Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EURO 2020’de son 16 turu heyecanı başlıyor: Galler-Danimarka / İtalya-Avusturya

EURO 2020’de (Avrupa Futbol Şampiyonası) son 16 turu karşılaşmaları, bugün (26 Haziran) oynanacak iki karşılaşma ile başlayacak. Türkiye’nin de yer aldığı A Grubu’nu ikinci sırada noktalayan Galler, B Grubu’nun ikincisi Danimarka ile Hollanda’nın Amsterdam şehrindeki Johan Cruijff Arena’da karşılaşacak. Tıpkı Galler gibi Türkiye ile birlikte A Grubu’nda yer alan ve tüm karşılaşmaları kazanarak bir üst tura yükselen İtalya ise C Grubu ikincisi Avusturya ile İngiltere’nin başkenti Londra’daki Wembley Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. Galler ile Danimarka, Türkiye saati ile 19.00’da karşılaşırken İtalya ile Avusturya Türkiye saati ile 22.00’de kozlarını paylaşacak. Mücadeleler, TRT ekranlarından naklen yayınlanacak.

Galler’in imdadına Türkiye yetişti

EURO 2020’de son 16 turu karşılaşmaları, bugün (26 Haziran) Türkiye saati ile 19.00’da oynanacak Galler-Danimarka mücadelesi ile başlayacak. Almanya Futbol Federasyonu’ndan Daniel Siebert‘in yöneteceği mücadele, Hollanda’nın Amsterdam şehrindeki Johan Cruijff Arena‘da oynanacak. EURO 2020’de Türkiye, İtalya ve İsviçre‘nin yer aldığı A Grubu‘nda mücadele eden Galler, oynadığı üç karşılaşmadan bir galibiyet, bir beraberlik ve bir mağlubiyet ile ayrılarak dört puan topladı ve A Grubu’nu İtalya’nın ardından ikinci sırada noktaladı. Birleşik Krallık temsilcisi, bu maçlarda kalesinde iki gol görürken rakip fileleri üç kez sarsmayı başardı. Galler’in turnuvadaki gollerini, Kieffer Moore, Aaron Ramsey ve Connor Roberts kaydetti. Robert Page’in öğrencileri, grubundaki tek galibiyetini ise Türkiye’ye karşı aldı. Oynadığı karşılaşmalarda savunması ön plana çıkan Galler’de dünyaca ünlü yıldız Gareth Bale, yaptığı iki asist ile takımının gol yollarındaki en önemli ismi oldu.

Galler’in 2-0 kazandığı Türkiye maçının özet görüntüleri:

Gareth Bale

Galler, son 16 karşılaşmada sadece iki yenilgi aldı

Bugüne kadar katıldığı 1958 Dünya Kupası, EURO 2016 ve EURO 2020 organizasyonlarının hepsinde gruptan çıkmayı başaran Galler, EURO 2016 özelinde ise yarı finale yükselerek büyük ses getirdi. EURO 2020’de A Grubu’ndan ikinci sırada çıkan Birleşik Krallık temsilcisi, oynadığı son 16 resmi maçın 10’unu kazanırken sadece ikisini kaybetti. Bu mağlubiyetlerden bir tanesini grubundaki son maç olan İtalya karşısında alan Robert Page’in öğrencileri, 2019 yılının Haziran ayından bu yana ise üst üste iki mağlubiyet almadı.

Galler, son 16 turundaki rakibi Danimarka ile tarihinde 10 kez karşılaştı. Kadrosunda Aaron Ramsey, Daniel James ve Gareth Bale gibi isimler bulunan Galler, bu mücadelelerin dördünü kazanırken altısında sahadan boynu bükük ayrıldı. Robert Page, İtalya karşılaşmasının 55. dakikasında doğrudan kırmızı kart ile oyun dışında kalan Ethan Ampadu‘dan Danimarka mücadelesinde faydalanamayacak. 

Robert Page

Galler’in EURO 2020 kadrosu

Kaleci: Wayne Hennessey (Crystal Palace), Danny Ward (Leicester City), Adam Davies (Stoke City)

Defans: Chris Gunter (Charlton Athletic), Ben Davies (Tottenham), Connor Roberts (Swensea City), Ethan Ampadu (Sheffield United), Chris Mepham (Bournemouth), Joe Rodon (Tottenham), James Lawrence (St. Pauli), Neco Williams (Liverpool), Rhys Norrington-Davies (Sheffield United), Ben Cabango (Swansea City)

Orta Saha: Aaron Ramsey (Juventus), Joe Allen (Stoke City), Johnny Williams (Cardiff City), Harry Wilson (Liverpool), Daniel James (Manchester United), David Brooks (Bournemouth), Joe Morrell (Luton Town), Matt Smith (Brisbane City), Dylan Levitt (Istra), Rubin Colwill (Cardiff City)

Forvetler: Gareth Bale (Real Madrid), Kieffer Moore (Cardiff City), Tyler Roberts (Leeds United)

Danimarka, zoru başararak turla atladı

EURO 2020’nin grup aşamalarında maçlarını başkenti Kopenhag’da bulunan Parken Stadyumu‘nda dolu tribünler önünde oynayan Danimarka, B Grubu‘nda Belçika, Finlandiya ve Rusya ile mücadele etti. İskandinavya temsilcisi EURO 2020’ye çok tatsız bir olay ile başladı. Takımın en önemli isimlerinden Christian Eriksen, Finlandiya karşılaşmasının 45. dakikasında kalbinde yaşadığı sorun nedeni ile bir anda yere yığılarak herkesi korkuttu. Yaşanan olayın ardından hastaneye kaldırılan yıldız futbolcu, ilerleyen günlerde sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla sevenlerine müjdeli haberi verdi. Danimarka, Eriksen’in rahatsızlık yaşadığı Finlandiya karşılaşmasını 1-0’lık skor ile kaybederken Belçika’ya ise 2-1 yenildi. Grubunda çıktığı son maç olan Rusya karşılaşması öncesi henüz puan ile tanışamayan Kasper Hjulmand’ın öğrencileri, büyük bir sürprize imza atarak rakibini 4-1’lik skor ile mağlup etti ve B Grubu’nu Belçika’nın ardından ikinci sırada tamamlamayı başardı. Danimarka, grubunda oynadığı üç karşılaşmada kalesinde dört gol görürken rakip fileleri beş kez sarstı. Kırmızı-beyazlıların gol yükünü ise Yussuf Poulsen ve Pierre-Emile Hojbjerg çekti. Bu ikili, Danimarka’nın turnuva boyunca attığı beş golün tamamına doğrudan katkıda bulundu.

Danimarkalı futbolcular, Finlandiya maçında rahatsızlanarak yere yığılan ve tedavisine yerde başlanan Christian Eriksen’in etrafında çember oluşturdu:

Finlandiyalı futbolcular ve teknik heyet, Eriksen’den gelen iyi haberler sonrası soyunma odasından dönen Danimarkalı futbolcuları ayakta alkışladı:

Christian Eriksen, 15 Haziran tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile son durumunun iyi olduğunu açıkladı: “Dünyanın her yerinden gelen destek mesajları için herkese teşekkür ederim. Ben ve ailem için çok şey ifade ediyor. İyiyim ama hâlâ hastanede bazı muayenelerden geçmem gerekiyor. Kendimi iyi hissediyorum.”

Danimarka’nın Rusya’yı 4-1 mağlup ederek son 16 turu bileti aldığı maçın özet görüntüleri:

Danimarkalı futbolcular Mikkel Damsgaard ve Andreas Christensen’in Rusya’ya attığı birbirinden güzel iki gol:

Yussuf Poulsen

Danimarka’nın hedefi çeyrek final

Grubuna iki mağlubiyet ile başlayan ve son maçında Rusya’yı 4-1 mağlup ederek son 16 turunda Galler ile eşleşen Danimarka, Avrupa Şampiyonası tarihinde ilk iki grup maçını kaybettikten sonra tur atlamayı başaran ilk takım oldu. Galler ile oynadığı son iki mücadeleyi kazanmayı başaran İskandinavya temsilcisi, rakibi ile en son 2018 yılının Kasım ayında Uluslar Ligi‘nde karşılaştı. Danimarka, bu mücadeleyi Nicolai Jorgensen ve Martin Braithwaite‘in attığı goller ile kazandı. Kasper Hjulmand‘un Galler karşısındaki en önemli kozları ise Mikkel Damsgaard ve  Pierre-Emile Hojbjerg olacak. Damsgaard, Danimarka forması ile çıktığı son beş maçta altı gol kaydederken bir önemli başarının da altına imzasını attı. Rusya karşısında rakip fileleri sarsan Damsgaard, 20 yıl 353 günlük iken bunu başararak ülkesi adına büyük bir turnuvada gol atan en genç futbolcu oldu. EURO 2020’de üç asisti bulunan Pierre-Emile Hojbjerg ise bir asist daha yapması durumunda büyük bir turnuvada en çok asist yapan Danimarkalı futbolcu olacak. Kasper Hjulmand, Galler karşısında Finlandiya maçında rahatsızlık yaşayan Christian Eriksen’den faydalanamayacak. Galler-Danimarka mücadelesinde tur atlayan ekip, Hollanda-Çekya karşılaşmasının galibi ile çeyrek finalde eşleşecek.

Kasper Hjulmand

Danimarka’nın EURO 2020 kadrosu

Kaleciler: Kasper Schmeichel (Leicester), Jonas Lossl (FC Midtjylland), Frederik Ronnow (Schalke)

Defans: Simon Kjaer (AC Milan), Andreas Christensen (Chelsea), Jannik Vestergaard (Southampton), Joachim Andersen (Fulham), Mathias Jorgensen (Kopenhag), Daniel Wass (Valencia), Jens Stryger Larsen (Manchester United), Joakim Maehle (Atalanta), Nicolai Boilesen (Kopenhag)

Orta saha: Christian Eriksen (Inter Milan), Thomas Delaney (Borussia Dortmund), Pierre-Emile Hojbjerg( Tottenham), Mathias Jensen (Brentford), Christian Norgaard (Brentford), Anders Christiansen (Malmö)

Forvetler: Kasper Dolberg (Nice), Jonas Wind (Kopenhag), Andreas Cornelius (Parma), Martin Braithwaite (Barselona), Robert Skov (Hoffenheim), Mikkel Damsgaard (Sampdoria), Yusuf Poulsen (RB Leipzig), Andreas Skov Olsen (Bologna)

İtalya, grup aşamasında rakip tanımadı

EURO 2020’de son 16 tur karşılaşmaları, bugün (26 Haziran) Türkiye saati ile 22.00’de oynanacak İtalya-Avusturya mücadelesi ile devam edecek. İngiltere Futbol Federasyonu‘ndan Anthony Taylor‘ın yöneteceği mücadele, İngiltere’nin Londra’daki Wembley Stadyumu‘nda oynanacak. EURO 2020’nin grup aşamalarında maçlarını başkenti Roma’da bulunan Roma Olimpiyat Stadı‘nda oynayan İtalya, A Grubu’nda Türkiye, İsviçre ve Galler ile mücadele etti. Rakiplerine karşı oldukça iyi bir performans ortaya koyan Gök Mavililer, bu mücadelelerin hepsini kazanırken rakip filelere yedi gol attı ve kalesinde gol görmedi. Roberto Mancini’nin öğrencileri, Türkiye ve İsviçre’yi 3-0 mağlup ederek grubundaki en farklı galibiyetlerini aldı. Manuel Locatelli ve Ciro Immobile, rakip fileleri ikişer kez havalandırarak İtalya’nın gruplardaki en golcü isimleri oldu. Gök Mavililer ayrıca üç maçta kalesinde yalnızca iki isabetli şuta izin vererek rakiplerine gözdağı verdi.

İtalya’nın Türkiye’yi 3-0 yendiği maçın özet görüntüleri:

Ciro Immobile

İtalya, yenilmezlik serisini 31’e çıkarmak istiyor

Roberto Mancini‘nin teknik direktörlüğünde büyük bir çıkışa geçen İtalya, EURO 2020’de oynadığı üç karşılaşmayı kazanırken oynadığı son 30 maçta da yenilgi yüzü görmedi. Bu mücadelelerin 25’ini kazanan Gök Mavililer, son 16 turunda eşleştiği Avusturya maçında rekor için sahaya çıkacak. Vittorio Pozzo yönetiminde 1935 ile 1939 yılları arasında 30 maç yenilmeyen İtalya, Avusturya’ya yenilmemesi durumunda bu seriyi 31 maça çıkaracak ve 82 yıldır kırılamayan rekoru tarihe gömecek. 1960 yılının Aralık ayından bu yana Avusturya’ya yenilmeyen Gök Mavililer, rakibi ile oynadığı son 13 karşılamanın 10’unu kazanırken üçünden ise beraberlik ile sahadan ayrıldı. İtalya, bunlara ek olarak oynadığı son 11 mücadelede de kalesinde gol görmedi. Akdeniz temsilcisi, en son 1972 ile 1974 yılları arasında üst üste 12 maç gol yememişti. İtalya’da, Avusturya mücadelesi öncesi sakat veya cezalı futbolcu bulunmuyor.

Roberto Mancini

İtalya’nın EURO 2020 kadrosu

Kaleciler: Gianluigi Donnarumma (Milan), Alex Meret (Napoli), Salvatore Sirigu (Torino)

Defans: Francesco Acerbi (Lazio), Alessandro Bastoni (Inter), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Giovanni Di Lorenzo (Napoli), Emerson Palmieri (Chelsea), Alessandro Florenzi (Paris Saint-Germain), Leonardo Spinazzola (Roma), Rafael Toloi (Atalanta)

Orta Saha: Nicolo Barella (Inter), Bryan Cristante (Roma), Jorginho (Chelsea), Manuel Locatelli( Sassuolo), Matteo Pessina (Atalanta), Marco Verratti (Paris Saint-Germain), Gaetano Castrovilli (Fiorentina)

Forvetler: Andrea Belotti (Torino), Domenico Berardi (Sassuolo), Federico Bernardeschi (Juventus), Federico Chiesa (Juventus), Ciro Immobile (Lazio), Lorenzo Insigne (Napoli), Giacomo Raspadori (Sassuolo)

Avusturya, tarihinde ilk kez grubundan çıktı

C Grubu’nda Hollanda, Ukrayna ve Kuzey Makedonya ile mücadele eden Avusturya, ilk maçında turnuvanın görece zayıf ekiplerinden Kuzey Makedonya’yı Stefan Lainer, Michael Gregoritsch ve Marko Arnautovic‘in attığı goller ile 3-1 yenerek EURO 2020’ye “merhaba” dedi. Ancak Orta Avrupa temsilcisi, bu karşılaşmada takımın en önemli isimlerinden Marko Arnautovic‘i bir maçlığına da olsa kaybetti. Sırp asıllı futbolcu, Kuzey Makedonya formasını terleten Ezgjan Alioski‘ye ırkçı ifadeler kullandığı gerekçesiyle UEFA tarafından bir maç ceza aldı. Avusturya, Arnautovic’ten faydalanamadığı Hollanda mücadelesini 2-0 kaybederken grubundaki son karşılaşmada ise Ukrayna’yı Christoph Baumgartner‘in golü ile yendi ve tarihinde ilk kez son 16 turuna yükseldi. Avusturya’nın turnuvada attığı beş golün ikisine doğrudan etki eden David Alaba, bu konuda takımının en iyisi olma özelliğine sahip.

Avusturya’nın Ukrayna’yı 1-0 yenerek grup ikinciliğine yükseldiği maçın özet görüntüleri:

Şampiyona tarihinde ilk kez son 16 turuna yükselen Avusturya, karşılaşmanın bitiş düdüğü ile büyük sevinç yaşadı:

David Alaba

Avusturya, sürpriz peşinde

Avrupa Şampiyonası tarihinde ilk kez son eleme turlarına yükselen Avusturya, son 16 turunda EURO 2020’nin favorilerinden İtalya ile kozlarını paylaşacak. 1960 yılının Kasım ayından bu yana Gök Mavililer’i mağlup etmeyi başaramayan Orta Avrupa temsilcisi, rakibi ile oynadığı son 13 karşılaşmanın 10’unu kaybetti. İki ekip, en son 20 Ağustos 2008 tarihinde karşılaştı. Emanuel Pogatetz ve Marc Janko‘nun attığı goller ile ilk yarıyı İtalya karşısında önde kapatan Avusturya, Alberto Gilardino ve Ramazan Özcan‘ın (kendi kalesine) attığı gollere engel olamayarak rakibi ile 2-2 berabere kaldı. Avusturya’da, sakat veya cezalı oyuncu bulunmuyor. İtalya-Avusturya mücadelesinde tur atlayan ekip, çeyrek finalde Belçika-Portekiz karşılaşmasının galibi ile eşleşecek.

İtalya ile Avusturya, en son 20 Ağustos 2008 tarihinde karşılaştı. 2-2’lik skor ile sona eren mücadelenin özet görüntüleri:

Avusturya Teknik Direktörü Franco Foda

Avusturya’nın EURO 2020 kadrosu:

Kaleciler: Daniel Bachmann (Watford), Pavao Pervan (Wolfsburg), Alexander Schlager (LASK Linz)

Defans: David Alaba (Bayern Münih), Aleksandar Dragovic (Bayer Leverkusen), Marco Friedl (Werder Bremen), Martin Hinteregger (Eintracht Frankfurt), Stefan Lainer (Borussia Mönchengladbach), Philipp Lienhart (Freiburg), Stefan Posch (Hoffenhem), Christopher Trimmel (Union Berlin), Andreas Ulmer (RB Salzburg)

Orta saha: Julian Baumgartlinger (Bayer Leverkusen), Christoph Baumgartner (Hoffenheim), Florian Grillitsch (Hoffenheim), Stefan Ilsanker (Eintracht Frankfurt), Konrad Laimer (RB Leipzig), Valentino Lazaro (Borussia Mönchengladbach), Marcel Sabitzer (RB Leipzig), Louis Schaub (Luzern), Xaver Schlager (Wolfsburg), Alessandro Schopf (Schalke 04)

Forvetler: Marko Arnautovic (Shanghai SIPG), Michael Gregoritsch (Augsburg), Sasa Kalajdzic (Stutgart), Karim Onisiwo (Mainz)

Medyascope çalışanları olarak biz de Galler-Danimarka ve İtalya-Avusturya eşleşmelerinden turu geçeceğini düşündüğümüz ekipleri tahmin ettik.

Herkese sorduktan sonra ortaya çıkan tablo şöyle:

Galler-Danimarka / Danimarka

İtalya-Avusturya / İtalya

Peki, kim ne demiş? Bir de ona bakalım:

Ruşen Çakır:

Galler-Danimarka / Galler

İtalya-Avusturya / İtalya

Kaya Heyse:

Galler-Danimarka / Danimarka

İtalya-Avusturya / İtalya

Sedat Pişirici:

Galler-Danimarka / Danimarka

İtalya-Avusturya / İtalya

Murat Aksoy:

Galler-Danimarka / Danimarka

İtalya-Avusturya / İtalya

Tamer Durak:

Galler-Danimarka / Danimarka

İtalya-Avusturya / İtalya

Burak Tatari:

Galler-Danimarka / Galler

İtalya-Avusturya / İtalya

Eyüp Yıldız:

Galler-Danimarka / Danimarka

İtalya-Avusturya / İtalya

Senem Görür:

Galler-Danimarka / Danimarka

İtalya-Avusturya / İtalya

Ali Deniz Çakır:

Galler-Danimarka / Galler

İtalya-Avusturya / İtalya

Şemsi Can Albayrak:

Galler-Danimarka / Danimarka

İtalya-Avusturya / İtalya

Zeynep Timurlenk Pozut:

Galler-Danimarka / Galler

İtalya-Avusturya / İtalya

Alp Akiş:

Galler-Danimarka / Danimarka

İtalya-Avusturya / İtalya

Mehmet Selçuk Ada:

Galler-Danimarka / Galler

İtalya-Avusturya / İtalya

Metin Dirim:

Galler-Danimarka / Danimarka

İtalya-Avusturya / İtalya

Ali Macit:

Galler-Danimarka / Danimarka

İtalya-Avusturya / İtalya

Kubilayhan Kavrazlı:

Galler-Danimarka / Danimarka

İtalya-Avusturya / İtalya

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.