Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye, İsviçre karşısında EURO 2020’deki ilk puanlarının peşinde

A Grubu’ndaki ilk maçında İtalya’ya 3-0, ikinci maçında ise Galler’e 2-0 mağlup olan Türkiye A Milli Futbol Takımı, EURO 2020‘deki (Avrupa Futbol Şampiyonası) üçüncü sınavına bugün (20 Haziran) İsviçre karşısında çıkacak. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de oynanacak karşılaşmayı Slovenyalı hakem Slavko Vincic yönetecek. Ay-Yıldızlılar’ın grupta bir puanı bulunan İsviçre karşısında vereceği sınav, TRT 1 ekranlarından Türkiye saati ile 19.00’da naklen yayınlanacak.

Türkiye mucize peşinde

A Grubu’ndaki ilk maçında İtalya’ya 3-0, ikinci maçında ise Galler’e 2-0 mağlup olan Türkiye, EURO 2020‘deki (Avrupa Futbol Şampiyonası) üçüncü maçına bugün (20 Haziran) İsviçre karşısında çıkacak. İtalya ve Galler karşısında oldukça kötü performanslar sergileyen Milliler, gruplardan çıkacak takımların belirleneceği son hafta maçları öncesi İskoçya ile birlikte “turnuvada gol atamayan iki takımdan biri” olarak dikkat çekiyor. Grubundaki son maçında İsviçre ile kozlarını paylaşacak Türkiye, rakibine karşı kurduğu üstünlüğe güveniyor. Ay-Yıldızlılar, rakibi ile oynadığı dokuz maçın beşini kazanmayı başardı. İsviçre ise bu karşılaşmaların ikisinde sahadan galibiyet ile ayrıldı.

EURO 2020’deki ilk puanlarının yanı sıra ilk golünü de atmayı amaçlayan Türkiye, beraberlik ve yenilgi halinde ise şampiyonaya veda edecek. Milliler, İsviçre maçını olabildiğince farklı şekilde kazanarak grubunu üçüncü sırada tamamlamayı hedefliyor. Son 16 turuna altı gruptan dört üçüncünün yükseleceği organizasyonda Türkiye, muhtemel İsviçre galibiyetinin ardından diğer gruplarda alınacak sonuçları bekleyecek. Millilerde sol arka adalesinde yırtık olan Umut Meraş, kritik mücadelede forma giyemeyecek. Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de bulunan 68 bin 700 seyirci kapasiteli Bakü Olimpiyat Stadı’nda oynanacak karşılaşmada tribünlere yüzde 50 kapasiteyle seyirci alınmasına izin verilecek.

“Toplumun bizden beklentisinin olduğunu biliyoruz, bu beklentilerin altında kaldık”

Türkiye A Milli Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, İsviçre karşılaşması öncesinde dün (19 Haziran) düzenlenen basın toplantısında “Oyunumuzun beklentilerin altında kalması, oyun aklımızı, sabrımızı, coşkumuzu da olumsuz etkiledi. Toplumun bizden beklentisinin olduğunu biliyoruz, bu beklentilerin altında kaldık” dedi.

İsviçre, topla oynama oranındaki başarısı ile dikkat çekti.

İsviçre için de final maçı

A Grubu’ndaki ilk maçında öne geçmesine rağmen Galler ile 1-1 berabere kalan İsviçre, EURO 2020’deki ikinci sınavında ise İtalya’ya 3-0 mağlup oldu. Son 16 turuna yükselebilmek için Türkiye’yi mutlaka yenmesi gereken Batı Avrupa temsilcisi, oynadığı iki karşılaşmada topla oynama oranındaki başarısı ile dikkat çekti. İsviçre, berabere kaldığı Galler maçında yüzde 64, kaybettiği İtalya maçında ise yüzde 51 oranında topa sahip oldu. İsviçre’nin kadrosunda Yann Sommer, Granit Xhaka, Xherdan Shaqiri, Haris Seferovic ve Breel Embolo gibi yıldız isimler buluyor. Bu isimlerden Embolo, Galler maçında ülkesinin turnuvadaki tek golüne imza atmayı başarmıştı.

İsviçre Milli Takımı Teknik Direktörü Vladimir Petkovic

“Ya eve döneceğiz ya da turnuvada devam edeceğiz

İsviçre Milli Takımı Teknik Direktörü Vladimir Petkovic ise Türkiye karşılaşması öncesinde şöyle konuştu: “Bizim için bir final maçı gibi olacak. Ya eve döneceğiz ya da turnuvada devam edeceğiz. O yüzden yarın sahada her şeyimizi verebilmek için hazır olacağız. 30 bin kadar Türk taraftar olacak, bu bizim için dezavantaj gibi gözükebilir ama bizi harekete geçiren bir motivasyon olarak da gözükebilir. Yarınki maçı kazanmamız gerektiğinin farkındayız. Yarın için en önemli şey, oynadığımız son iki oyundan daha fazla sahada varlık göstermek ve gücümüzü ortaya koymak. Elimizden gelenin yüzde yüzünü bu maçı kazanmak için vermeliyiz. Son 16 turuna çıkmak için elimizden geleni yapacağız”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.