Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elmalı davası: Çocuklar devlet koruması altına alındı, annenin Twitter paylaşımlarına erişim engeli getirildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Antalya’da iki çocuğun istismara maruz bırakılmasına ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada, “Mağdur iki çocuğumuz hakkında mahkemeye yaptığımız devlet korumasına alınma talebi kabul edilmiştir” denildi.

Antalya’nın Finike ilçesi’nde yaşarken cinsel istismara uğrayan iki kardeşin, babaannelerinin şikayeti üzerine açılan ve yine Antalya’nın Elmalı ilçesindeki ağır ceza mahkemesinde görülmesinden dolayı kamuoyunda “Elmalı davası” olarak bilinen davada, sanık anne ile üvey babanın tutuksuz yargılanması, kamuoyunun tepkisini çekmişti. Babaaannenin yanında kalan çocuklara ilişkin mahkemeye yapılan devlet korumasına alınma talebinin kabul edildiği açıklandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Twitter hesabından paylaşılan açıklamada, “Antalya Elmalı’da yargılama süreci devam eden istismar vakasında, mağdur iki çocuğumuz hakkında mahkemeye yaptığımız devlet korumasına alınma talebi kabul edilmiştir. Çocuklarımıza, Bakanlığımıza bağlı bir kuruluşta sağlıklı ve güvenli bir yaşam alanı sağlayacağız” denildi. 

Davayı takip eden Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği’nin (UCİM) kurucusu Saadet Özkan, çocukların koruma altına alınmasıyla ilgili Twitter hesabından bir açıklama paylaşarak, iki kardeşin babaannelerine seslendi:  “Canım Babaanne ne olursun ağlama, kederlenme biraz dayan. Çocuklar İçin sabretmek zorundayız. Bu paylaşımı yanında olduğumuzu bilmen için yapıyorum. Ne acılar çektiğinizi biz biliyoruz #elmalıdavası 

Elmalı davasında sanık annenin Twitter paylaşımlarına erişim engeli getirildi

Aynı zamanda davada yargılanan anne Merve Akman, çarşamba günü (30 Haziran) kendi adına bir Twitter hesabı açıp iddiaları reddetti. Ayrıca anne, çocukların kimliklerinin ifşa edildiği bazı belgeleri paylaştı.

Dün akşam saatlerinde Merva Akman’ın Twitter paylaşımlarına erişim engeli getirildi. Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, sosyal medya hesabından erişim engeliyle ilgili şu bilgileri verdi: 

“Elmalı dosyasında çocuklarını istismar etmekten sanık annenin küçüklerin en mahrem bilgilerini ve muayene raporlarını Twitter’da kendini savunma adına (!) paylaşımına, TBB’nin dün gece yaptığı başvuru üzerine Ankara Nöbetçi 8. Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli getirilmiştir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.