Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EURO 2020’de son 16 turu heyecanı devam ediyor: Hırvatistan-İspanya / Fransa-İsviçre

EURO 2020’de (Avrupa Futbol Şampiyonası) son 16 turu karşılaşmaları, bugün (28 Haziran) oynanacak iki karşılaşma ile devam edecek. D Grubu’nu ikinci sırada tamamlayan Hırvatistan, tıpkı kendisi gibi E Grubu’nu ikinci sırada noktalayan İspanya ile Danimarka’nın Kopenhag şehrinde bulunan Parken Stadyumu’nda kozlarını paylaşacak. Günün diğer maçında ise F Grubu’nu namağlup lider tamamlayan Fransa, A Grubu’nda ilk ikinin dışında kalmasına rağmen en iyi üçüncüler arasına girmeyi başaran İsviçre ile Romanya’nın başkenti Bükreş’teki Ulusal Arena’da karşı karşıya gelecek. Hırvatistan ile İspanya, Türkiye saati ile 19:00’da, Fransa ile İsviçre ise Türkiye saati ile 22:00’de kozlarını paylaşacak. Mücadeleler, TRT ekranlarından naklen yayınlanacak.

Hırvatistan, grup aşamasında zorlandı

EURO 2020’de son 16 turu karşılaşmaları bugün (28 Haziran), Türkiye saati ile 19:00’da oynanacak Hırvatistan-İspanya mücadelesi ile başlayacak. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan Cüneyt Çakır‘ın yöneteceği mücadele, Danimarka’nın Kopenhag şehrinde bulunan Parken Stadyumu’nda oynanacak. EURO 2020’de D Grubu’nda İngiltere, Çekya ve İskoçya ile mücadele eden Hırvatistan, grubunda çıktığı ilk iki karşılaşmada bir mağlubiyet ve bir beraberlik aldı. İskoçya maçı öncesinde yalnızca bir puan toplayabilen son FIFA Dünya Kupası yarı finalisti, grubundaki son maçında rakibini Nikola Vlasic, Luka Modric ve Ivan Perisic’in attığı goller ile 3-1 yenerek son 16 turuna yükselmeyi başardı. Damalılar’ın turnuvadaki gollerini Ivan Perisic (2), Luka Modric ve Nikola Vlasic kaydetti.

Hırvatistan’ın İskoçya’yı 3-1 yenerek son 16 turuna yükseldiği maçın özet görüntüleri:

Luka Modric’in Hırvatistan’ı İskoçya karşısında 2-1 öne geçiren harika golü:

22 yaş 273 gün ile Avrupa Şampiyonası tarihinde gol atan en genç Hırvatistan oyuncusu unvanına sahip olan Luka Modric, 35 yaş 286 günlükken İskoçya filelerini havalandırarak bunu başaran en yaşlı Hırvatistan oyuncusu unvanının da sahibi oldu:

Hırvatistan’da eksik isimler can sıkıyor

D Grubu’nu ikinci sırada tamamlayarak son 16 turunda İspanya’nın rakibi olan Hırvatistan, rakibi ile oynadığı son sekiz karşılaşmada üç galibiyet alırken dört maçtan da mağlubiyet ile ayrıldı. İspanya ile en son 2018-2019 sezonundaki UEFA Uluslar Ligi’nde aynı grupta yer alan Damalılar, bu organizasyonda rakibi ile iki maç yaptı. Sahasında oynadığı mücadelede İspanya’yı 3-2 mağlup eden Hırvatistan, deplasmanda ise rakibine 6-0 mağlup olarak tarihinin en farklı mağlubiyetini aldı.

Ivan Perisic

Hırvatistan forması ile çıktığı son beş büyük turnuva maçında dört gol ve iki asistlik performans sergileyen Ivan Perisic, EURO 2020’de bir gol daha atması durumunda dokuz gollü Davor Suker’i geçerek büyük turnuvalarda en fazla gol atan Hırvat oyuncu olacaktı. Ancak yıldız isim, koronavirüse yakalandığı için kadrodan çıkarıldı. Altıncı kez katıldığı Avrupa Şampiyonası’nda en büyük başarısı gruplardan çıkmak olan Damalılar’da Perisic’in haricinde Dejan Lovren de İspanya maçında forma giyemeyecek. Sime Vrsaljko’nun oynayıp oynamayacağı ise maç saatinde belli olacak. Marcelo Brozovic, Duje Caleta-Car ve Mateo Kovacic, sarı kart görmeleri halinde olası bir çeyrek final karşılaşmasında takımlarını yalnız bırakacak.

Hırvatistan Teknik Direktörü Zlatko Dalic

Hırvatistan’ın EURO 2020 kadrosu

Kaleciler: Lovre Kalinic (Hajduk Split), Dominik Livakovic (Dinamo Zagreb), Simon Sluga (Luton Town)

Defans: Domagoj Vida (Beşiktaş), Dejan Lovren (Zenit), Sime Vrsaljko (Atletico Madrid), Borna Barisic (Glasgow Rangers), Duje Caleta-Car (Olimpik Marsilya), Josip Juranovic (Legia Varşova), Domagoj Bradaric (Lille), Mile Skoric (Osijek), Josko Gvardiol (Dinamo Zagreb)

Orta saha: Luka Modric (Real Madrid), Mateo Kovacic (Chelsea), Marcelo Brozovic (Inter), Milan Badelj (Genoa), Mario Pasalic (Atalanta), Nikola Vlasic (CSKA Moskova), Luka Ivanusec (Dinamo Zagreb)

Forvetler: Ivan Perisic (Inter), Andrej Kramaric (Hoffenheim), Ante Rebic (Milan), Josip Brekalo (Wolfsburg), Bruno Petkovic  (Dinamo Zagreb), Mislav Orsic (Dinamo Zagreb), Ante Budimir (Osasuna) 

İspanya’nın yardımına Slovakya yetişti

E Grubu’nda İsveç, Polonya ve Slovakya ile mücadele eden İspanya, grubundaki tüm karşılaşmaları Sevilla’da bulunan Sevilla Olimpiyat Stadyumu’nda oynadı. Boğalar, bu avantajını turnuvadaki ilk iki maçında kullanamadı. İlk maçında İsveç ile 0-0 berabere kalan İspanya, ikinci maçında ise Polonya ile 1-1 berabere kalarak gruptan çıkma şansını zora soktu. Ancak grubundaki son maçında Slovakya’yı Martin Dubravka (kendi kalesine), Aymeric Laporte, Pablo Sarabia, Ferran Torres ve Juraj Kucka’nın (kendi kalesine) attığı goller ile 5-0 mağlup ederek E Grubu’nu İsveç’in arkasında ikinci sırada tamamlamayı başardı.

İspanya’nın Slovakya’yı 5-0 yenerek son 16 turuna yükseldiği maçın özet görüntüleri:

İspanya, son yıllardaki başarısızlığına son vermek istiyor

2008 ve 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda zafere ulaşan İspanya, bu dönemde kadroda yer alan isimlerin futboldan yavaş yavaş uzaklaşması ile büyük bir düşüş yaşıyor. Boğalar, katıldıkları son iki büyük turnuva olan EURO 2016 ve 2018 FIFA Dünya Kupası’na son 16 turunda veda etmişti. EURO 2020’de Hırvatistan engelini aşarak bu başarısızlığını telafi etmek isteyen İspanya, Hırvatistan ile en son 2018 UEFA Uluslar Ligi’nde karşılaşmış ve sahadan 6-0’lık galibiyetle ayrılmıştı. EURO 2020’de çıktığı üç karşılaşmada altı kez fileleri sarsan Boğalar’da hiçbir oyuncu iki ve üstü gol atamadı. Luis Enrique Hırvatistan maçında, kadroda yer alan tüm isimlerden faydalanabilecek. Ancak Jordi Alba, Sergio Busquets, Pau Torres ve Rodri, sarı kart görmeleri halinde olası bir çeyrek final karşılaşmasında takımlarını yalnız bırakacak. Hırvatistan-İspanya mücadelesinde tur atlayan ekip, Fransa-İsviçre karşılaşmasının galibiyle çeyrek finalde kozlarını paylaşacak.

İspanya’nın 2018-2019 sezonu UEFA Uluslar Ligi’nde Hırvatistan’ı 6-0 yendiği maçın özet görüntüleri:

Luis Enrique

İspanya’nın EURO 2020 kadrosu

Kaleciler: David de Gea (Manchester United), Unai Simón (Athletic Bilbao), Rober Sanchez (Brighton)

Defans: Jordi Alba (Barcelona), Jose Luis Gaya (Valencia), Eric García (Manchester City), Pau Torres (Villarreal), Aymeric Laporte (Manchester City), Diego Llorente (Leeds United), Cesar Azpilicueta (Chelsea

Orta saha: Sergio Busquets (Barcelona), Marcos Llorente (Atlético Madrid), Rodrigo (Manchester City), Pedri González (Barcelona), Thiago Alcantara (Liverpool), Koke Resurreccion (Atletico Madrid), Fabián Ruiz (Napoli)

Forvetler: Dani Olmo (Leipzig), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Alvaro Morata (Juventus), Gerard Moreno (Villarreal), Ferran Torres (Manchester City), Adama Traore (Wolverhampton), Pablo Sarabia (Paris Saint-Germain)

Fransa, ”ölüm grubundan” lider çıktı

EURO 2020 son 16 turunda günün ikinci maçı Fransa ile İsviçre arasında Türkiye saati ile 22.00’de oynanacak. Arjantin Futbol Federasyonu‘ndan Fernando Rapallini’nin yöneteceği mücadeleye, Romanya’nın başkenti Bükreş’te bulunan Ulusal Arena ev sahipliği yapacak. “Ölüm grubu”‘ olarak nitelendirilen F Grubu’nda Almanya, Portekiz ve Macaristan ile mücadele eden Fransa, oynadığı üç karşılaşmadan bir galibiyet ve iki beraberlik ile ayrılarak grubunu birinci sırada tamamladı. Almanya galibiyeti ile EURO 2020’ye ”merhaba” diyen son FIFA Dünya Kupası şampiyonu, Macaristan maçında ise beklemediği bir beraberlik aldı. Horozlar’ın turnuvadaki gollerini, Karim Benzema (2) ve Antoine Griezmann kaydetti. Portekiz maçında fileleri iki kez sarsan Benzema, Fransa forması ile yedi yıl sonra ilk gollerini atmayı başardı.

Fransa’nın Almanya’yı 1-0 yenerek grubundaki tek galibiyetini aldığı maçın özet görüntüleri:

Karim Benzema

Fransa, son 19 maçtır yenilmiyor

Son FIFA Dünya Kupası şampiyonu apoleti ile EURO 2020’ye gelen Fransa, grubunu lider tamamlayarak son 16 turunda İsviçre ile eşleşti. Horozlar, rakibi ile oynadığı son yedi karşılaşmada üç galibiyet ve dört beraberlik ile sahadan ayrıldı. Didier Deschamps’ın öğrencileri, 8 Haziran 2019 tarihinde Türkiye’ye karşı aldıkları 2-0’lık mağlubiyetin ardından çıktıkları 19 maçın hiçbirini kaybetmedi. Fransa, bu süreçte 14 galibiyet ve beş beraberlik aldı. Büyük turnuvlardaki son 17 maçında 12 galibiyet alan Horozlar, bu maçların yalnızca bir tanesinde mağlup oldu. Fransa’nın aldığı tek yenilgi, EURO 2016 finalinde oynanan Portekiz karşılaşmasında geldi. Fransa’da Lucas Digne ve Ousmane Dembele sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek. Lucas Hernandez ve Lilian Thuram’ın oynayıp oynayamacakları ise maç saatinde belli olacak. Horozlar’da ayrıca Antoine Griezmann, Lucas Hernandez, Presnel Kimpembe, Benjamin Pavard ve Hugo Lloris, sarı kart görmeleri halinde olası bir çeyrek final karşılaşmasında takımlarını yalnız bırakacak.

Fransa Teknik Direktörü Didier Deschamps

Fransa’nın EURO 2020 kadrosu

Kaleciler: Hugo Lloris (Tottenham), Steve Mandanda (Olimpik Marsilya), Mike Maignan (Milan)

Savunma: Lucas Digne (Everton), Leo Dubois (Olimpik Lyon), Lucas Hernandez (Bayern Münih), Presnel Kimpembe (PSG), Jules Kounde (Sevilla), Clement Lenglet (Barcelona), Benjamin Pavard (Bayern Münih), Raphael Varane (Real Madrid), Kurt Zouma (Chelsea)

Orta Saha: N’Golo Kante (Chelsea), Thomas Lemar (Atletico Madrid), Paul Pogba (Manchester United), Adrien Rabiot (Juventus), Moussa Sissoko (Tottenham), Corentin Tolisso (Bayern Münih)

Forvetler: Wissam Ben Yedder (Monaco), Karim Benzema (Real Madrid), Kingsley Coman (Bayern Münih), Ousmane Dembele (Barcelona), Olivier Giroud (Chelsea), Antoine Griezmann (Barcelona), Kylian Mbappe (PSG), Marcus Thuram (Borussia Mönchengladbach)

İsviçre, Türkiye galibiyeti ile turladı

EURO 2020’de Türkiye, İtalya ve Galler‘in yer aldığı A Grubu‘nda mücadele eden İsviçre, oynadığı üç karşılaşmadan bir galibiyet, bir beraberlik ve bir mağlubiyet ile ayrılarak dört puan topladı ve A Grubu’nu üçüncü sırada noktalayarak son 16 turuna adını yazdırdı. Vladimir Petkovic’in öğrencileri, grubundaki tek galibiyetini ise Türkiye’ye karşı aldı. İsviçre, bu maçlarda kalesinde beş gol görürken rakip fileleri ise dört kez sarsmayı başardı. Batı Avrupa temsilcisinin turnuvadaki gollerini, Xherdan Shaqiri (2), Breel Embolo ve Haris Seferovic kaydetti. 29 yaşındaki Steven Zuber, yaptığı üç asist ile İsviçre’nin gol yollarındaki en önemli isimlerinden biri oldu.

İsviçre’nin Türkiye’yi 3-1 yendiği maçın özet görüntüleri:

Xherdan Shaqiri

İsviçre, Fransa karşısında Xherdan Shaqiri’ye güveniyor

Katılım hakkı kazandığı dört büyük turnuvada da grup aşamalarını geçmeyi başaran İsviçre, ilk eleme maçının ardından bundan önceki üç turnuvaya da veda etti. EURO 2020’nin son 16 turunda Fransa ile eşleşen İsviçre, büyük turnuvalarda rakibine karşı bugüne kadar galibiyet alamadı. Batı Avrupa temsilcisi, Horozlar’a karşı çıktığı dört karşılaşmada iki mağlubiyet ve iki beraberlik ile sahadan ayrıldı. İsviçre’nin bugün en büyük kozu Xherdan Shaqiri olacak. Ülkesi ile katıldığı Avrupa şampiyonalarında üç golü bulunan Shaqiri, bir gol daha atması durumunda Hakan Yakın’ı geride bırakarak bu organizasyonda en fazla gol atan İsviçreli futbolcu olacak. Fransa karşısında herhangi bir eksik futbolcusu bulunmayan İsviçre’de Breel Embolo, Mario Gavranovic, Kevin Mbabu, Fabian Schar ve Granit Xhaka, sarı kart görmeleri halinde olası bir çeyrek final karşılaşmasında takımlarını yalnız bırakacak. İsviçre-Fransa mücadelesinde tur atlayan ekip, Hırvatistan-İspanya karşılaşmasının galibiyle çeyrek finalde kozlarını paylaşacak.

Vladimir Petkovic

İsviçre’nin EURO 2020 kadrosu

Kaleciler: Yann Sommer (Mönchengladbach), Yvon Mvogo (PSV), Jonas Omlin (Montpellier), Gregor Kobel (Stuttgart)

Defans: Manuel Akanji (Dortmund), Loris Benito (Bordeaux), Nico Elvedi (Mönchengladbach), Kevin Mbabu (Wolfsburg), Becir Omeragic (Zürich), Ricardo Rodríguez (Torino), Silvan Widmer (Basel), Fabian Schar (Newcastle United), Jordan Lotomba (Nice), Eray Cömert (Basel)

Orta saha: Granit Xhaka (Arsenal), Denis Zakaria (Mönchengladbach), Remo Freuler (Atalanta), Djibril Sow (Frankfurt), Admir Mehmedi (Wolfsburg), Xherdan Shaqiri (Liverpool), Ruben Vargas (Augsburg), Steven Zuber (Frankfurt), Edimilson Fernandes (Mainz), Christian Fassnacht (Young Boys), Dan Ndoye (Nice), Andi Zeqiri (Brighton)

Forvetler: Breel Embolo (Mönchengladbach), Mario Gavranović (Dinamo Zagreb), Haris Seferović (Benfica)

Medyascope çalışanları olarak biz de Hırvatistan-İspanya ve Fransa-İsviçre eşleşmelerinden turu geçeceğini düşündüğümüz ekipleri tahmin ettik.

Herkese sorduktan sonra ortaya çıkan tablo şöyle:

Hırvatistan-İspanya / İspanya

Fransa-İsviçre / Fransa

Peki, kim ne demiş? Bir de ona bakalım:

Ruşen Çakır:

Hırvatistan-İspanya / İspanya

Fransa-İsviçre / Fransa

Kaya Heyse:

Hırvatistan-İspanya / Hırvatistan

Fransa-İsviçre / Fransa

Sedat Pişirici:

Hırvatistan-İspanya / İspanya

Fransa-İsviçre / Fransa

Murat Aksoy:

Hırvatistan-İspanya / İspanya

Fransa-İsviçre / Fransa

Tamer Durak:

Hırvatistan-İspanya / Hırvatistan

Fransa-İsviçre / Fransa

Burak Tatari:

Hırvatistan-İspanya / İspanya

Fransa-İsviçre / Fransa

Eyüp Yıldız:

Hırvatistan-İspanya / İspanya

Fransa-İsviçre / Fransa

Senem Görür:

Hırvatistan-İspanya / İspanya

Fransa-İsviçre / Fransa

Ali Deniz Çakır:

Hırvatistan-İspanya / Hırvatistan

Fransa-İsviçre / Fransa

Şemsi Can Albayrak:

Hırvatistan-İspanya / Hırvatistan

Fransa-İsviçre / Fransa

Zeynep Timurlenk Pozut:

Hırvatistan-İspanya / İspanya

Fransa-İsviçre / Fransa

Alp Akiş:

Hırvatistan-İspanya / İspanya

Fransa-İsviçre / Fransa

Mehmet Selçuk Ada:

Hırvatistan-İspanya / İspanya

Fransa-İsviçre / Fransa

Metin Dirim:

Hırvatistan-İspanya / İspanya

Fransa-İsviçre / Fransa

Ali Macit:

Hırvatistan-İspanya / Hırvatistan

Fransa-İsviçre / Fransa

Kubilayhan Kavrazlı:

Hırvatistan-İspanya / İspanya

Fransa-İsviçre / Fransa

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.