane Dembele (Barcelona), Olivier Giroud (Chelsea), Antoine Griezmann (Barcelona), Kylian Mbappe (PSG), Marcus Thuram (Borussia Mönchengladbach)

Fransa’nın EURO 2020 programı

Fransa, EURO 2020 öncesi ilk hazırlık maçında geçen çarşamba (2 Haziran) Galler’i Kylian Mbappe, Antoine Griezmann ve Ousmane Dembele’nin golleriyle 3-0 mağlup etti. 8 Haziran Salı günü Bulgaristan ile son provasına çıkacak olan Didier Deschamps’ın öğrencileri, turnuvayı 14 Haziran’da Münih’te oynanacak Almanya karşılaşması ile açacak. Fransa, bu maçın ardından 19 Haziran’da Macaristan ve 23 Haziran’da Portekiz ile karşılaşacak.

Kylian Mbappe

Fransa’da EURO 2020 öncesi öne çıkan isimler

Dünya Kupası şampiyonu apoleti ile Avrupa Futbol Şampiyonası’na gelen Fransa’da Didier Deschamps, altı yıl sonra bir ilke imza atarak Karim Benzema’yı da kadroya dahil etti. Cristiano Ronaldo’nun Real Madrid’ten ayrılmasının ardından takımının gol yükünü sırtlayan Benzema, bu sezon oynadığı 43 karşılaşmada 30 gol ve dokuz asistlik performans sergiledi. Benzema’nın yanı sıra hücüm hattında Ben Yedder, Olivier Giroud ve Antoine Griezmann gibi isimlere sahip olan Horozlar’da takımın en büyük gol silahı ise Kylian Mbappe olacak. 2018 FIFA Dünya Kupası’nda ülkesini şampiyonluğa taşıyan genç yıldız, bu sezon Paris Saint-Germain’e 42 gol ve 11 asistlik katkı yaptı. EURO 2020’nin en geniş kadrolarından birisine sahip olan Fransa’da orta saha bölgesinde forma giyecek isimlerin form durumları da parmak ısırtıyor. Chelsea ile UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaşan N’Golo Kante, yarı final ve final karşılaşmalarında maçın oyuncusu seçilerek futbol kamuoyunda büyük ses getirdi. Deschamps, orta saha kurgusunda Manchester United’ın yıldızı Paul Pogba’dan da sol iç, sol kanat ve 10 numara gibi farklı pozisyonlarda yararlanmayı planlıyor.

Fransa’nın eleme maçlarında aldığı tüm sonuçlar:

Moldova 1-4 Fransa / Fransa 4-0 İzlanda / Türkiye 2-0 Fransa / Andorra 0-4 Fransa / Fransa 4-1 Arnavutluk / Fransa 3-0 Andorra / İzlanda 0-1 Fransa / Fransa 1-1 Türkiye / Fransa 2-1 Moldova / Arnavutluk 0-2 Fransa

Almanya, EURO 2020’ye zorlanmadan geldi

Dünya futbolunun en başarılı ülkelerinden Almanya, Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Hollanda, Kuzey İrlanda, Belarus ve Estonya ile mücadele etti. Oldukça rahat bir grup aşaması geçiren Panzerler, oynadığı sekiz karşılaşmanın yedisini kazanmayı başardı. Grubundaki tek yenilgisini 4-2’lik skor ile Hollanda karşısında alan Almanya, rakibinin Kuzey İrlanda deplasmanından bir puan ile dönmesinin ardından liderliğe yükseldi ve grubu zirvede tamamladı. Joachim Löw’ün öğrencileri bu maçlarda rakip fileleri 30 kez sarsarken kalesinde ise yedi gol gördü. Panzerler’in elemelerdeki en skorer ismi ise attığı sekiz golle Serge Gnabry oldu. Löw’ün takımın başında son kez sahaya çıkacağı EURO 2020’de Almanya, F Grubu’nda Fransa, Portekiz ve Macaristan ile kozlarını paylaşacak ve grubunu zirvede bitirmenin yollarını arayacak.

Joachim Löw  

Almanya’da aday kadro açıklandı

15 Haziran Salı günü Allianz Arena’da Fransa ile karşılaşacak Almanya’nın 26 kişilik aday kadrosu açıklandı.

Joachim Löw’ün açıkladığı kadroda şu isimler yer aldı:

Kaleciler: Manuel Neuer (Bayern Münih), Bernd Leno (Arsenal), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt)

Savunma: Matthias Ginter (Borussia Mönchengladbach), Antonio Rüdiger (Chelsea), Robin Gosens (Atalanta), Christian Günter (Freiburg), Marcel Halstenberg (RB Leipzig), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Lukas Klostermann (RB Leipzig), Robin Koch (Leeds United), Niklas Süle (Bayern Münih)

Orta Saha: İlkay Gündoğan (Manchester City), Toni Kroos (Real Madrid), Emre Can (Borussia Dortmund), Joshua Kimmich (Bayern), Jamal Musiala (Bayern Münih), Leon Goretzka (Bayern Münih), Kai Havertz (Chelsea), Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach), Florian Neuhaus (Borussia Mönchengladbach)

Forvetler: Timo Werner (Chelsea), Kevin Volland (Monaco), Thomas Müller (Bayern Münih),  Serge Gnabry (Bayern Münih), Leroy Sane (Bayern Münih)

Almanya’nın EURO 2020 programı

Almanya, EURO 2020 öncesi ilk hazırlık maçında geçen çarşamba (2 Haziran) Danimarka ile 1-1 berabere kaldı. 7 Haziran Pazartesi günü Letonya maçı ile EURO 2020 hazırlıklarını tamamlayacak Joachim Löw’ün öğrencileri, turnuvaya ise 14 Haziran’da Münih’te oynanacak Fransa karşılaşması ile başlayacak. Almanya, bu maçın ardından 19 Haziran’da Portekiz ve 23 Haziran’da Macaristan ile karşılaşacak.

İlkay Gündoğan

Almanya’da EURO 2020 öncesi öne çıkan isimler

2006 yılından bu yana Almanya’nın teknik direktörlüğünü yapan ve bu süre içinde bir FIFA Dünya Kupası kazanma başarısı gösteren Joachim Löw, EURO 2020’de takımının başında son kez sahaya çıkacak. Milli takım kariyerini kupa ile noktalamak isteyen Löw, turnuva boyunca kadrosundaki yıldız isimlerin performanslarına bel bağlayacak. Savunma hattındaki zafiyetlerini Manuel Neuer ve Niklas Süle ikilisi ile çözmeyi planlayan Almanya’da Matthias Ginter ve Antonio Rüdiger’in de yükselen form düzeyleri yüzleri güldürüyor. Her zaman takım oyunu ile fark yaratmayı başaran Panzerler’in en iddialı bölgesi ise orta saha olacak. Almanya, bu bölgede Real Madrid’in oyun aklı Toni Kroos ve Bayern Münih’in genç yıldızı Joshua Kimmich’in yanı sıra, Manchester City ile kariyerinin en iyi sezonunu geçiren İlkay Gündoğan’dan da faydalanabilecek. İlkay, bu sezon takımına 17 gol ve dokuz asistlik katkı sağladı. EURO 2020’nin favorilerinden Almanya’nın bir avantajı da Allianz Arena olacak. Panzerler, grubundaki karşılaşmaları Almanya’nın Münih şehrinde bulunan Allianz Arena Stadyumu’nda oynayacak.

Almanya’nın eleme maçlarında aldığı tüm sonuçlar:

Hollanda 2-3 Almanya / Belarus 0-2 Almanya / Almanya 8-0 Estonya / Almanya 2-4 Hollanda / Kuzey İrlanda 0-2 Almanya / Estonya 0-3 Almanya / Almanya 4-0 Belarus / Almanya 6-1 Kuzey İrlanda

Ronaldo ilerleyen yaşına rağmen Portekiz’in gol yükünü çekmeye devam ediyor.

Cristiano Ronaldo, Portekiz’i EURO 2020’ye taşıdı

Son Avrupa Futbol Şampiyonası’nda finalde Fransa’yı yenerek kupaya uzanan Portekiz, EURO 2020 elemelerinde Ukrayna, Sırbistan, Lüksemburg ve Litvanya ile mücadele etti. Grubuna sahasında oynadığı Ukrayna ve Sırbistan beraberlikleri ile başlayan Fernando Santos’un öğencileri, kısa sürede toparlanmayı başardı ve üst üste aldığı Sırbistan, Litvanya ve Lüksemburg galibiyetleriyle zirve yarışında ”ben de varım” dedi. Ancak Andriy Shevchenko’nun Ukrayna’sına deplasmanda 2-1’lik skor ile boyun eğen Portekiz, böylelikle grup liderliğini rakibine kaptırmış oldu. Portekiz’i elemelerde taşıyan isim ise Cristiano Ronaldo oldu. Dünyaca ünlü yıldız, ülkesinin gruplarda attığı 22 golün 11’ine tek başına imza attı. Kadrosunda Ronaldo’nun yanı sıra Ruben Dias, Bruno Fernandes ve Bernardo Silva gibi isimler de bulunan Portekiz, F Grubu’nda Fransa, Almanya ve Macaristan arasından sıyrılarak üst tura yükselmenin hesaplarını yapacak.

Fernando Santos


Portekiz’de aday kadro açıklandı

15 Haziran Salı günü Macaristan ile karşılaşacak Portekiz’in 26 kişilik aday kadrosu açıklandı.

Fernando Santos’un açıkladığı kadroda şu isimler yer aldı:

Kaleciler: Anthony Lopes (Olimpik Lyon), Rui Patrício (Wolverhampton Wanderers), Rui Silva (Granada)

Savunma: Joao Cancelo (Manchester City), Nelson Semedo (Wolverhampton Wanderers), José Fonte (LOSC Lille), Pepe (Porto), Rúben Dias (Manchester City), Nuno Mendes (Sporting CP), Raphael Guerreiro (Dortmund)

Orta Saha: Danilo Pereira (Paris), Joao Palhinha (Sporting CP), Rúben Neves (Wolverhampton Wanderers), Bruno Fernandes (Manchester United), João Moutinho (Wolverhampton Wanderers), Renato Sanches (LOSC Lille), Sergio Oliveira (Porto), William Carvalho (Real Betis)

Forvetler: Pedro Gonçalves (Sporting CP), Andre Silva (Eintracht Frankfurt), Bernardo Silva (Manchester City), Cristiano Ronaldo (Juventus), Diogo Jota (Liverpool), Gonçalo Guedes (Valencia), Joao Félix (Atletico Madrid), Rafa Silva (Benfica)

Portekiz’in EURO 2020 programı

Portekiz, EURO 2020 öncesi ilk hazırlık maçında geçen cuma (4 Haziran) İspanya ile 0-0 berabere kaldı. 9 Haziran Çarşamba günü İsrail maçı ile EURO 2020 hazırlıklarını tamamlayacak olan Fernando Santos’un öğrencileri, turnuvaya ise 15 Haziran’da Macaristan karşılaşmasıyla başlayacak. Portekiz, bu maçın ardından 19 Haziran’da Almanya ve 23 Haziran’da Fransa ile karşılaşacak.

Cristiano Ronaldo

Portekiz’de EURO 2020 öncesi öne çıkan isimler

Son Avrupa Futbol Şampiyonası’nı kazanan Portekiz, tecrübeli isimlerin yanına genç yetenekler katarak EURO 2020’ye geliyor. Manchester City’de bu sezon harika bir performansın altına imza atan Joao Cancelo, savunma ve orta saha bölgesinde oynayabilmesinin avantajını turnuva boyunca ülkesine hissettirecek. Fernando Santos’un orta saha rotasyonu da dikkat çekici. Bu sezon Lille ile Fransa’da şampiyonluğa ulaşan Renato Sanches, Wolves’ta gösterdiği performans ile büyük takımların gözdesi olan Ruben Neves ve Manchester United’ta kariyerinin zirvesini yaşayan Bruno Fernandes, bu bölgede forma giyiyor. Özellikle Bruno Fernandes, bu sezon 28 gol ve 18 asistlik katkısı ile Manchester United’ı sırtladı. Ancak Fernando Santos’un turnuva boyunca en önemli kozu şüphesiz Cristiano Ronaldo olacak. Futbol tarihinin en iyi oyuncularından birisi olarak gösterilen Ronaldo, bu sezon Juventus forması ile 36 gol atarak EURO 2020 öncesi adeta gövde gösterisi yaptı.

Portekiz’in eleme maçlarında aldığı tüm sonuçlar:

Portekiz 0-0 Ukrayna / Portekiz 1-1 Sırbistan / Sırbistan 2-4 Portekiz / Litvanya 1-5 Portekiz / Portekiz 3-0 Lüksemburg / Ukrayna 2-1 Portekiz / Portekiz 6-0 Litvanya / Lüksemburg 0-2 Portekiz 

Macaristan, İzlanda engelini aşarak EURO 2020’ye geldi

Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Hırvatistan, Galler, Slovakya ve Azerbaycan ile mücadele eden Macaristan, grubunda istikrarsız bir performans sergiledi. Macarlar, gruplarında oynadıkları sekiz maçın dördünü kazanırken dördünde ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı ve böylelikle EURO 2020’ye doğrudan katılma hakkını kaybetti. Ancak UEFA, Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde başarısız olan ülkelerin kendilerini EURO 2020’de gösterebilmeleri için 2018 yılında bir fırsat daha verdi. Buna göre dört ayrı yola ayrılacak 16 takım, tek maç formatında düzenlenecek yarı final ve final karşılaşmalarını kazanarak EURO 2020’ye katılabilecekti. Macaristan çekilen kuralarda A Yolu’na düşerek Bulgaristan ile eşleşti. Rakibini Willi Orban, Zsolt Kalmar ve Nemanja Nikolic’in golleriyle 3-1 mağlup eden Marco Rossi’nin öğrencileri, finalde İzlanda’nın rakibi oldu. 1-0 geriye düştüğü İzlanda maçında 88. dakikada Loic Nego ve 90+2. dakikada Dominik Szoboszlai’nin golleri tarihi bir geri dönüşe imza atmayı başaran Macaristan, EURO 2020 biletini cebine koymayı başardı. EURO 2020’de Fransa, Almanya ve Portekiz ile F Grubu’nda mücadele edecek Macarlar’ın gruptan çıkması büyük bir sürpriz olacak.

Marco Rossi

Macaristan’da aday kadro açıklandı

15 Haziran Salı günü Puskas Arena’da Portekiz ile karşılaşacak Macaristan’ın 26 kişilik aday kadrosu açıklandı. Fenerbahçe forması giyen Attila Szalai ve Kasımpaşa’da oynayan Kevin Varga da aday kadroya dahil edildi.

Marco Rossi’nin açıkladığı kadroda şu isimler yer aldı:

Kaleciler: Adam Bogdan (Ferencvaros), Denes Dibusz (Ferencvaros), Peter Gulacsi (RB Leipzig)

Defans: Bendeguz Bolla (Fehervar), Endre Botka (Ferencvaros), Attila Fiola (Fehervar), Akos Kecskes (Lugano), Adam Lang (Omonia Nicosia), Gergo Lovrencsics (Ferencváros), Loic Nego (Fehervar), Willi Orban (RB Leipzig), Attila Szalai (Fenerbahçe)

Orta saha: Tamas Cseri (Mezökövesd), Daniel Gazdag (Philadelphia Union), Laszlo Kleinheisler (Osijek), Adam Nagy (Bristol City), Andras Schafer (Dunajska Streda), David Siger (Ferencvaros), Kevin Varga (Kasımpaşa), Roland Varga (MTK Budapest)

Forvetler: Janos Hahn (Paks), Filip Holender (Partizan), Nemanja Nikolic (Fehervar), Roland Sallai (Freiburg), Szabolcs Schön (FC Dallas), Adam Szalai (Mainz)

Macaristan’ın EURO 2020 programı

Macaristan, EURO 2020 öncesi ilk hazırlık maçında geçen cuma (4 Haziran) Güney Kıbrıs’ı Andras Schafer’ın golü ile 1-0 mağlup etti. 8 Haziran Salı günü İrlanda Cumhuriyeti maçı ile EURO 2020 hazırlıklarını tamamlayacak Marco Rossi’nin öğrencileri, turnuvayı ise 15 Haziran’da Portekiz karşılaşması ile açacak. Macaristan, bu maçın ardından 19 Haziran’da Fransa ve 23 Haziran’da Almanya ile karşılaşacak.

Attila Szalai  

Macaristan’da EURO 2020 öncesi öne çıkan isimler

Turnuvanın en zayıf halkalarından Macaristan, F Grubu’nda Fransa, Almanya ve Portekiz gibi güçlü rakiplerle mücadele edecek. Ancak Macarlar’ın turnuva boyunca en önemli kozu Puskas Arena olacak. Budapeşte’de bulunan Puskas Arena, Portekiz ve Fransa maçlarında Macaristan’a ev sahipliği yapacak. Büyük turnuvalara renk katmayı seven Macaristan’da Fenerbahçe forması giyen Attila Szalai, turnuva boyunca takımının en önemli isimlerinden birisi olacak. Szalai’ye savunmada ise RB Leipzig’in yıldız stoperi Willi Orban eşlik edecek. Orban, bu sezon RB Leipzig forması ile 40 maçta süre aldı ve takımına beş gollük katkı sağladı. Takımın yıldızı Dominik Szoboszlai’den sakatlığı nedeniyle faydalanamayacak olan Marco Rossi, takımının gol yükünü Janos Hahn’ın çekmesini bekleyecek. Hahn, bu sezon Paksi forması ile 29 karşılaşmada 24 gol atarak dikkatleri üzerine çekti.

Macaristan’ın eleme maçlarında aldığı tüm sonuçlar:

Slovakya 2-0 Macaristan / Macaristan 2-1 Hırvatistan / Azerbaycan 1-3 Macaristan / Macaristan 1-0 Galler / Macaristan 1-2 Slovakya / Hırvatistan 3-0 Macaristan / Macaristan 1-0 Azerbaycan / Galler 2-0 Macaristan

Macaristan’ın play-off karşılaşmalarında aldığı skorlar:

Bulgaristan 1-3 Macaristan

Macaristan 2-1 İzlanda

Medyascope çalışanları olarak biz de EURO 2020 F Grubu tahminlerimizi yaptık.

Herkese sorduktan sonra ortaya şu tablo çıktı:

1) Fransa

2) Almanya

3) Portekiz

4) Macaristan

Peki, kim ne demiş? Bir de ona bakalım:

Ruşen Çakır:

1) Almanya

2) Portekiz

3) Fransa

4) Macaristan

Kaya Heyse:

1) Fransa 

2) Portekiz

3) Almanya

4) Macaristan

Sedat Pişirici:

1) Almanya

2) Fransa

3) Portekiz

4) Macaristan

Murat Aksoy:

1) Fransa

2) Almanya

3) Portekiz

4) Macaristan

Tamer Durak:

1) Fransa

2) Almanya

3) Macaristan

4) Portekiz

Burak Tatari:

1) Almanya

2) Portekiz

3) Fransa

4) Macaristan

Eyüp Yıldız:

1) Fransa

2) Almanya

3) Portekiz

4) Macaristan

Senem Görür:

1) Almanya

2) Fransa

3) Portekiz

4) Macaristan

Ali Deniz Çakır:

1) Portekiz

2) Fransa

3) Almanya

4) Macaristan

Şemsi Can Albayrak:

1) Fransa

2) Almanya

3) Portekiz

4) Macaristan

Zeynep Timurlenk Pozut:

1) Fransa

2) Portekiz

3) Almanya

4) Macaristan

Alp Akiş:

1) Fransa

2) Almanya

3) Portekiz

4) Macaristan

Mehmet Selçuk Ada:

1) Fransa 

2) Almanya

3) Portekiz

4) Macaristan

Metin Dirim:

1) Fransa

2) Almanya

3) Portekiz

4) Macaristan

Ali Macit:

1) Almanya

2) Portekiz

3) Fransa

4) Macaristan

Kubilayhan Kavrazlı:

1) Portekiz

2) Fransa

3) Almanya

4) Macaristan

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.