Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EURO 2020 heyecanı devam ediyor: Kevin De Bruyne, Belçika’yı galibiyete taşıdı – Hollanda, son 16 turuna adını yazdırdı

EURO 2020, dün (17 Haziran) oynanan üç karşılaşma ile devam etti. C Grubu’na yenilgi ile başlayan Ukrayna, Andriy Yarmolenko ve Roman Yaremchuk’un attığı goller ile Kuzey Makedonya‘yı 2-1 mağlup etti. Kuzey Makedonya’nın karşılaşmadaki tek golünü ise Ezgjan Alioski kaydetti. Hollanda, C Grubu’ndaki diğer karşılaşmada Avusturya ile kozlarını paylaştı. Rakibini Memphis Depay ve Denzel Dumfries’in golleri ile 2-1 yenen Portakallar, grubundaki ikinci galibiyetini aldı ve son 16 turuna adını yazdırmayı başardı. Günün en çekişmeli maçı ise Danimarka ile Belçika arasında oynandı. Yussuf Poulsen’in attığı gol ile Danimarka önünde ilk yarıyı geride kapatan Belçika, Kevin De Bruyne liderliğinde mücadeleyi lehine çevirmesini bildi. Karşılaşmaya ikinci yarıda dahil olan dünyaca ünlü yıldız, hem Thorgan Hazard’ın golünde asist yaptı hem de maçın skorunu belirleyen golü kaydetti. Danimarka engelini 2-1 ile geçen Belçika, böylelikle son 16 turuna yükselmeyi garantiledi. EURO 2020 heyecanı, bugün (18 Haziran) oynanacak İsveç-Slovakya, Hırvatistan-Çekya ve İngiltere-İskoçya karşılaşmaları ile devam edecek.

Ukrayna, umutlarını son maça taşıdı

C Grubu’na mağlubiyet ile başlayan Ukrayna ile Kuzey Makedonya, dün ikinci hafta maçlarında kozlarını paylaştı. Hollanda yenilgisinin ardından mutlak galibiyet parolası ile Kuzey Makedonya karşısına çıkan Ukrayna, mücadelenin sekizinci dakikasında Ruslan Malinovskiy’nin şutunda gole çok yaklaştı. Makedon kaleci Stole Dimitrievski, 28 yaşındaki futbolcunun şutunu kornere çelmeyi başardı. Andriy Shevchenko‘nun öğrencileri, aradıkları golü ise 29. dakikada buldu. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Oleksandr Karavayev, meşin yuvarlağı arka direkte bekleyen Andriy Yarmolenko‘ya gönderdi. Arkadaşının bu ikramını geri çevirmeyen Yarmolenko, skoru 1-0’a getiren golü kaydetti. Yıldız futbolcu, böylelikle turnuvadaki gol sayısını da ikiye yükseltmiş oldu. Ukrayna, bu golün ardından ataklarına hız kesmeden devam etti. Dakikalar 34’ü gösterdiğinde Yarmolenko’nun harika pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Roman Yaremchuk, düzgün bir vuruşa imza atarak takımını 2-0 öne geçirmeyi başardı. İlk yarının kalan bölümünde de oyun üstünlüğünü elinde bulunduran Ukrayna, soyunma odasına 2-0’lık üstünlük ile gitti.

İlk 45 dakikada istediği oyunu sahaya yansıtamayan Kuzey Makedonya, ikinci yarıya çok hızlı başladı ve kendi adına maçın en net pozisyonunu yakaladı. Aleksandar Trajkovski’nin 55. dakikada çektiği harika şutta direkten dönen topa hareketlenen Goran Pandev, Oleksandr Karavayev’in müdahalesi ile yerde kaldı. Mücadelenin hakemi Fernando Rapallini Pandev’in pozisyonunda penaltı noktasını gösterdi. Kazanılan penaltı vuruşunu kullanan Ezgjan Alioski, Ukrayna’nın kalecisi Georgiy Bushchan’ı geçemedi fakat seken topu tamamlamayı başararak farkı bire indiren golü kaydetti. Ancak Andriy Shevchenko’nun öğrencileri, rakiplerinin beraberlik golünü bulmasına izin vermedi. Ukrayna, dakikalar 83’ü gösterdiğinde Daniel Avramovski’nin ceza sahası içerisinde topa eliyle dokunması sonucu penaltı kazandı. Ruslan Malinovskiy kazanılan bu penaltı vuruşunda Stole Dimitrievski’yi geçemedi. Mücadeleyi Yarmolenko ve Yaremchuk’un attığı goller ile 2-1 kazanan Ukrayna, gruptaki puanını üçe yükseltti. Turnuvadaki ilk galibiyetini alan Ukrayna, 21 Haziran Pazartesi günü Avusturya ile gruptan çıkabilmek adına çok önemli bir maça çıkacak. İkinci maçında ikinci yenilgisini alan Kuzey Makedonya, aynı gün Hollanda ile karşı karşıya gelecek.

Ukrayna-Kuzey Makedonya karşılaşmasının özet görüntüleri:

Cristiano Ronaldo ve Manuel Locatelli’nin Coca Cola, Paul Pogba’nın ise Heineken şişelerini basın toplantısında yer alan masadan kaldırması ile başlayan süreç, Andriy Yarmolenko’nun da gündemindeydi. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Yarmolenko: “Ronaldo’nun Coca Cola şişelerini kaldırdığını gördüm. Coca Cola’yı şöyle koyayım, Heineken de buraya gelsin. Beyler hemen benimle iletişime geçin” dedi.

İngiltere’nin West Ham United takımında oynayan Andriy Yarmolenko, Ukrayna-Kuzey Makedonya karşılaşmasında maçın oyuncusu seçildi:

Kevin De Bruyne, Danimarka’yı yıkan isim oldu

Danimarka, başkenti Kopenhag’da bulunan 42 bin 305 seyirci kapasitesine sahip Parken Stadyumu’nda Belçika‘yı konuk etti. Christian Eriksen‘in Finlandiya maçında yaşadığı kalp rahatsızlığının ardından oldukça moralsiz bir turnuva geçiren Kasper Hjulmand‘ın öğrencileri, Belçika maçına çok iyi başladı. Mücadelenin henüz ikinci dakikasında Jason Denayer’in büyük hatasını iyi değerlendiren Pierre-Emile Höjbjerg, müsait pozisyondaki arkadaşı Yussuf Poulsen‘i top ile buluşturdu. Poulsen ise uzak direğe düzgün bir şut çekerek takımını 1-0 öne geçirdi. Danimarka, erken öne geçmesine rağmen ataklarına hız kesmeden devam etti. Joakim Maehle ve Daniel Wass ile ikinci gole yaklaşan ev sahibi, bu fırsatları değerlendiremedi. 10 numaralı forması ile Danimarka efsanesi olmayı başaran fakat Finlandiya maçında yürekleri ağızlara getiren Christian Eriksen, karşılaşmanın 10. dakikasında kendisine destek için tribünleri dolduran herkes tarafından ayakta alkışlandı. Danimarka, ilk bölümdeki hızını ilk yarının geneline yayamadı. Mücadelenin ilk yarısı ev sahibinin 1-0 üstünlüğü ile sonuçlandı.

İlk yarıda oldukça kötü bir oyun ortaya koyan Belçika, Kevin De Bruyne‘nin ikinci yarının hemen başında Dries Mertens’in yerine oyuna girmesi ile kendine geldi. Sakatlıktan yeni yeni kurtulmaya çalışan dünyaca ünlü yıldız, 55. dakikada Thorgan Hazard’a harika bir pas atarak asist yaptı. Skoru 2-1’e getiren Thorgan Hazard, böylelikle Belçika forması ile yedinci golünü kaydetmiş oldu. Roberto Martinez‘in öğrencileri, bu dakikadan sonra mücadelenin tek hâkimiydi. İkinci yarıda maça dahil olması ile oyunun çehresini değiştiren De Bruyne, dakikalar 70’i gösterdiğinde mükemmel bir gole imza attı. Eden Hazard’ın pasında sol çaprazdan kaleyi yoklayan yıldız isim, Danimarka kalecisi Kasper Schmeichel’ı geçmeyi başararak takımını öne geçirdi. Karşılaşmanın son dakikaları ise nefesleri kesti. Tüm riskleri alarak Belçika kalesine gelmeye başlayan Danimarka, 87. dakikada Martin Braithwaite ile gole çok yaklaştı. Andreas Skov Olsen’in ortasına iyi yükselen Braithwaite’ın kafa vuruşu, üst direğe çarparak oyun alanını terk etti. Ev sahibi, 90. dakikada ise Mathias Jensen ile yakaladığı önemli fırsatı da değerlendiremedi. Karşılaşmayı Thorgan Hazard ve Kevin De Bruyne’nin golleri ile 2-1 kazanan Belçika, böylelikle son 16 turuna yükselmeyi garantiledi. Roberto Martinez’in öğrencileri, grubundaki son maçında 21 Haziran Pazartesi günü Finlandiya ile kozlarını paylaşacak. Turnuvadaki ikinci yenilgisini alan Danimarka ise aynı gün Rusya karşısına çıkacak.

Danimarka-Belçika karşılaşmasının özet görüntüleri:

Danimarka-Belçika karşılaşmasının 10. dakikasında, 10 numaralı forması ile efsaneleşen Christian Eriksen’e sevgi gösterilerinde bulunuldu:

İtalya’nın Inter takımında forma giyen Romelu Lukaku, Danimarka-Belçika karşılaşmasında maçın oyuncusu seçildi:

B Grubu’nda ikinci karşılaşmalar sonucunda oluşan puan durumu:

Hollanda, son 16 turuna yükseldi

C Grubu’ndaki ilk maçında Ukrayna’yı 3-2 yenen Hollanda, turnuvadaki ikinci maçında Johan Cruijff Arena’da Avusturya‘yı konuk etti. Mücadeleye hızlı başlayan Portakallar, dakikalar 11’i gösterdiğinde Avusturya’nın yıldız futbolcusu David Alaba‘nın büyük hatası sonucu penaltı kazandı. Kazanılan penaltı vuruşunu kullanan Memphis Depay, ev sahibini 1-0 öne geçirdi. Mücadelenin ilk dakikalarında öne geçmeyi başaran Hollanda, ilk yarının son bölümlerinde ise Depay ile inanılmaz bir fırsatı değerlendiremedi. Sağ çaprazdan hareketlenen Wout Weghorst, müsait pozisyondaki arkadaşı Depay’a harika bir pas çıkardı. Ancak yıldız futbolcu, uygun pozisyonda olmasına rağmen meşin yuvarlağı ağlara göndermeyi başaramadı.

Soyunma odasına 1-0 önde giren Hollanda, ikinci yarıda da etkili olan taraftı. Ev sahibi, 61. dakikada Depay’ın kullandığı köşe vuruşunda gole çok yaklaştı. Ceza sahasına inen topta Stefan de Vrij, kafa vuruşunu gerçekleştirdi fakat Daniel Bachmann, zor pozisyonda olmasına rağmen bu şutu kurtarmayı başardı. Bachmann’dan seken topu bir kez daha önünde bulan de Vrij, bu sefer de savunmaya takıldı. Portakallar, turnuvanın yıldızlarından Denzel Dumfries ile 67. dakikada 2-0 öne geçti. Hızlı gelişen Hollanda atağında Depay’ın pasına hareketlenen Donyell Malen, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda arkadaşı Dumfries’e pas çıkarmayı tercih etti. Dumfries’e ise Malen’nden gelen topu yalnızca kaleye yuvarlamak kaldı. Mücadelenin son dakikalarında David Alaba ve Karim Onisiwo ile aradaki farkı bire indirecek golü bulmaya yaklaşan Avusturya, bu ataklardan sonuç alamadı. Karşılaşmayı Depay ve Dumfries’in golleri ile 2-0 kazanan Hollanda, böylelikle son 16 turuna adını yazdırdı. Frank de Boer‘un öğrencileri, grubundaki son maçında 21 Haziran Pazartesi günü Kuzey Makedonya ile karşılaşacak. Avusturya ise aynı gün grubun kader maçında Ukrayna ile kozlarını paylaşacak.

Hollanda-Avusturya karşılaşmasının özet görüntüleri:

Hollanda’nın PSV Eindhoven takımında oynayan Denzel Dumfries, Hollanda-Avusturya karşılaşmasında maçın oyuncusu seçildi:

C Grubu’nda ikinci karşılaşmalar sonucunda oluşan puan durumu:

EURO 2020’de heyecan devam ediyor

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda gruplardaki ikinci maçlar, bugün (18 Haziran) D Grubu’nda Hırvatistan-Çekya, İngiltere-İskoçya, E Grubu’nda ise İsveç-Slovakya karşılaşmaları ile devam edecek. Gün, Türkiye saati ile 16.00’da oynanacak İsveç-Slovakya maçı ile başlayacak. Hırvatistan ile Çekya, Türkiye saati ile 19.00’da karşılaşırken İngiltere ile İskoçya ise Türkiye saati ile 22.00’de kozlarını paylaşacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.