Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EURO 2020’de yarı final heyecanı başlıyor: İtalya-İspanya

EURO 2020’de (Avrupa Futbol Şampiyonası) yarı final eşleşmeleri, bugün (6 Temmuz) oynanacak İtalya-İspanya karşılaşması ile başlayacak. Çeyrek finalde turnuvanın favorilerinden Belçika’yı eleyen İtalya, çeyrek finalde İsviçre engelini geçen İspanya ile İngiltere’nin başkenti Londra’daki Wembley Stadyumu’nda kozlarını paylaşacak. Mücadele, Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak ve TRT ekranlarından naklen yayınlanacak.

İtalya, Belçika engelini aşmayı başardı

EURO 2020’de yarı final karşılaşmaları bugün (6 Temmuz), Türkiye saati ile 22.00’de oynanacak İtalya-İspanya mücadelesi ile başlayacak. Almanya Futbol Federasyonu’ndan Felix Brych‘in yöneteceği mücadele, İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Wembley Stadyumu’nda oynanacak. EURO 2020’nin grup aşamalarında maçlarını başkenti Roma’da bulunan Roma Olimpiyat Stadı‘nda oynayan İtalya, A Grubu’nda Türkiye, İsviçre ve Galler ile mücadele etti. Rakiplerine karşı oldukça iyi bir performans ortaya koyan Gök Mavililer, bu mücadelelerin hepsini kazanırken rakip filelere yedi gol attı ve kalesinde gol görmedi. Roberto Mancini’nin öğrencileri, Türkiye ve İsviçre’yi 3-0 mağlup ederek grubundaki en farklı galibiyetlerini aldı. Son 16 turunda ise görece zayıf ekiplerden Avusturya ile eşleşen Gök Mavililer, karşılaşmanın normal süresinde rakibini elemeyi başaramadı. Mücadelenin 84. dakikasında Domenico Berardi‘nin yerine giren Federico Chiesa, ilk uzatma devresinin beşinci dakikasında (95. dakika) İtalya’yı öne geçirdi.  Matteo Pessina ile aradakı farkı ikiye çıkaran İtalya, 114. dakikada Sasa Kalajdzic’in golüne engel olamadı ve Gök Mavililer’in bin 168 dakikalık gol yememe serisi de böylelikle sona erdi. Ancak Kalajdzic’in bu golü, Avusturya için yeterli olmadı. Karşılaşmayı 2-1 kazanan İtalya, çeyrek finale yükselmeyi başardı. İtalya’nın çeyrek finaldeki rakibi ise turnuvanın favorilerinden Belçika oldu. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada Gök Mavililer, rakibini Nicolo Barella ve Lorenzo Insigne‘nin golleri ile 2-1 yenerek yarı finale adını yazdırdı ve yenilmezlik serisini de 32 maça çıkarttı.

İtalya-Belçika maçının özet görüntüleri:

Lorenzo Insigne’nin İtalya’yı Belçika karşısında 2-0 öne geçiren harika golü:

İtalya, yarı finale yükselme sevincini doyasıya yaşadı:

İtalya, yenilmezlik serisine devam etme amacında

EURO 2016’da çeyrek finalde turnuvaya veda eden İtalya, beş yıl aradan sonra yarı finale yükselmenin mutluluğunu yaşıyor. 1968 yılında Avrupa Futbol Şampiyonası’nda zafere ulaşan Gök Mavililer, 2000 ve 2012 yıllarında ise bu turnuvayı ikinci sırada noktaladı. Öte yandan İtalya, son 32 uluslararası karşılaşmada 27 galibiyet ve beş beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. İtalya, son yenilgisini 10 Eylül 2018 tarihinde Portekiz’e karşı aldı. Gök Mavililer’in EURO 2020’nin yarı final turundaki rakibi İspanya’ya karşı ise son yıllarda şansı tutmuyor. İki ülke, tarihlerinde 37 kez karşılaşırken her ikisi de bu maçların 11’ini kazandı. Ancak Gök Mavilier, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda daha önce üç kez karşılaştığı rakibini yalnızca bir kez mağlup edebildi. İtalya’nın İspanya’ya karşı aldığı son galibiyet, EURO 2016’nın son 16 turunda geldi. İtalya, bu karşılaşmada rakibini Giorgio Chiellini ve Graziano Pelle’nin golleri ile 2-0 yenerek çeyrek finale yükselmişti. İtalya Teknik Direktörü Roberto Mancini, İspanya karşısında takımın en önemli isimlerinden Leonardo Spinazzola‘dan faydalanamayacak. Spinazzola’nın Belçika maçında aşil tendonu kopmuştu.

Üst üste 13 maçını da kazanmayı başaran İtalya, 32 maçtır ise yenilgi yüzü görmüyor:

İtalya’nın EURO 2016’nın son 16 turunda Belçika’yı 2-0 yendiği maçın özet görüntüleri:

Belçika maçında aşil tendonu kopan Leonardo Spinazzola, İspanya karşısında takımını yalnız bırakacak:

Roberto Mancini

İtalya’nın EURO 2020 kadrosu

Kaleciler: Gianluigi Donnarumma (Milan), Alex Meret (Napoli), Salvatore Sirigu (Torino)

Defans: Francesco Acerbi (Lazio), Alessandro Bastoni (Inter), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Giovanni Di Lorenzo (Napoli), Emerson Palmieri (Chelsea), Alessandro Florenzi (Paris Saint-Germain), Leonardo Spinazzola (Roma), Rafael Toloi (Atalanta)

Orta Saha: Nicolo Barella (Inter), Bryan Cristante (Roma), Jorginho (Chelsea), Manuel Locatelli (Sassuolo), Matteo Pessina (Atalanta), Marco Verratti (Paris Saint-Germain), Gaetano Castrovilli (Fiorentina)

Forvetler: Andrea Belotti (Torino), Domenico Berardi (Sassuolo), Federico Bernardeschi (Juventus), Federico Chiesa (Juventus), Ciro Immobile (Lazio), Lorenzo Insigne (Napoli), Giacomo Raspadori (Sassuolo)

İspanya, İsviçre’yi penaltı vuruşlarının ardından geçti

E Grubu’nda İsveç, Polonya ve Slovakya ile mücadele eden İspanya, grubundaki tüm karşılaşmaları Sevilla kentindeki Sevilla Olimpiyat Stadyumu’nda oynadı. Boğalar, bu avantajını turnuvadaki ilk iki maçında kullanamadı. İlk maçında İsveç ile 0-0 berabere kalan İspanya, ikinci maçında ise Polonya ile 1-1 berabere kalarak gruptan çıkma şansını zora soktu. Ancak grubundaki son maçında Slovakya’yı Martin Dubravka (kendi kalesine), Aymeric Laporte, Pablo Sarabia, Ferran Torres ve Juraj Kucka’nın (kendi kalesine) attığı goller ile 5-0 mağlup ederek E Grubu’nu İsveç’in arkasında ikinci sırada tamamlamayı başardı. Son 16 turunda ise Hırvatistan ile eşleşen Luis Enrique‘nin öğrencileri, zorlu karşılaşmada rakibini Alvaro Morata ve Mikel Oyarzabal’ın uzatma devrelerinde attığı goller ile 5-3 yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. İspanya’nın çeyrek finaldeki rakibi ise turnuvanın favorilerinden Fransa’yı saf dışı bırakan İsviçre oldu. Mücadelenin henüz 8. dakikasında Denis Zakaria’nın kendi kalesine attığı gol ile öne geçen Boğalar, bu üstünlüğünü korumayı başaramadı. İsviçre, 68. dakikada Xherdan Shakiri’nin golü ile skoru 1-1’e getirdi. Ancak Batı Avrupa temsilcisi, 77. dakikada Remo Freuler’in Gerard Moreno’ya yaptığı sert müdahale sonrası kırmızı kart görmesi nedeniyle 10 kişi kaldı. Bir kişi eksik oynayan rakibine karşı sayısız pozisyona giren İspanya, bu pozisyonlarda İsviçre’nin tecrübeli kalecisi Yann Sommer’i geçemedi ve karşılaşma önce uzatma devrelerine, ardından da penaltı vuruşlarına taşındı. İspanya’da penaltı atışlarını kullanan Dani Olmo, Gerard Moreno ve Mikel Oyarzabal, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. İsviçre’de ise yalnızca Mario Gavranovic, topu ağlar ile buluşturabildi. İspanya kalecisi Unai Simon‘un yıldızlaştığı penaltı vuruşlarında rakibini 3-1 yenmeyi başaran İspanya, yarı finale adını yazdıran takım oldu. Luis Enrique‘nin öğrencileri, yarı finalde İtalya ile kozlarını paylaşacak.

İsviçre-İspanya maçının özet görüntüleri:

İspanya’nın İsviçre’yi eleyerek yarı finale yükseldiği penaltı vuruşları:

İspanya, yarı finale yükselme sevincini doyasıya yaşadı:

İspanya, İtalya’yı evine göndermenin peşinde

EURO 2020’nin son 16 turunda Hırvatistan’ı eleyerek çeyrek finale yükselen İspanya, EURO 2012’den bu yana ilk kez büyük bir turnuvada çeyrek final oynadı. Çeyrek finalde ise İsviçre’yi saf dışı bırakan Boğalar, böylelikle bu başarısını geliştirmiş oldu. Öte yandan İspanya, Avrupa Futbol Şampiyonası’nı tarihinde üç kez kazanma başarısı gösterdi ve bu alanda Almanya ile turnuvanın en başarılı ülkesi konumunda. Çeyrek finali geçtiği her Avrupa Futbol Şampiyonası’nda mutlu sona ulaşan İspanya, yarı finalde eşleştiği İtalya ile çok kritik bir maça çıkacak. Boğalar, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda üst üste dördüncü kez İtalya ile karşılaşacak. EURO 2008 çeyrek finalinde İtalya’yı penaltı atışları sonucu eleyen İspanya, EURO 2012’de ise rakibi ile iki kez karşılaştı. İspanya, gruptaki mücadelede Gök Mavililer ile 1-1 berabere kalırken finalde ise rakibini David Silva, Jordi Alba, Fernando Torres ve Juan Mata’nın golleri ile 4-0 yenerek Avrupa Futbol Şampiyonası’nda üçüncü kez mutlu sona ulaştı. Ancak Boğalar, EURO 2016’daki mücadelede İtalya’ya 2-0 yenilmekten kurtulamadı. Öte yandan 2018 FIFA Dünya Kupası elemelerinde de aynı grupta mücadele eden iki ekip, bu aşamada iki kez karşılaştı. İspanya, sahasında oynadığı karşılaşmada rakibini Isco ve Alvaro Morata’nın (2) golleri ile 3-0 yenerken deplasmandan ise bir puan ile ayrılmayı başardı. Bugün (6 Temmuz) oynanacak karşılaşmaya tam kadro çıkacak olan İspanya, İtalya engelini aşarak finale yükselmek isteyecek.

İspanya’nın 2018 FIFA Dünya Kupası elemelerinde İtalya’yı 3-0 yendiği maçın özet görüntüleri:

Luis Enrique

İspanya’nın EURO 2020 kadrosu

Kaleciler: David de Gea (Manchester United), Unai Simón (Athletic Bilbao), Rober Sanchez (Brighton)

Defans: Jordi Alba (Barcelona), Jose Luis Gaya (Valencia), Eric García (Manchester City), Pau Torres (Villarreal), Aymeric Laporte (Manchester City), Diego Llorente (Leeds United), Cesar Azpilicueta (Chelsea

Orta saha: Sergio Busquets (Barcelona), Marcos Llorente (Atlético Madrid), Rodrigo (Manchester City), Pedri Gonzalez (Barcelona), Thiago Alcantara (Liverpool), Koke Resurreccion (Atletico Madrid), Fabián Ruiz (Napoli)

Forvetler: Dani Olmo (Leipzig), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Alvaro Morata (Juventus), Gerard Moreno (Villarreal), Ferran Torres (Manchester City), Adama Traore (Wolverhampton), Pablo Sarabia (Paris Saint-Germain)

Medyascope çalışanları olarak biz de İtalya-İspanya eşleşmesinden turu geçeceğini düşündüğümüz ekipleri tahmin ettik.

Herkese sorduktan sonra ortaya çıkan tablo şöyle:

İtalya-İspanya / İtalya

Peki, kim ne demiş? Bir de ona bakalım:

Ruşen Çakır:

İtalya-İspanya / İtalya

Kaya Heyse:

İtalya-İspanya / İspanya

Sedat Pişirici:

İtalya-İspanya / İspanya

Murat Aksoy:

İtalya-İspanya / İtalya

Tamer Durak:

İtalya-İspanya / İtalya

Eyüp Yıldız:

İtalya-İspanya / İspanya

Senem Görür:

İtalya-İspanya / İtalya

Ali Deniz Çakır:

İtalya-İspanya / İtalya

Şemsi Can Albayrak:

İtalya-İspanya / İtalya

Zeynep Timurlenk Pozut:

İtalya-İspanya / İspanya

Alp Akiş:

İtalya-İspanya / İtalya

Mehmet Selçuk Ada:

İtalya-İspanya / İtalya

Metin Dirim:

İtalya-İspanya / İspanya

Ali Macit:

İtalya-İspanya / İspanya

Kubilayhan Kavrazlı:

İtalya-İspanya / İtalya

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.