Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP İzmir İl Başkanlığı’na düzenlenen saldırıda öldürülen Deniz Poyraz, binlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi – HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: “Bu iktidarın yarattığı nefret ortamı bu cinayetin zeminini hazırlamıştır”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir il Başkanlığı’na dün (17 Haziran 2021) düzenlenen saldırıda Onur Gencer tarafından öldürülen Deniz Poyraz’ın cenaze merasimi İzmir-Konak Kadifekale Camii’nde yapıldı.

Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde polis yoğun güvenlik tedbirleri aldı. Yüzlerce polisin görev yaptığı alan araç trafiğine kapatılırken giriş-çıkışlarda törene katılanların üstü arandı.

Yer yer izdihamın yaşandığı cenazede “Deniz Poyraz ölümsüzdür”,  “HDP halktır, halk burada”, “Bir Deniz gidecek, bin Deniz gelecek” sloganları atıldı.

Cenazeye, HDP eş genel başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar‘ın yanı sıra HDP milletvekilleri, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Parti Meclisi Üyesi Devrim Barış Çelik, EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ve TİP Genel Başkanı Erkan Baş da katıldı.

“Sorumlu iktidardır”

Mithat Sancar, törende yaptığı konuşmada, “Bu iktidarın yarattığı nefret ortamı bu cinayetin zeminini hazırlamıştır. Sorumlu bu iktidarın ta kendisidir. Kimse bu olayı münferit bir olay veya bir meczubun saldırısıdır demesin. Bunu kim diyor ise bilin ki bu planın bir parçasıdır. Ortada planlı ve örgütlü bir kaos planı var” dedi.

Pervin Buldan da konuşmasında dayanışma vurgusu yaptı: “İktidara biat etmeyenleri, onları desteklemeyenleri bu ülkede düşman göstermeye çalışıyorlar. Bizi susturmaya çalışanlara karşı daha fazla bir arada olmak, dayanışma içinde olmak için bugün burada olmak önemliydi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de taziye mesajlarını dile getirerek, “Ne sadece HDP’ye ne sadece Kürtler’e, bu kurşunlar hepimize, kardeşliğimize, birlikteliğimize, geleceğimize sıkıldı. Asla ölmeyeceğiz. Kardeşçe çok güzel bir geleceği hep beraber kuracağız” diye konuştu.

Kılınan cenaze namazının ardından Deniz Poyraz, Yeni Buca Mezarlığı’nda defnedildi.

Katil zanlısı Onur Gencer tutuklandı

Saldırının ardından yakalanarak gözaltına alınan katil zanlısı Onur Gencer, bu sabah adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh hâkimliğine çıkarılan Gencer’in tutuklanmasına karar verildi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.