Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EURO 2020 heyecanı devam ediyor: Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo, bir kez daha tarihe geçti – Fransa, “ölüm grubuna” üç puan ile başladı

EURO 2020, dün (15 Haziran) oynanan iki karşılaşma ile devam etti. “Ölüm grubu” olarak nitelendirilen F Grubu’nda günün ilk maçı, Macaristan ile Portekiz arasında oynandı. Cristiano Ronaldo‘nun iki gol atarak yıldızlaştığı karşılaşmada Portekiz, rakibini 3-0’lık skor ile mağlup etti. Portekiz’in diğer golünü, Raphael Guerreiro kaydetti. Macaristan karşısında forma giyerek beş Avrupa Şampiyonası’nda oynayan ilk futbolcu unvanının sahibi olan Cristiano Ronaldo, bu karşılaşmada iki gol atarak organizasyon tarihindeki gol sayısını 11’e yükseltti ve dokuz golü bulunan Fransa’nın efsane ismi Michel Platini’yi geride bırakarak Avrupa Futbol Şampiyonaları tarihinde en fazla gol atan oyuncu oldu. Günün son karşılaşmasında ise Almanya ile Fransa kozlarını paylaştı. Son FIFA Dünya Kupası şampiyonu Fransa, Almanya’nın ev sahipliğinde oynanan mücadeleyi Mats Hummels‘in kendi kalesine attığı gol ile 1-0 kazandı. EURO 2020 heyecanı, bugün (16 Haziran) oynanacak Finlandiya-Rusya, Türkiye-Galler ve İtalya-İsviçre karşılaşmaları ile devam edecek. 

Cristiano Ronaldo, Avrupa Şampiyonaları tarihinin en golcü futbolcusu oldu

EURO 2020’de F Grubu heyecanı, Macaristan-Portekiz karşılaşması ile başladı. Macaristan’ın Budapeşte şehrinde bulunan Puskas Stadyumu’nda dolu tribünler önünde oynanan karşılaşmaya hızlı başlayan ekip Portekiz oldu. Bruno Fernandes, Diogo Jota, Bernardo Silva ve Cristiano Ronaldo’lu hücum hattı ile ön plana çıkan Portekiz, mücadelenin ilk 10 dakikalık bölümünde Jota ile iki net gol fırsatından faydalanamadı. Dakikalar 5’i gösterdiğinde müsait pozisyondaki Ronaldo’ya pas vermek yerine kaleyi deneyen Diogo Jota, Peter Gulacsi’yi geçemedi. Jota, bu pozisyondan beş dakika sonra ise meşin yuvarlağı dışarıya göndererek takımını golden etti. İlerleyen dakikalarda Macaristan, Portekiz’in ilk bölümdeki baskısını kırarak oyuna dengeyi getirmeyi başardı fakat 40 ve 43. dakikalarda kalesinde iki önemli tehlike daha yaşamaktan kurtulamadı. Nelson Semedo’nun pasında top ile buluşan Jota’nın şutu kaleciden dönerken dünyaca ünlü yıldız Cristiano Ronaldo ise altıpas çizgisinden topu kale yerine üstten dışarıya gönderdi. İlk yarıda girdiği gol fırsatlarını cömertçe harcayan Portekiz, böylelikle soyunma odasına 0-0 eşitlik ile gitmek durumunda kaldı.

Macaristan karşısına mutlak üç puan parolası ile çıkan Fernando Santos‘un öğrencileri, ikinci yarının da hâkimiydi. Dakikalar 47’yi gösterdiğinde Bruno Fernandes’in kullandığı köşe vuruşunda iyi yükselen Pepe, uzak kale direğine gol vuruşunu yaptı fakat mücadelenin yıldızlarından Gulacsi’yi geçmeyi başaramadı. Macaristan’ın tecrübeli kalecisi Gulacsi, 68. dakikada ise Bruno Fernandes’in şutunda kalesinde devleşerek takımını oyunda tuttu. Ancak başarılı isim, son bölümde takımının üç gol birden yemesine engel olamadı. Rafa Silva’nın ortasında meşin yuvarlak ile buluşan Raphael Guerreiro‘nun şutu, Macar savunmacı Orban’a çarparak fileler ile buluştu ve Portekiz, bu gol ile skoru 1-0’a getirdi. Bir nevi kendi kalesine gol atan Orban, 87. dakikada da Rafa Silva‘yı ceza sahası içerisinde düşürerek penaltıya sebebiyet verdi. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Cristiano Ronaldo, meşin yuvarlağı ağlara göndererek hem takımını 2-0 öne geçirdi hem de şampiyona tarihine geçti. Dünyaca ünlü yıldız, 10 gole ulaşarak dokuz golü bulunan Fransız Michel Platini‘yi geride bıraktı ve Avrupa şampiyonalarında en fazla gol atan oyuncu oldu. Cristiano Ronaldo, 90+2. dakikada bir gole daha imza atarak karşılaşmanın skorunu belirledi. ”Ölüm Grubu’na” galibiyet ile başlayan Portekiz, 19 Haziran Cumartesi günü Almanya ile karşılaşacak. Macaristan ise Fransa ile kozlarını paylaşacak.

Macaristan-Portekiz karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://twitter.com/trtspor/status/1404875101913468930?s=20

Macaristan karşısında forma giyerek beş Avrupa Şampiyonası’nda oynayan ilk futbolcu unvanının sahibi olan Cristiano Ronaldo, bu maçta iki gol atarak organizasyon tarihindeki gol sayısını 11’e yükseltti ve dokuz golü bulunan Fransız Michel Platini’yi geride bırakarak şampiyona tarihinde en fazla gol atan oyuncu oldu:

https://twitter.com/EURO2020/status/1404934352442728456?s=20

İtalya’nın Juventus takımında oynayan Cristiano Ronaldo, Macaristan-Portekiz karşılaşmasında maçın oyuncusu seçildi:

Mats Hummels attı, Fransa kazandı

Fransa ile Almanya, günün kapanış karşılaşmasında kozlarını paylaştı. Almanya’nın Münih şehrinde bulunan Allianz Arena’daki karşılaşmaya ev sahibi ekip, çok etkili başladı. Oyunun kontrolünü ilk bölümde elinde tutan Panzerler, istediği pozisyonlara girmeyi ise başaramadı. Fransa, dakikalar ilerledikçe oyunda dengeyi sağladı ve 17. dakikada Kylian Mbappe ile önemli bir pozisyona girdi. Ancak Mbappe, sol kanattan ceza sahasına girer girmez çektiği şutta Almanya’nın tecrübeli kalecisi Manuel Neuer‘i geçemedi. Horozlar, bu pozisyondan iki dakika sonra ise öne geçmeyi başardı. Paul Pogba‘nın enfes pasında top ile buluşan Lucas Hernandez‘in sert ortasında meşin yuvarlak, Panzerler’in stoperi Mats Hummels‘in ters vuruşuyla ağlara gitti. Karşılaşmanın 19. dakikasında skor avantajını elde eden Fransa, ilk yarının kalan bölümünde bu avantajını koruyarak soyunma odasına gitmeyi başardı. 

İlk yarıyı 1-0 önde kapatan Fransa, ikinci yarının hemen başında bir kez daha gole yaklaştı. Sol kanattan ceza sahasına sokulan Adrien Rabiot’un şutu, yan direğe çarparak oyun alanını terk etti. Almanya, karşılaşmadaki en net pozisyonunu Serge Gnabry ile 53. dakikada buldu. Sol kanattan ceza sahası içine yapılan ortayı gelişine tamamlamak isteyen genç yıldızın şutu, üstten dışarı gitti. Panzerler, ikinci yarının son bölümlerinde büyük riskler alarak rakip yarı sahasına yerleşti. Bu dakikalarda Robin Gosens ve Gnabry ile gol pozisyonlarına giren Almanya, aradığı golü ise bir türlü bulamadı. Rakibinin baskısı karşısında Kylian Mbappe, Antoine Griezmann ve Karim Benzema üçlüsünü ileride bırakarak savunmaya çekilen Fransa, 1-0’lık üstünlüğünü karşılaşmanın son dakikasına kadar korudu ve EURO 2020’ye üç puan ile başladı. Didier Deschamps‘ın öğrencileri, grubundaki ikinci maçında 19 Haziran Cumartesi günü Macaristan ile karşılaşacak. Grubuna mağlubiyet ile başlayan Almanya ise Portekiz karşısında galibiyet arayacak.

Fransa-Almanya maçının başlamasından dakikalar önce bir çevre aktivisti “Petrole kırmızı kart gösterin” yazılı paraşüt ile sahaya indi:

Fransa-Almanya karşılaşmasının özet görüntüleri:

İngiltere’nin Manchester United takımında oynayan Paul Pogba, Fransa-Almanya karşılaşmasında maçın oyuncusu seçildi:

EURO 2020’de heyecan devam ediyor

Avrupa Futbol Şampiyonası‘nda gruplardaki ikinci maçlar, bugün (16 Haziran) A Grubu’nda Türkiye-Galler ve İtalya-İsviçre, B Grubu’nda ise Finlandiya-Rusya karşılaşmaları ile başlayacak. A Milli Futbol Takımımızın sahne alacağı karşılaşma, Türkiye saati ile 19.00’da Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki Bakü Olimpiyat Stadı’nda oynanacak. Finlandiya-Rusya maçı Türkiye saati ile 16.00’da, İtalya-İsviçre karşılaşması ise 22.00’de başlayacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.