Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da, 23 Haziran seçimlerinin ikinci yıldönümünde “Demokrasi Şenliği” düzenlendi – İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: “Dün vatandaşın iradesini iptal ettirenler, bugün ellerinden gelse İBB’yi iptal ettirecekler”

İstanbul seçimlerinin (23 Haziran 2019) ikinci yıldönümü vesilesiyle Harbiye’deki Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen etkinlikte konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Dün vatandaşın iradesini iptal ettirenler, inanın ki bugün ellerinden gelse İBB’yi iptal ettirecekler” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da “‘İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder’ diyorlardı. Tersini söyleyelim: İstanbul’u kazanan, Türkiye’yi kazanır” diye konuştu.

Kamera: Edanur Tanış

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun görevine başlamasının ikinci yıldönümü vesileyle bugün (23 Haziran) “23 Haziran Demokrasi Şenliği” düzenlendi. İstanbul Harbiye’deki Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’ndaki etkinlikte, sanatçılar Karsu ve Erol Evgin konser verdi. Etkinliğe CHP’li milletvekilleri ve parti üyeleri, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, belediye başkanları, mahalle muhtarları, sendika, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Etkinliğe katılamayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in video mesajı paylaşıldı. İmamoğlu’nun ailesi de kendisini yalnız bırakmadı.

“Bugün ellerinden gelse İBB’yi iptal ettirecekler”

23 Haziran Demokrasi Şenliği, sanatçı Karsu’nun sahne almasıyla başladı. Konserin ardından konuşan İmamoğlu, göreve geldiği günden bu yana yaptıkları icraatları anlattı. İmamoğlu, “Aynı zarftan çıkan dört oy pusulasından yalnızca birinin hileli olduğu gibi, akıl ve edep dışı bir yalanı hakikatmiş gibi yutturmaya çalışanlar, seçimi iptal ettirmek için her gün yeni bir yalan, yeni bir bahane üretenler, ‘Çünkü çaldılar’ iftirasını atanlar, şimdi o günleri unutturmak çabasındalar. Dün, vatandaşın iradesini iptal ettirmeye gayret edenler, bugün ellerinden gelse, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni iptal ettirecekler” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, etkinliğe katılamadı. Etkinlikte, Akşener’in video mesajı paylaşıldı.

Akşener’in video mesajının ardından sahneye çıkan Kılıçdaroğlu, “Bizim bütün belediye başkanlarımız yaptıkları her harcamanın hesabını veriyorlar. Hesap vermek bir siyasetçi için gurur ve onur meselesidir. ‘Parayı harcadım, hesabını veriyorum’ demektir. Ama devletin bütçesini harcayanlar hesap vermekten korkuyorlar. Sıra oraya da gelecek. Hiç kimse endişelenmesin sıra oraya da gelecek” dedi. Kılıçdaroğlu sözlerini, “‘İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi kaybeder’ diyorlardı. Tersini söyleyelim: İstanbul’u kazanan, Türkiye’yi kazanır” diyerek bitirdi.

23 Haziran Demokrasi Şenliği, Erol Evgin’in konseri ile sona erdi.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.