Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EURO 2020’de son 16 turu heyecanı devam ediyor: İngiltere-Almanya / İsveç-Ukrayna

EURO 2020’de (Avrupa Futbol Şampiyonası) son 16 turu karşılaşmaları, bugün (29 Haziran) oynanacak iki karşılaşma ile sona erecek. D Grubu’nun lideri İngiltere, başkenti Londra’daki Wembley Stadyumu’nda F Grubu’nun ikincisi Almanya ile karşılaşacak. Günün diğer maçında ise E Grubu’nun birincisi İsveç, C Grubu’nda ilk ikinin dışında kalmasına rağmen en iyi üçüncüler arasına girmeyi başaran Ukrayna ile İskoçya’nın Glasgow şehrindeki Hampden Park’ta karşı karşıya gelecek. İngiltere ile Almanya Türkiye saati ile 19.00’da, İsveç ile Ukrayna ise Türkiye saati ile 22.00’de kozlarını paylaşacak. Mücadeleler, TRT ekranlarından naklen yayınlanacak.

İngiltere, grup aşamasında kalesini gole kapattı

EURO 2020’de son 16 turu karşılaşmaları bugün (29 Haziran), Türkiye saati ile 19.00’da oynanacak İngiltere-Almanya mücadelesi ile başlayacak. Hollanda Futbol Federasyonu’ndan Danny Makkelie‘nin yöneteceği mücadele, İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Wembley Stadyumu’nda oynanacak. EURO 2020’de D Grubu’nda Hırvatistan, Çekya ve İskoçya ile mücadele eden İngiltere, grubunda çıktığı üç karşılaşmada iki galibiyet ve bir beraberlik ile sahadan ayrıldı. Gareth Southgate‘in öğrencileri, bu mücadelelerde rakip fileleri iki kez sarsarken kalesinde ise hiç gol görmedi. İngiltere, böylelikle Avrupa Futbol Şampiyonası’nın grup aşamasını tarihinde ilk kez kalesinde gol görmeden geçmeyi başardı. Üç Aslanlar’ın turnuvadaki gollerini ise Raheem Sterling kaydetti.

İngiltere’nin Çekya’yı 1-0 yenerek son 16 turuna yükseldiği maçın özet görüntüleri:

İngiltere, Avrupa Futbol Şampiyonası’nın grup aşamasını tarihinde ilk kez kalesinde gol görmeden geçti:

İngiltere, makûs talihini kırmak istiyor

D Grubu’nu namağlup bitirerek son 16 turunda Almanya ile eşleşen İngiltere, rakibini başkenti Londra’da bulunan Wembley Stadyumu’nda ağırlayacak. Panzerler karşısında saha avantajını kullanmak isteyecek olan İngiltere, Wembley’de oynadığı 14 büyük turnuva maçında dokuz galibiyet ve beş beraberlik alarak yenilgi yüzü görmei. Birleşik Krallık temsilcisi, bu statta Almanya ile 13. kez karşı karşıya gelecek. İngiltere, rakibi ile sahasında oynadığı son yedi karşılaşmada iki beraberlik ve beş mağlubiyet ile sahadan ayrılarak kötü bir görüntü çizdi. Üç Aslanlar, Avrupa Şampiyonası tarihinde de oldukça kötü bir istatistiğe sahip. İngiltere, bu organizasyonun tarihinde dört beraberlik ve iki mağlubiyet alarak hiçbir eleme turunu 90 dakika sonunda kazanmayı başaramadı. İngilizler, bu maçların dördünde ise seri penaltıların ardından elendi. Bu şansızlığını Almanya karşısında kırmak isteyecek olan İngiltere, bugünkü karşılaşmada Raheem Sterling’in formuna güveniyor. Sterling, ülkesi adına çıktığı son 19 maçta rakip fileleri 14 kez sarstı. İngiltere’de Almanya maçı öncesi sakat veya cezalı bir futbolcu bulunmuyor. Ceza sınırındaki Phil Foden ise sarı kart görmesi halinde olası bir çeyrek final karşılaşmasında takımını yalnız bırakacak.

Gareth Southgate

İngiltere’nin EURO 2020 kadrosu

Kaleciler: Dean Henderson (Manchester United), Sam Johnstone (West Bromwich Albion), Jordan Pickford (Everton)

Defans: Ben Chilwell (Chelsea), Conor Coady (Wolverhampton Wanderers), Ben Godfrey (Everton), Reece James (Chelsea), Harry Maguire (Manchester United), Tyrone Mings (Aston Villa), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Atletico Madrid), Kyle Walker (Manchester City)

Orta saha: Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Jordan Henderson (Liverpool), Mason Mount (Chelsea), Kalvin Phillips (Leeds United), Declan Rice (West Ham United), James Ward-Prowse (Southampton)

Forvetler: Dominic Calvert-Lewin (Everton), Phil Foden (Manchester City), Jack Grealish (Aston Villa), Harry Kane (Tottenham Hotspur), Marcus Rashford (Manchester United), Bukayo Saka (Arsenal), Jadon Sancho (Borussia Dortmund), Raheem Sterling (Manchester City)

Almanya, “ölüm grubu”ndan çıkmayı başardı

“Ölüm grubu” olarak nitelendirilen F Grubu’nda Fransa, Portekiz ve Macaristan ile mücadele eden Almanya, grubundaki tüm karşılaşmaları Münih şehrinde bulunan Allianz Arena’da oynadı. Panzerler, bu avantajını ilk maçta kullanamadı ve son FIFA Dünya Kupası şampiyonu Fransa’ya 1-0 yenilerek EURO 2020’ye başladı. Ancak Almanya, grubundaki ikinci maçında Portekiz’i Ruben Dias (kendi kalesine), Raphael Guerreiro (kendi kalesine), Kai Havertz ve Robin Gosens’in golleri ile 4-2 mağlup etti. Son 16 turuna yükselme açısından büyük önem taşıyan Macaristan karşılaşmasında ise çok zorlanan Joachim Löw‘ün öğrencileri, son dakikalarda Leon Goretzka’nın golü ile turlamayı başardı. Almanya’nın gruptaki gollerini, Kai Havertz (2), Leon Goretzka ve Robin Gosens kaydetti.

Almanya’nın Portekiz’i 4-2 yendiği maçın özet görüntüleri:

Almanya’nın İngiltere’ye karşı şansı tutuyor

Üst üste 26. kez büyük bir turnuvada yer alan Almanya, katılma hakkı kazandığı son üç Avrupa Şampiyonası’nda da yarı finale yükselmeyi başardı. Panzerler ayrıca, 1996 yılından bu yana grup aşamasını geçtiği büyük turnuvaların tamamında yarı finalist oldu. Wembley’de oynanan son yedi maçta beş galibiyet ve iki beraberlik ile sahadan ayrılan Almanya, İngiltere ile en son 2010 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda karşı karşıya geldi. Manuel Neuer’in kalesinde, Thomas Müller’in ise hücum hattında yıldızlaştığı karşılaşmayı 4-1 kazanan Almanya, İngiltere’yi eleyerek çeyrek finale yükselmişti. Almanya’da, İngiltere maçı öncesinde eksik futbolcu bulunmuyor. Matthias Ginter, İlkay Gündoğan, Kai Havertz, Joshua Kimmich ve Leroy Sane ise ceza sınırında. Bu futbolcular, sarı kart görmeleri halinde olası bir çeyrek final karşılaşmasında takımlarını yalnız bırakacak. İngiltere-Almanya mücadelesinde tur atlayan ekip, İsveç-Ukrayna karşılaşmasının galibi ile çeyrek finalde kozlarını paylaşacak.

2010 FIFA Dünya Kupası son 16 turu eşleşmesinde Almanya’nın İngiltere’yi 4-1 yendiği maçın özet görüntüleri:

Joachim Löw

Almanya’nın EURO 2020 kadrosu

Kaleciler: Manuel Neuer (Bayern Münih), Bernd Leno (Arsenal), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt)

Savunma: Matthias Ginter (Borussia Mönchengladbach), Antonio Rüdiger (Chelsea), Robin Gosens (Atalanta), Christian Günter (Freiburg), Marcel Halstenberg (RB Leipzig), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Lukas Klostermann (RB Leipzig), Robin Koch (Leeds United), Niklas Süle (Bayern Münih)

Orta Saha: İlkay Gündoğan (Manchester City), Toni Kroos (Real Madrid), Emre Can (Borussia Dortmund), Joshua Kimmich (Bayern), Jamal Musiala (Bayern Münih), Leon Goretzka (Bayern Münih), Kai Havertz (Chelsea), Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach), Florian Neuhaus (Borussia Mönchengladbach)

Forvetler: Timo Werner (Chelsea), Kevin Volland (Monaco), Thomas Müller (Bayern Münih),  Serge Gnabry (Bayern Münih), Leroy Sane (Bayern Münih)

İsveç, grubundan namağlup çıktı

EURO 2020 son 16 turunda günün ikinci maçı İsveç ile Ukrayna arasında Türkiye saati ile 22.00’de oynanacak. İtalya Futbol Federasyonu‘ndan Daniele Orsato’nun yöneteceği mücadeleye, İskoçya’nın Glasgow şehrindeki Hampden Park ev sahipliği yapacak. E Grubu’nda İspanya, Polonya ve Slovakya ile mücadele eden İsveç, oynadığı üç karşılaşmadan iki galibiyet ve bir berabelik alarak grubunu birinci sırada noktaladı. Janne Andersson’un öğrencileri, bu üç karşılaşmada rakip fileleri dört kez sarsarken kalesinde ise yalnızca iki gol gördü. İsveç’in turnuvadaki gollerini ise Emil Forsberg (3) ve Viktor Claesson kaydetti. Dejan Kulusevski, yaptığı iki asist ile takımının gol yollarındaki en önemli isimlerinden biri oldu. 

İsveç’in 21 yaşındaki yıldız adayı Alexander Isak’ın Slovakya maçındaki solosu:

İsveç, Ukrayna karşısında Emil Forsberg’e güveniyor

E Grubu’nu İspanya’nın önünde tamamlayarak sürprize imza atan İsveç, son 16 turunda Ukrayna ile eşleşti. İskandinavya temsilcisi, Ukrayna ile oynadığı dört maçta yalnızca bir galibiyet alabilirken iki maçtan da mağlubiyet ile sahadan ayrıldı. Avrupa Şampiyonası tarihinde üçüncü kez grup aşamalarını geçmeyi başaran İsveç, 1992 yılındaki yarı finalde Almanya’ya, 2004 yılındaki çeyrek final eşleşmesinde ise Hollanda’ya elenmekten kurtulamadı. Ukrayna karşısında çeyrek finale yükselmenin hesaplarını yapan İsveç’in en büyük kozu Emil Forsberg olacak. Yıldız futbolcu, İsveç forması ile çıktığı son dört maçta dört gol atmayı başardı. İsveç’te Ukrayna maçı öncesi eksik futbolcu bulunmuyor.

Janne Andersson

İsveç’in EURO 2020 kadrosu

Kaleciler: Karl-Johan Johnsson (Kopenhag), Kristoffer Nordfeldt (Gençlerbirliği), Robin Olsen (Everton)

Savunma: Emil Krafth (Newcastle United), Victor Lindelöf (Manchester United), Marcus Danielson (Dalian Yifang), Martin Olsson (Hacken), Ludwig Augustinsson (Werder Bremen), Pontus Jansson (Brentford), Filip Helander (Rangers), Mikael Lustig (AIK), Andreas Granqvist (Helsingborg)

Orta Saha: Emil Forsberg (RB Leipzig), Ken Sema (Watford), Viktor Claesson (Krasnodar), Dejan Kulusevski (Juventus), Sebastian Larsson (AIK), Albin Ekdal (Sampdoria), Kristoffer Olsson (Krasnodar), Jens-Lys Cajuste (Midtjylland), Mattias Svanberg (Bologna), Gustav Svensson (Guangzhou)

Forvetler: Marcus Berg (Krasnodar), Alexander Isak (Real Sociedad), Robin Quaison (Mainz), Jordan Larsson (Spartak Moskova)

Andriy Yarmolenko ve Roman Yaremchuk, Ukrayna’yı son 16 turuna taşıdı

C Grubu’nda Hollanda, Avusturya ve Kuzey Makedonya ile mücadele eden Ukrayna, oynadığı üç karşılaşmadan bir galibiyet çıkartabilirken iki maçta ise sahadan mağlubiyet ile ayrıldı. Andriy Shevchenko’nun öğrencilerinin gruptaki tek galibiyeti, Kuzey Makedonya karşısında geldi. Rakibini Andriy Yarmolenko ve Roman Yaremchuk’un golleri ile 2-1 yenen Ukrayna, son 16 turuna yükselmeyi başardı. Ukrayna’nın turnuvadaki diğer iki golünü de Andriy Yarmolenko ve Roman Yaremchuk ikilisi kaydetti. Bu ikili, gollerinin yanı sıra ikişer de asist yaparak takımlarını sırtladı.

Ukrayna’nın Kuzey Makedonya’yı 2-1 yendiği maçın özet görüntüleri:

Andriy Yarmolenko, iki gol iki asistlik performansının yanı sıra, EURO 2020’nin en renkli simalarından biri olmayı da başardı. Cristiano Ronaldo ve Manuel Locatelli’nin Coca Cola, Paul Pogba’nın ise Heineken şişelerini basın toplantısında masadan kaldırması, Yarmolenko’nun da gündemindeydi. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Yarmolenko, “Ronaldo’nun Coca Cola şişelerini kaldırdığını gördüm. Coca Cola’yı şöyle koyayım, Heineken de buraya gelsin. Beyler hemen benimle iletişime geçin” dedi.

Bugün Ukrayna’yı çalıştıran Andriy Shevchenko, milli takım formasını giydiği günlerde…

Andriy Shevchenko, nostalji yaşayacak

Son yılların yükselen değerlerinden Ukrayna, son 16 turundaki rakibi İsveç ile tarihinde dört kez karşılaştı. Ukrayna, rakibine karşı oynadığı bu maçların ikisinde sahadan galibiyet ile ayrılmayı başardı. Doğu Avrupa temsilcisi, İsveç ile oynadığı son maçta ise rakibini 2-1 mağlup etti. EURO 2012’de oynanan bu maçta İsveç’i 2-1 yenen Ukrayna’da golleri, takımın şu anki teknik direktörü Andriy Shevchenko kaydetmişti. Avrupa Şampiyonası’nda oynadığı son sekiz maçın yedisinde sahadan puansız ayrılan Ukrayna, bu süreçteki tek galibiyetini Kuzey Makedonya karşısında aldı. Andriy Shevchenko, İsveç karşısında Denys Popov’dan yararlanamayacak. Oleksandr Zubkov’un oynayıp oynamayacağı ise maç saatinde belli olacak. Mykola Shaparenko ve Sergiy Sydorchuk, sarı kart görmeleri halinde olası bir çeyrek final karşılaşmasında takımlarını yalnız bırakacak. İsveç-Ukrayna mücadelesinde tur atlayan ekip ise İngiltere-Almanya karşılaşmasının galibi ile çeyrek finalde kozlarını paylaşacak.

Ukrayna’nın Andriy Shevchenko’nun golleri ile İsveç’i 2-1 yendiği maçın özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=oqDKlGetqEs

Ukrayna’nın EURO 2020 kadrosu

Kaleciler: Georgiy Bushchan (Dinamo Kiev), Andriy Pyatov (Shakhtar Donetsk), Anatolii Trubin (Shakhtar Donetsk)

Defans: Eduard Sobol (Club Brugge), Illia Zabarnyi (Dinamo Kiev), Serhiy Kryvtsov (Shakhtar Donetsk), Denys Popov (Dinamo Kiev), Oleksandr Tymchyk (Dinamo Kiev), Vitaliy Mykolenko (Dinamo Kiev), Oleksandr Karavaev (Dinamo Kiev), Mykola Matviyenko (Shakhtar Donetsk)

Orta Saha: Serhiy Sydorchuk (Dinamo Kiev), Ruslan Malinovskyi (Atalanta), Mykola Shaparenko (Dinamo Kiev), Marlos (Shakhtar Donetsk), Yevhen Makarenko (Kortrijk), Oleksandr Zinchenko (Manchester City), Viktor Tsygankov (Dinamo Kiev), Taras Stepanenko (Shakhtar Donetsk), Andriy Yarmolenko (West Ham United), Oleksandr Zubkov (Ferencvaros), Heorhii Sudakov (Shakhtar Donetsk), Roman Bezus (Gent)

Forvetler: Roman Yaremchuk (Gent), Artem Besedin (Dinamo Kiev), Artem Dovbyk (Dnipro)

Medyascope çalışanları olarak biz de İngiltere-Almanya ve İsveç-Ukrayna eşleşmelerinden turu geçeceğini düşündüğümüz ekipleri tahmin ettik.

Herkese sorduktan sonra ortaya çıkan tablo şöyle:

İngiltere-Almanya / Almanya

İsveç-Ukrayna / Ukrayna

Peki, kim ne demiş? Bir de ona bakalım:

Ruşen Çakır:

İngiltere-Almanya / Almanya

İsveç-Ukrayna / İsveç

Kaya Heyse:

İngiltere-Almanya / Almanya

İsveç-Ukrayna / Ukrayna

Sedat Pişirici:

İngiltere-Almanya / Almanya

İsveç-Ukrayna / İsveç

Murat Aksoy:

İngiltere-Almanya / Almanya

İsveç-Ukrayna / İsveç

Tamer Durak:

İngiltere-Almanya / Almanya

İsveç-Ukrayna / Ukrayna

Burak Tatari:

İngiltere-Almanya / Almanya

İsveç-Ukrayna / Ukrayna

Eyüp Yıldız:

İngiltere-Almanya / Almanya

İsveç-Ukrayna / İsveç

Senem Görür:

İngiltere-Almanya / İngiltere

İsveç-Ukrayna / Ukrayna

Ali Deniz Çakır:

İngiltere-Almanya / Almanya

İsveç-Ukrayna / İsveç

Şemsi Can Albayrak:

İngiltere-Almanya / İngiltere

İsveç-Ukrayna / Ukrayna

Zeynep Timurlenk Pozut:

İngiltere-Almanya / Almanya

İsveç-Ukrayna / İsveç

Alp Akiş:

İngiltere-Almanya / Almanya

İsveç-Ukrayna / Ukrayna

Mehmet Selçuk Ada:

İngiltere-Almanya / Almanya

İsveç-Ukrayna / Ukrayna

Metin Dirim:

İngiltere-Almanya / Almanya

İsveç-Ukrayna / İsveç

Ali Macit:

İngiltere-Almanya / Almanya

İsveç-Ukrayna / Ukrayna

Kubilayhan Kavrazlı:

İngiltere-Almanya / İngiltere

İsveç-Ukrayna / Ukrayna

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.