Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EURO 2020 heyecanı devam ediyor: Hırvatistan, son maçlar öncesi yara aldı – İsveç, turnuvaya renk katmaya devam ediyor

EURO 2020, dün (18 Haziran) oynanan üç karşılaşma ile devam etti. İspanya beraberliği ile E Grubu’na başlayan İsveç, günün ilk maçında Slovakya ile karşılaştı. Janne Andersson‘un öğrencileri, grubunun ilk maçında Polonya’yı yenerek büyük sürprize imza atan Slovakya’yı Emil Forsberg‘in attığı penaltı golü ile 1-0 mağlup etti. Avrupa Futbol Şampiyonası’nda heyecan, günün geri kalanında E Grubu karşılaşmaları ile devam etti. Grubun geleceği açısından büyük önem taşıyan karşılaşmada Hırvatistan ile Çekya yenişemedi. Son FIFA Dünya Kupası finalisti Hırvatistan, bu beraberliğin ardından ilk puanını alırken Çekya ise dört puana yükselerek grubunda zirveye oturdu. Günün son karşılaşmasında ise İngiltere ile İskoçya, golsüz eşitlik ile sahadan ayrıldı. EURO 2020 heyecanı, bugün (19 Haziran) oynanacak Macaristan-Fransa, Portekiz-Almanya ve İspanya-Polonya karşılaşmaları ile devam edecek. 

İsveç, Slovakya’yı yenerek rahat bir nefes aldı

EURO 2020’de E Grubu’nun ikinci hafta karşılaşmaları, dün (18 Haziran) oynanan İsveç-Slovakya maçı ile başladı. Rusya’nın St. Petersburg kentinde bulunan Krestovskiy Stadyumu’nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı, oldukça dengeli bir oyuna sahne oldu. Her iki ekip de maçın ilk 45 dakikalık bölümünde rakip kalede tehlike yaşatmayı başaramadı. İsveç-Slovakya maçının ilk yarısında sadece beş şut çekildi. Opta verilerine göre bu sayı, turnuvada şu ana kadar oynanılan maçların ilk yarılarında en az şut çekilen karşılaşma olmasını sağladı.

Slovakya karşısına mutlak üç puan parolası ile çıkan İsveç, maçın ikinci yarısına hızlı başlayan ekip oldu. Janne Andersson’un öğrencileri, 59. dakikada kullanılan köşe vuruşunda rakip kalede büyük tehlike yaratmayı başardı fakat Slovakya kalecisi Martin Dubravka, yaşanan bu büyük tehlikede Ludwig Augustinsson’un kafa vuruşunu harika bir refleks ile kurtardı. Dakikalar ilerledikçe oyun üstünlüğünü tamamen eline alan İsveç, 62, 67 ve 71. dakikalarda genç forveti Alexander Isak ile girdiği gol pozisyonlarından sonuç alamadı. Aradığı golü bir türlü bulamayan İsveç’in yardımına 75. dakikada kazanılan penaltı yetişti. Isak’ın harika pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Robin Quaison, Dubravka’nın müdahalesi ile yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi Daniel Siebert’in tereddütsüz beyaz noktaya gittiği pozisyonda topun başına geçen Emil Forsberg, takımını öne geçirmeyi başardı. Forsberg’in golü ile mücadeleyi 1-0 kazanan İsveç, grupta puanını dörde yükselterek maç fazlası ile liderlik koltuğuna oturdu. Janne Andersson’un öğrencileri, grubundaki son maçında 23 Haziran Çarşamba günü Polonya ile karşılaşacak. İsveç mağlubiyeti ile üç puanda kalan Slovakya, aynı gün İspanya’nın karşısına çıkacak.

İsveç-Slovakya karşılaşmasının özet görüntüleri:

İsveç’in 21 yaşındaki yıldız adayı Alexander Isak, EURO 2020’de günün hareketini yaptı:

İspanya’nın Real Sociedad takımında forma giyen Alexander Isak, İsveç-Slovakya karşılaşmasında maçın oyuncusu seçildi:

Çekya, Hırvatistan’dan bir puanı kopardı

D Grubu’na İngiltere mağlubiyeti ile başlayan Hırvatistan, grubundaki ikinci maçında Çekya ile karşılaştı. İskoçya galibiyeti ile EURO 2020’ye ”merhaba” diyen Çekya, mücadelenin ilk bölümünde rakibinin gol fırsatları yakalamasına engel olmayı başardı. Jaroslav Silhavy‘nin öğrencileri, Patrik Schick ve Jakub Jankto ile son FIFA Dünya Kupası finalistine karşı pozisyonlar da buldu fakat bunları değerlendiremedi. Hırvatistan ise dakikalar ilerledikçe oyundaki dengeyi sağladı. Ancak bu bölümde mücadelenin hakemi Carlos del Cerro’nun Çekya lehine verdiği penaltı, maçtaki dengeyi değiştirdi. Çekya’nın kullandığı köşe vuruşu sırasında Dejan Lovren’in müdahalesi ile yerde kalan Patrik Schick, takımına kazandırdığı penaltıda meşin yuvarlağın başına geçti ve topu ağlara göndermeyi başardı. 25 yaşındaki forvet, böylelikle turnuvadaki üçüncü golünü kaydetmiş oldu. Hırvatistan, Patrik Schick’in golünden bir dakika sonra ise mücadeledeki en net gol pozisyonunu yakaladı. Hızlı gelişen atakta ceza sahasına sokulan Ante Rebic, uygun durumda olmasına rağmen topu farklı şekilde dışarıya gönderdi ve Balkan temsilcisi soyunma odasına 1-0 geride gitmek durumunda kaldı.

Çekya karşısında gruptan çıkabilmek için puan veya puanlara ihtiyacı olan Hırvatistan, mücadelenin ikinci yarısına adeta gol ile başladı. Dakikalar 47’yi gösterdiğinde sol kanattan ceza sahasına sokulan Ivan Perisic, uzak köşeye harika bir vuruşa imza atarak skora eşitliği getirdi. Ancak Hırvatistan, bu golün devamını getirmeyi başaramadı. 73. dakikada Nikola Vlasic ile mutlak gol şansından faydalanamayan Damalılar, 89. dakikada ise Bruno Petkovic ile önemli bir pozisyonu değerlendiremedi. Güçlü rakibi karşısında sahadan bir puan ile ayrılmayı başaran Çekya, böylelikle grubunda liderlik koltuğuna oturdu. Jaroslav Silhavy’nin öğrencileri, 22 Haziran Salı günü İngiltere ile kozlarını paylaşacak. Gruptan çıkma şansını zora sokan Hırvatistan ise aynı gün İskoçya karşısına çıkacak.

Hırvatistan-Çekya karşılaşmasının özet görüntüleri:

Ivan Perisic’in skora dengeyi getiren harika golü:

İspanya’nın Real Madrid takımında forma giyen Luka Modric, Hırvatistan-Çekya karşılaşmasında maçın oyuncusu seçildi:

Wembley’de gol sesi çıkmadı

Günün son maçında İngiltere, başkenti Londra’da bulunan Wembley Stadyumu’nda İskoçya‘yı konuk etti. ”Dünyanın en eski uluslararası futbol rekabeti” sıfatı taşıyan karşılaşmanın ilk net pozisyonuna İngiltere’den John Stones girdi. Mason Mount’un sol kanattan açtığı ortaya iyi yükselen John Stones, kafa vuruşunu gerçekleştirdi fakat meşin yuvarlak yan direkten oyun alanına geri döndü. Son FIFA Dünya Kupası yarı finalisti İngiltere, bu pozisyonun hemen ardından Mason Mount ile bir gol fırsatından daha yararlanamadı. İskoçya, dakikalar ilerledikçe oyuna ortak olmayı başardı. Dakikalar 30’u gösterdiğinde sol kanattan Kieran Tierney ile gelişen atakta Phil O’Donnell, arka direkte buluştuğu topa gelişine sert vurdu. Ancak Jordan Pickford, O’Donnell’in bu sert şutunu kurtarmayı başardı. Karşılaşmanın ilk yarısı ise golsüz eşitlik ile sonuçlandı.

Ev sahibi ekip, ilk yarısı 0-0 eşitlik ile biten karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başladı. Mason Mount ile 49. dakikada, gole yaklaşan İngiltere, İskoç kaleci David Marshall‘ı geçemedi. İskoçya, dakikalar 62’yi gösterdiğinde mücadeledeki en net pozisyonunu yakaladı. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda yaşanan karambol sonucu topu önünde bulan Lyndon Dykes, zor pozisyonda vuruşunu gerçekleştirdi fakat Reece James, meşin yuvarlağı çizgiden çıkarmayı başardı. Karşılaşmanın geri kalan bölümü ise yavaş bir tempoda geçti. Ev sahibi İngiltere, 90+1. dakikada İskoçya ceza sahasının içinde yaşanan inanılmaz karambolden eli boş dönerek taraftarlarını üzdü. İngiltere ile İskoçya arasında oynanan mücadele, 0-0’lık eşitlik ile sonuçlandı. İskoçya beraberliği ile puanını dörde yükselten Gareth Southgate‘in öğrencileri, 22 Haziran Salı günü Çekya karşına çıkacak. EURO 2020’deki ilk puanlarını alan İskoçya ise aynı gün Hırvatistan ile kozlarını paylaşacak.

İngiltere-İskoçya karşılaşmasının özet görüntüleri:

İngiltere-İskoçya karşılaşmasının son dakikalarında yaşanan inanılmaz karambol:

İngiltere’nin Chelsea takımında oynayan 20 yaşındaki Billy Gilmour, İngiltere-İskoçya karşılaşmasında maçın oyuncusu seçildi:

İskoç futbol efsanesi Sir Alex Ferguson, İngiltere-İskoçya karşılaşmasını tribünden takip etti:

D Grubu’nda ikinci karşılaşmalar sonucunda oluşan puan durumu:

EURO 2020’de heyecan devam ediyor

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda gruplardaki ikinci maçlar, bugün (19 Haziran) E Grubu’nda İspanya-Polonya, F Grubu’nda ise Macaristan-Fransa ve Portekiz-Almanya karşılaşmaları ile devam edecek. Gün, Türkiye saati ile 16.00’da oynanacak Macaristan-Fransa maçı ile başlayacak. Portekiz ile Almanya, Türkiye saati ile 19.00’da karşılaşırken İspanya ile Polonya ise Türkiye saati ile 22.00’de kozlarını paylaşacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.