Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (104) – HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç: “İktidar HDP’ye karşı o kadar ayrıştırıcı bir dile sarıldı ki İzmir’deki saldırının siyasal ortamı iktidar tarafından yaratıldı”

Ankara Gündemi programının bu haftaki konuğu Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Saruhan Oluç oldu. Programda geçen hafta HDP İzmir İl Başkanlığı’na düzenlenen saldırı ve HDP’ye açılan kapatma davası konuşuldu.

“İzmir’deki saldırının siyasal ortamı iktidar tarafından yaratıldı”

HDP İzmir İl Başkanlığı’na düzenlenen silahlı saldırının siyasal ortamının iktidar tarafından yaratıldığını belirten Oluç, “İktidar HDP’ye karşı o kadar ayrıştırıcı bir söyleme sarıldı ki bu tür saldırıların siyasi ortamını hazırladı. Kürtler’e düşman bir dil ne nefret söylemi sürdürülüyor. Böyle olduğu müddetçe toplumda da bu durumdan vazife çıkaran gruplar saldırı ortamını değerlendiriyorlar” diye konuştu. 

“Eğer AKP parti kapatmaya karşıysa bunu açıkça söylemeleri lazım, aksi takdirde sorumluluk ortaktır”

HDP hakkında açılan kapatılma davasını da değerlendiren Oluç, “Kapatılmaya karşı mücadelemizi hem hukuki hem de siyasi alanda vereceğiz. Kapatılma meselesini MHP’nin üzerine yıkmak istediği için AKP, MHP’ye göre daha dikkatli bir dil kullanıyor. MHP’nin Kürt seçmeni olmadığı için söylemsel alanda öncülük yapıyor. Eğer AKP parti kapatmaya karşıysa bunu açıkça söylemeleri lazım, aksi takdirde sorumluluk ortaktır” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.