Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EURO 2020 heyecanı devam ediyor: Çekya, Hollanda’yı evine gönderdi – İtalya’nın çeyrek finaldeki rakibi Belçika oldu

EURO 2020’de son 16 turu heyecanı, dün (27 Haziran) oynanan iki karşılaşma ile devam etti. Günün ilk maçında Hollanda ile Çekya, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’deki Puskas Arena’da kozlarını paylaştı. Turnuvanın favorilerinden Hollanda’ya karşılaşma boyunca isabetli şut çektirmeyen Çekya, rakibini Tomas Holes ve Patrik Schick’in attığı goller ile 2-0 mağlup ederek çeyrek finale yükselmeyi başardı ve çeyrek finalde Danimarka ile eşleşti. Öte yandan karşılaşmanın 55. dakikasında Matthijs de Ligt, kırmızı kart görerek Hollanda’yı 10 kişi bıraktı. Günün diğer maçında ise “erken final” heyecanı yaşandı. Turnuvanın favorilerinden Belçika ile Portekiz İspanya’da, Sevilla Olimpiyat Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Belçika, büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada Portekiz’i Thorgan Hazard’ın attığı gol ile 1-0 yendi ve çeyrek finalde İtalya’nın rakibi oldu. EURO 2020’de son 16 turu, bugün (28 Haziran) oynanacak Hırvatistan-İspanya ve Fransa-İsviçre karşılaşmaları ile devam edecek. 

Çekya, Hollanda’yı elemeyi başardı

EURO 2020’de son 16 turu heyecanı, dün (27 Haziran) Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bulunan Puskas Arena’da oynanan Hollanda-Çekya karşılaşması ile devam etti. Avusturya, Ukrayna ve Kuzey Makedonya’nın yer aldığı C Grubu’nu birinci sırada tamamlayan Hollanda; İngiltere, Hırvatistan ve İskoçya’nın yer aldığı D Grubu’nu üçüncü sırada noktalayan Çekya önünde maça tutuk başladı. Çekya yarı alanında istediği gibi top çeviremeyen Portakallar, kalesinde de önemli tehlikeler atlattı. 28. dakikada Patrik Schick ile Hollanda kalesini yoklayan Çekler, ilk yarıdaki en net pozisyonuna ise 38. dakikada girdi. Lukas Masopust’un pasında ceza sahasının sağ çaprazında meşin yuvarlak ile buluşan Antonin Barak, hiç zaman kaybetmeden şutunu çekti. Ancak Barak’ın sert şutunda Matthijs de Ligt, önemli bir hamle yaparak topu dışarıya gönderdi. Oldukça durgun geçen ilk 45 dakikalık bölüm, 0-0’lık eşitlik ile sonuçlandı.

İlk yarıda çok kötü bir görüntü veren Hollanda, ikinci 45 dakikaya hızlı başlayan ekip oldu. Dakikalar 52’yi gösterdiğinde orta sahada top ile buluşan Donyell Malen, rakiplerinden sıyrılarak bir anda kaleci Tomas Vaclik ile karşı karşıya kaldı. Ancak Vaclik, Malen’in pozisyonunda müthiş bir refleks ile golü önlemeyi başardı. Karşılaşmanın kırılma anı ise 55. dakikada yaşandı. Hollanda’nın genç stoperi Matthijs de Ligt, üst üste hatalar yaptığı pozisyonda meşin yuvarlağı eliyle kontrol etti ve bariz gol şansını önledi. Mücadelenin hakemi Sergei Karasev, bu pozisyonda önce Matthijs de Ligt’e sarı kart gösterdi. Ancak VAR’dan gelen uyarı sonrası kararını değiştiren Karasev, genç stoperin sarı kartını iptal etti ve kırmızı kart göstererek Hollanda’yı 10 kişi bıraktı. Çekya, Hollanda’nın 10 kişi kalmasının ardından oyun üstünlüğünü eline geçirdi. 65. dakikada Pavel Kaderabek ile rakip kalede tehlike yaratan Çekler, aradığı golü ise 68. dakikada Tomas Holes ile buldu. Çekya’nın kazandığı serbest vuruşta top ile arka direkte buluşan Tomas Kalas, meşin yuvarlağı kafayla Tomas Holes’e indirdi. 28 yaşındaki futbolcu ise direk dibinde kafa vuruşunu gerçekleştirerek takımını öne geçirmeyi başardı. Çekya, Holes’in bu golünün ardından da ataklarına hız kesmeden devam etti. Bir kişi eksik olmasından dolayı sahasından çıkarken sık sık hata yapmaya başlayan Hollanda, mücadelenin 80. dakikasında bu hatalarından birisini yaptı ve kalesinde golü gördü. Portakallar’ın savunmada yaptığı hata sonrası top ile buluşan Holes’in pasında Patrik Schick, yerden düzgün bir vuruşa imza atarak skoru 2-0’a getirdi. Patrik Schick, böylelikle turnuvadaki dördüncü golünü kaydetti. Mücadeleyi Holes ve Schick’in attığı goller ile 2-0 kazanan Çekya, çeyrek finalde Danimarka’nın rakibi oldu.

Hollanda-Çekya karşılaşmasının özet görüntüleri:

Donyell Malen’in pozisyonunda Tomas Vaclik’in harika kurtarışı:

https://twitter.com/trtspor/status/1409199104018849793?s=20

Hollanda maçını da boş geçmeyen Patrik Schick, EURO 2020’deki dördüncü golünü kaydetti:

Çekyalı futbolcular, çeyrek final sevincini doyasıya yaşadı:

https://twitter.com/EURO2020/status/1409289910146809860?s=20

Çekya’nın Slavia Prag takımında oynayan Tomas Holes, Hollanda-Çekya karşılaşmasında maçın oyuncusu seçildi.

https://twitter.com/EURO2020/status/1409218453056200711?s=20

Belçika, Portekiz’i Thorgan Hazard’ın golü ile mağlup etti

Günün diğer maçında erken final heyecanı yaşandı. Danimarka, Rusya ve Finlandiya’nın yer aldığı B Grubu’nu zirvede tamamlayan Belçika; Fransa, Almanya ve Macaristan’ın bulunduğu F Grubu’nu üçüncü sırada noktalayan Portekiz ile İspanya’da, Sevilla Olimpiyat Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk pozisyonuna ise EURO 2016 şampiyonu Portekiz girdi. Hızlı gelişen Portekiz atağında Renato Sanches’in pasında topa hareketlenen Diogo Jota, kaleyi görür görmez şutunu çekti. Ancak Jota’nın şutu, yandan auta gitti. Belçika, dakikalar ilerledikçe oyun üstünlüğünü eline almayı başardı fakat aradığı gol pozisyonlarını bir türlü bulamadı. Katı bir savunma anlayışına sahip Portekiz’in kilidini ise 42. dakikada Thorgan Hazard açtı. Sol çaprazda top ile buluşan Thorgan Hazard, ceza sahası dışından sert bir vuruşa imza atarak takımını öne geçirdi. Kırmızı Şeytanlar, Hazard’ın bu golü ile ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

Soyunma odasına 1-0 önde giren Belçika, ikinci yarının hemen başında Kevin De Bruyne’nin sakatlanarak oyundan çıkması ile sarsıldı. De Bruyne’nin yerine ise Dries Mertens girdi. Yıldız orta sahasını kaybeden Belçika, oyun üstünlüğünü de rakibine kaptırdı. Beraberlik golünü bulmak için Belçika kalesine yüklenen Portekiz, 58. dakikada Diogo Jota ile önemli bir fırsattan faydalanamadı. Cristiano Ronaldo’nun pası ile ceza sahası içerisinde meşin yuvarlağı kontrol eden Jota, çektiği şutta rakip kaleyi bulamadı. Mücadelenin 80. dakikasına kadar kalesini gol pozisyonlarından korumayı başaran Belçika, son 10 dakikalık bölümde ise ecel terleri döktü. Dakikalar 82’yi gösterdiğinde Andre Silva ile Thibaut Courtois’yı geçemeyen Portekiz, bu pozisyondan bir dakika sonra da kale direğine takıldı. Ceza sahasının hemen önünde top ile buluşan Raphael Guerreiro’nun şutunda meşin yuvarlak, yan direkten oyun alanına geri döndü. Belçika, karşılaşmanın son bölümünde tüm riskleri alan Portekiz karşısında skoru artırmayı başaramadı fakat mücadeleyi 1-0’lık skor ile kazanmasını bildi. Roberto Martinez’in öğrencileri, çeyrek finalde İtalya ile kozlarını paylaşacak.

Belçika-Portekiz karşılaşmasının özet görüntüleri:

Thorgan Hazard’ın Belçika’yı Portekiz karşısında 1-0 öne geçiren golü:

Raphael Guerreiro’nun direğe takıldığı o an:

Almanya’nın Borussia Dortmund takımında oynayan Thorgan Hazard, Belçika-Portekiz karşılaşmasında maçın oyuncusu seçildi:

EURO 2020’de heyecan devam ediyor

Avrupa Futbol Şampiyonası’nın son 16 turundaki maçlar, bugün (28 Haziran) Hırvatistan-İspanya ve Fransa-İsviçre karşılaşmaları ile devam edecek. Hırvatistan ile İspanya, Türkiye saati ile 19.00’da karşılaşırken Fransa ile İsviçre ise Türkiye saati ile 22.00’de kozlarını paylaşacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.