Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye, EURO 2020’deki ikinci maçında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Galler’in karşısına çıkıyor

A Grubu’ndaki ilk maçında İtalya’ya 3-0’lık skor ile mağlup olan Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2020‘deki (Avrupa Futbol Şampiyonası) ikinci sınavına bugün (16 Haziran) Galler karşısında çıkacak. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de oynanacak karşılaşmayı Portekiz Futbol Federasyonu’ndan Artur Dias yönetecek. Ay-Yıldızlılar’ın grupta bir puanı bulunan Galler karşısında vereceği sınav, TRT 1 ekranlarından Türkiye saati ile 19.00’da naklen yayınlanacak.

Ay-Yıldızlılar’ın Galler karşısındaki hedefi üç puan

A Grubu’ndaki ilk maçında İtalya’ya 3-0 yenilen Türkiye, EURO 2020’deki (Avrupa Futbol Şampiyonası) ikinci maçına bugün (16 Haziran) Galler karşısında çıkacak. İtalya kalesine yalnızca üç şut çekebilerek Avrupa Şampiyonası tarihindeki en düşük sayıyı elde eden ve oynanan oyun ile büyük hayal kırıklığı yaratan milliler, Galler maçına mutlak üç puan parolası ile çıkacak. Katıldığı yedi büyük organizasyonda da çıktığı ilk maçta mağlup olan Ay-Yıldızlılar, ikinci karşılaşmalardaki şansına güveniyor. Türkiye, ikinci hafta karşılaşmalarında mağlubiyet ile ayrılmadığı EURO 2000, 2002 Dünya Kupası ve EURO 2008 organizasyonlarında grubundan çıkmayı başardı. Milliler, 8 Ağustos 1997 tarihinde Galler ile oynadığı son karşılaşmayı 6-4’lük skor ile kazandı. Galler maçı öncesi herhangi bir sakat veya cezalı futbolcusu bulunmayan Türkiye, seyirci avantajından da faydalanmanın yollarını arayacak. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bulunan 68 bin 700 seyirci kapasiteli Bakü Olimpiyat Stadı’nda oynanacak karşılaşmada tribünlere yüzde 50 seyirci alınmasına izin verilecek.

Türkiye A Milli Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, Galler karşılaşması öncesinde dün (15 Haziran) TRT Spor mikrofonlarına konuştu. “İkinci ve üçüncü maçta alacağımız skorlar, gruptan çıkmaya etki yapacak faktörlerdi. O şanslar hâlâ önümüzde” diye konuşan Güneş, moral için iyi bir sonuca ihtiyaçları olduğunun da altını çizdi.

Türkiye A Milli Takımı kaptanı Burak Yılmaz, Galler karşılaşması öncesinde dün (15 Haziran) TRT Spor mikrofonlarına takımın son durumunu anlattı. İtalya maçından sonra çok kötü iki gün geçirdiklerini söyleyen Yılmaz, “Galler maçında kazanmaktan başka çaremiz yok” diye konuştu.

Galler, umutlarını son haftaya taşımak istiyor

A Grubu’ndaki ilk maçında İsviçre ile 1-1 berabere kalan Galler, Türkiye’ye karşı da puan veya puanlar ile ayrılarak gruptaki şansını son maça taşımak istiyor. 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda yarı final oynayarak büyük bir sürprize imza atan Birleşik Krallık temsilcisi, Avrupa Şampiyonası tarihinde oynadığı yedi karşılaşmanın yalnızca birinde fileleri havalandıramadı. Galler, ayrıca katıldığı iki büyük turnuva olan 1958 Dünya Kupası ve EURO 2016’da gruptan çıkmayı başardı. Rob Page’in öğrencileri, Avrupa Şampiyonası tarihinde kalesinde gördüğü yedi golün altısını ikinci yarılarda yedi. Kadrosunda Gareth Bale, Aaron Ramsey, Daniel James ve İsviçre karşısında takımına bir puanı getiren golü atan Kieffer Moore gibi isimleri barındıran Galler’de, sakat veya cezalı futbolcu bulunmuyor.

Rob Page

‘’Türkiye’ye sorun çıkaracak bir planımız var’’

Galler Milli Takımı Teknik Direktörü Rob Page, Türkiye karşılaşması öncesinde düzenlenen basın toplantısında şöyle konuştu: “Türkiye’ye karşı oluşturduğumuz, Türkiye’ye sorun çıkaracak bir planımız var. Bunu sahaya koyacağız. Planımızı sahaya koymaya odaklandık. İtalya maçını izledik, analiz ettik. Gerçekten çok iyi bir takıma karşı oynayacağımızı söyleyebilirim.”

Galler Milli Takımı’nın kaptanı Gareth Bale, Türkiye karşılaşması öncesi dün (15Haziran) TRT Spor’un sorularını yanıtladı. Daha önce Türkiye’de maça çıktığını belirten Bale, “Türk taraftarının nasıl olduğunu biliyorum. Türkiye’yi destekleyen büyük bir insan topluluğunu orada görmek ve büyük bir kalabalığın önünde oynamak bizim açımızdan da motive edici olacak” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.