Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya ile söyleşi: “HDP kapatılırsa AKP, bölgede üçüncü veya dördüncü parti bile olabilir”

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) açılan kapatma davasını değerlendirirken, bunun Adalet ve Kalkınma Partisi’ne (AKP) kaybettireceğini ve bugüne kadar bazı yerlerde birinci olan AKP’nin bazı bölgelerde üçüncü veya dördüncü parti bile olabileceğini söyledi. Kaya,1990’lı yıllardaki güvenlikçi politikaların HDP’nin devamı olduğu partilere yaptığı gibi, AKP’nin de son hamleyi parti kapatma davası ile yapmaya çalıştığını belirterek, “Bu AKP seçmeninin beklentisi değildir. Bölgedeki seçmenleri AKP’den çözüme yönelik hamleler beklerken, AKP küçük ortağı MHP’nin istekleri doğrultusunda hızla güvenlikçi politikalara savruluyor. HDP’nin kapatılması AKP’nin Kürtler ile olan önemli bağını koparacaktır. Faturası sandıkta ağır olacaktır. Bu kapatma davası da kısa bir süre önce gündeme getirilen ‘Acaba yeni bir çözüm süreci mi başlıyor’ şeklindeki girişimlerin MHP tarafından boşa çıkartılması gibi duruyor. AKP’nin bu yöndeki politikaları devam ederse seçmenlerini DEVA ve Gelecek partilerine kaptıracaktır. Son anketler bunu gösteriyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.