Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (72) – Arya Zencefil ile LGBTİ+’lara kişisel sınırları aşmadan soru sormak: “Mahremi ihlal etmemek en önemli hususlardan biri”

Gökkuşağı Bülteni’nin bu haftaki konuğu, aktivist Arya Zencefil’di. Arya Zencefil ile kişisel sınırları aşmadan ve tetikleyici olmadan LGBTİ+’lara nasıl soru sorulabileceğini konuştuk.

Editör: Gamze Elvan / Prodüktör: Özgün Özgül

Katkı sağlayan: İlayda Öykü Biberoğlu  / Reji: Meryem Melek Köse & Özge Elvan

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) İzmir il binasına perşembe (17 Haziran) günü silahlı saldırıyı yapıldı. Saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz dün (18 Haziran) toprağa verildi, cenaze törenine binlerce kişi katıldı. Detaylar için tıklayınız.

Macaristan’da hükümetin LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı politikası devam ediyor. Son olarak 15 Haziran’da, gençlerin, eşcinsellik ve cinsiyet değiştirme konularında bilgi edinme haklarını kısıtlayan yasa teklifi onaylandı. İktidar partisi Fidesz’in sunduğu tasarıya, insan hakları kuruluşları ve muhalefet partileri tepki gösterdi.

Türkiye’nin dört bir yanından kadın ve LGBTİ+’lar “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” demek için İstanbul – Maltepe’de buluştu. Maltepe Etkinlik Alanı’nda düzenlenen mitinge, kadın ve LGBTİ+ örgütlerinin yanı sıra, emek ve meslek örgütleri ve siyasi partiler katıldı. Yoğun katılımın olduğu eylemde, “Haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz”, “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” mesajları paylaşıldı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.