Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Habertürk yazarları, Veyis Ateş’in Sezgin Baran Korkmaz’dan 10 milyon euro istediği konuşmanın detaylarını paylaşmaya devam ediyor

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, firari Sezgin Baran Korkmaz ile Habertürk sunucusu Veyis Ateş arasında geçen ve Ateş’in Korkmaz’dan 10 milyon euro istediği konuşmayı ifşa etti.

Sevilay Yılman, Veyis Ateş’in firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz’dan 10 milyon euro istediği ses kaydının tamamının 12 dakika olduğunu, Korkmaz’ın kendisine bu kaydın üç dakikalık bölümünü dinlettiğini söyledi. Yılman bugünkü köşe yazısında ”Şoka girdim, inanamadım” dedi.

Ses kaydını dinledikten sonra Habertürk yönetimini aradığını söyleyen Yılman, “Duyduklarımı birebir paylaştım kendileri ile. Ama yine de dayanamayıp üstü örtülü olsa da 10 milyon euro şantajı ima eden bir tweet attım. Ki o tweet’im de çok yerde haberleştirildi!” diye yazdı.

Yılman, bugünkü yazısında konuşmanın detaylarını şöyle aktardı:

Veyis Ateş diyor ki özetle; ‘Biliyorum canın çok acıyor. Her tarafı yakıp yıkmak istiyorsun. Çıkıp her yere konuşmak istiyorsun. Yaşadıklarını anlıyorum. Hak da veriyorum sana. Sen de eşine, ailene çoluğuna, çocuğuna kavuşmak istiyorsun… Hiçbir şey olmamış gibi ülkene dönmek istiyorsun… Ankara’dayım… Az önce senin görüşmeni yaptım. Şunu anladım ki seninle uğraşan bir klik ve lobi var ama bu arkadaşlarla işi tersine çevirmek mümkün…

Bunun üzerine SBK diyor ki; ‘Abi ben hukuken zaten haklıyım ama yine de sen söyle nasıl olacak?’

Veyis Ateş şöyle cevap veriyor; ‘Önce senin samimiyetini göstermeni bekliyorlar…’

SBK ise; ‘Nasıl göstereceğim abi?’

Veyis; ‘Talep ettikleri meblağı yollayacaksın’ diyor.

SBK da; ‘Abi diyelim yolladım 10 milyon euro… Peki ya sonra bu insanlara ulaşamazsak… Ne olacak o zaman?’ diye soruyor…

Veyis de diyor ki o zaman: ‘Hiç merak etme… Ben her iki tarafın da hakemi ve kefiliyim. Para, iş bitene kadar bende duracak!’”

Fatih Altaylı da dünkü köşe yazısında Sezgin Baran Korkmaz’ın kendisini telefonla aradığını belirtmiş, “Tehdit, şantaj iddiaları. 10 milyon euroluk talepler, bir ekip adına aracılıklar. Kriminal nitelikte suçlamalar” diye yazmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.