Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EURO 2020’de son 16 turu heyecanı başladı: Danimarka, Galler’i farkla geçti – İtalya, Avusturya karşısında uzatmalarda güldü

EURO 2020’de son 16 turu heyecanı, dün (26 Haziran) oynanan iki karşılaşma ile başladı. Günün ilk maçında Galler ile Danimarka, Hollanda’nın Amsterdam şehrindeki Johan Cruijff Arena’da kozlarını paylaştı. Galler önünde oldukça rahat bir oyun oynayan Danimarka, rakibini Kasper Dolberg (2), Joakim Mahle ve Martin Braithwaite’ın attığı goller ile 4-0 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Günün diğer maçında ise İtalya, İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Wembley Stadyumu’nda Avusturya ile karşılaştı. Normal süresi 0-0 eşitlik ile sona eren maçta Gök Mavililer, uzatma bölümlerinde Federico Chiesa ve Matteo Pessina’nın golleri ile rakibini 2-1 yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. İtalya, bu galibiyetinin ardından yenilmezlik serisini 31 maça çıkarttı ve 82 yıllık rekoru tarihe gömdü. EURO 2020’de son 16 turu, bugün (27 Haziran) oynanacak Hollanda-Çekya ve Belçika-Portekiz karşılaşmaları ile devam edecek. 

Danimarka, Galler karşısında zorlanmadı

EURO 2020’de son 16 turu heyecanı, dün (26 Haziran) Hollanda’nın Amsterdam şehrindeki Johan Cruijff Arena’da oynanan Galler-Danimarka maçı ile başladı. Türkiye, İtalya ve İsviçre‘nin yer aldığı A Grubu‘nu ikinci sırada noktalayan Galler, Belçika, Finlandiya ve Rusya‘nın yer aldığı B Grubu‘nu ikinci sırada tamamlayan Danimarka önünde maça hızlı başlayan ekip oldu. Birleşik Krallık temsilcisi, 10. dakikada Gareth Bale ile mücadeledeki ilk tehlikeli atağını gerçekleştirdi. Ceza sahasının sağ çaprazında top ile buluşan yıldız futbolcunun sert şutu, az fark ile dışarı çıktı. İlk 25 dakikalık bölümde oyun üstünlüğünü kısmen de olsa elinde bulunduran Galler, 27. dakikada kalesinde sürpriz bir gol görmekten kurtulamadı. Galler ceza sahasının dışında meşin yuvarlak ile buluşan Kasper Dolberg, harika bir vuruşa imza atarak takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. 23 yaşındaki futbolcu, böylelikle EURO 2020’deki ilk golünü de atmış oldu. Dolberg’in attığı golden sonra oyun üstünlüğünü tamamen eline geçiren Danimarka, ilk yarının kalan bölümünde rakip kalede tehlikeler yaratmaya çalıştı. Ancak Kasper Hjulmand‘ın öğrencileri, 45+1. dakikaya kadar istediği pozisyonları üretmekte zorlandı. Danimarka, 45+1. dakikada ise Joakim Mahle ile gole yaklaştı. Ceza alanının sol çaprazında top ile buluşan Mahle’nin şutunu, Galler kalecisi Danny Ward son anda kornere çeldi. Karşılaşmanın ilk yarısı, Danimarka’nın 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

İlk 45 dakikayı 1-0 önde kapatan Galler, ikinci yarının hemen başında aradaki farkı ikiye çıkardı. Dakikalar 48’i gösterdiğinde sağ kanattan ceza sahasına giren Martin Braithwaite, meşin yuvarlağı altıpasa doğru çıkardı. Braithwaite’ın bu pasını uzaklaştırmak isteyen Galler’in genç savunmacısı Neco Williams, büyük bir hata yaparak topu adeta Kasper Dolberg’in önüne bıraktı. Williams’ın bu ikramını geri çevirmeyen Dolberg, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti. Danimarka, skoru 2-0’a getirmesinin ardından oyunun temposunu düşürmesinin yanı sıra, rakibine de kalesinde pozisyon vermedi. Kasper Hjulmand’ın öğrencileri, maçın son dakikalarında ise gol atmak için tüm riskleri alan Galler savunmasını cezalandırmayı başardı. 86. dakikada Martin Braithwaite’ın direkten dönen şutu ile maçtaki üçüncü golüne yaklaşan Danimarka, bu pozisyondan yalnızca iki dakika sonra skoru 3-0’a getirdi. Sol kanattan açılan ortayı boş pozisyonda kontrol eden Joakim Mahle, rakibinden sıyrılır sıyrılmaz şutunu çekerek turnuvadaki ilk golünü attı. Galler’de Harry Wilson, 90+1. dakikada rakibine yaptığı sert müdahalenin ardından direkt kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Mücadelenin skorunu belirleyen gol, 90+4. dakikada Martin Braithwaite’tan geldi. Galler’i 4-0 mağlup etmeyi başaran Danimarka, çeyrek finale adını yazdırdı. Danimarka’nın çeyrek finaldeki rakibi, Hollanda-Çekya karşılaşmasının ardından belli olacak.

Kasper Dolberg’in Danimarka’yı Galler karşısında öne geçiren golü:

Danimarka’nın ikinci golünün ardından Kopenhag’da bulunan taraftarlar, büyük sevinç yaşayarak takımlarına destek verdi:

Fransa’nın Nice takımında oynayan Kasper Dolberg, Galler-Danimarka karşılaşmasında maçın oyuncusu seçildi:

İtalya, uzatmalarda fişi çekti

Günün ikinci mücadelesinde İtalya, İngiltere’nin başkenti Londra’daki Wembley Stadyumu’nda Avusturya ile karşılaştı. Türkiye, Galler ve İsviçre’nin yer aldığı A Grubu’nu dokuz puan toplayarak zirvede tamamlayan Gök Mavililer, Hollanda, Ukrayna ve Kuzey Makedonya’nın bulunduğu C Grubu’nu ikinci sırada bitiren Avusturya karşısında maça tutuk başladı. İlk tehlikeli atağına 17. dakikada Nicolo Barella ile giren İtalya, bu pozisyonda kaleci Daniel Bachmann engelini aşamadı. Avusturya karşısında istediği oyunu bir türlü sergileyemeyen Gök Mavililer, uzaktan şutlar ile şans aradı. Bu denemelerin bir tanesi ise 32. dakikada yaşandı. İtalya atağında ceza sahası dışında meşin yuvarlak ile buluşan Ciro Immobile‘nin sert şutu, yan direğe çarparak dışarı gitti. Avusturya’nın dilediği şekilde geçen mücadelenin ilk yarısı, 0-0’lık eşitlik ile sona erdi.

İlk 45 dakikalık bölümde İtalya’yı zorlamayı başaran Avusturya, ikinci yarının hemen başında önemli bir noktadan duran top şansı kazandı. Kazanılan bu duran topu kullanan David Alaba’nın doğrudan kaleye gönderdiği meşin yuvarlak, az farkla üstten dışarı gitti. Franco Foda’nın öğrencileri, aradığı golü mücadelenin 64. dakikasında Marko Arnautovic ile buldu fakat yıldız forvetin golü, VAR incelemesinden sonra ofsayt gerekçesi ile geçersiz sayıldı. Karşılaşmanın ikinci yarısında kötü bir görüntü veren İtalya, rakibi önünde aradığı pozisyonları bulamayarak maçın uzatma devrelerine taşınmasına razı oldu. Ancak Gök Mavililer, uzatma devrelerine fırtına gibi başladı. Mücadelenin 84. dakikasında Domenico Berardi‘nin yerine giren Federico Chiesa, ilk uzatma devresinin beşinci dakikasında (95. dakika) İtalya’yı öne geçirdi. Leonardo Spinazzola’nın ortasında meşin yuvarlak ile arka direkte buluşan Chiesa, harika bir top kontrolüne imza attıktan sonra şutunu çekti ve skoru 1-0’a getirdi. Chiesa’nın golünün ardından morali bozulan Avusturya, 105. dakikada kalesinde bir gol daha gördü. Kırmızı-beyazlı ekibin ceza sahasındaki karambolde topu önünde bulan Matteo Pessina, düzgün bir vuruş ile farkı ikiye çıkaran golü kaydetti. Franco Foda’nın öğrencileri, ikinci uzatma devresine etkili başladı. Dakikalar 107’yi gösterdiğinde Louis Schaub‘un sert şutu ile etkili olan kırmızı-beyazlı ekip, bu pozisyonda Gianluigi Donnarumma’yı geçemedi. Ancak Avusturya, 114. dakikada sürpriz bir duran top golüne imza atarak yeniden umutlandı. Sağ kanattan Louis Schaub‘un kullandığı kornerde ön direkte kafa vuruşunu gerçekleştiren Sasa Kalajdzic hem skoru 2-1’e getirdi hem de İtalya’nın bin 168 dakikalık gol yememe serisine son verdi. Ancak Kalajdzic’in bu golü, Avusturya için yeterli olmadı. Karşılaşmayı 2-1 kazanan İtalya, çeyrek finale yükselmeyi başarırken yenilmezlik serisini de 31 maça çıkarttı ve 82 yıldır kırılamayan rekoru tarihe gömdü. Gök Mavililer’in çeyrek finaldeki rakibi, Belçika-Portekiz karşılaşmasının ardından belli olacak.

Federico Chiesa’nın İtalya’yı, Avusturya karşısında öne geçiren golü:

Avusturya’nın Sasa Kalajdzic ile İtalya’nın bin 168 dakikalık gol yememe serisine son verdiği anlar:

İtalya’nın Roma takımında oynayan Leonardo Spinazzola, İtalya-Avusturya karşılaşmasında maçın oyuncusu seçildi:

İtalya Milli Takımı’nda forma giyen futbolcular, çeyrek finale yükselme sevincini doyasıya yaşadı:

EURO 2020’de heyecan devam ediyor

Avrupa Futbol Şampiyonası’nın son 16 turundaki maçlar, bugün (27 Haziran) Hollanda-Çekya ve Belçika-Portekiz karşılaşmaları ile devam edecek. Hollanda ile Çekya, Türkiye saati ile 19.00’da karşılaşırken Belçika ile Portekiz ise Türkiye saati ile 22.00’de kozlarını paylaşacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.