Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi Üniversitesi’nin özerk ve bağımsız olması talebiyle imza kampanyası başlatıldı: “Gençlerimizin geleceğine sahip çıkalım”

Boğaziçi Üniversitesi’nde atanan rektör Prof. Dr. Melih Bulu’ya karşı protestolar altı ayı geride bırakırken, üniversitenin “özerk ve bağımsız olması” talebiyle imza kampanyası başlatıldı. Hülya Ekşigil, Sibel Asna, Yazgülü Aldoğan, Cenk Erdem, Gila Benmayor, Oya Başak, Zeynep Oral, Banu Tesal, Emine Çaykara, Binnaz Toprak, Sima Benaroya, Sevil Gence, Ayşe Kadıoğlu ve Nuran Terzioğlu‘nun change.org üzerinden başlattığı kampanyada “Ülkenin en değerli eğitim kurumlarından birinde, Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşananlara sessiz kalamayız” denilerek kampanyaya destek çağrısı yapıldı.

Kampanya metninde şöyle denildi:

“Ülkenin en değerli eğitim kurumlarından birinde, Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşananlara sessiz kalamayız. 21. yüzyıla yakışan, özgür, özerk, bilim ve liyakat odaklı eğitimden yanayız. Bu kampanyayı imzalayarak, ülkenin farklı bölgelerinden, farklı koşullardan binbir zorlukla gelerek bir devlet üniversitesi olan Boğaziçi Üniversitesi’nde eğitim alma şansı bulan gençlerimizin geleceğine gelin sahip çıkalım. Üniversitelerin sahip olmaları gereken değerleri koruyabilmeleri için ÖZERK ve  BAĞIMSIZ olmalarını, LİYAKAT ve BİLİME dayalı eğitimi sonuna kadar savunmalıyız. Bu kampanyaya lütfen destek verin, ülkemizin en değerli bilim kurumlarından olan Boğaziçi Üniversitesi’ni savunun…

Yarınlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız için…

Özerk Üniversite Savunucuları Adına

Hülya Ekşigil, Sibel Asna, Yazgülü Aldoğan, Cenk Erdem, Gila Benmayor, Oya Başak, Zeynep Oral, Banu Tesal, Emine Çaykara, Binnaz Toprak, Sima Benaroya, Sevil Gence, Ayşe Kadıoğlu, Nuran Terzioğlu”

İmza kampanyasına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.