Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EURO 2020’de İtalya’nın finaldeki rakibi belli oluyor: İngiltere-Danimarka

EURO 2020’de (Avrupa Futbol Şampiyonası) İtalya’nın ardından finale yükselen ekip, bugün (7 Temmuz) oynanacak İngiltere-Danimarka karşılaşması ile belli olacak. Çeyrek finalde Ukrayna’yı 4-0 yenen İngiltere, aynı turda Çekya’yı eleyen Danimarka ile başkenti Londra’daki Wembley Stadyumu’nda kozlarını paylaşacak. Mücadele, Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak ve TRT ekranlarından naklen yayınlanacak.

İngiltere, yarı finale kalesini gole kapatarak geldi

EURO 2020’de İtalya’nın ardından finale yükselen ekip, bugün (7 Temmuz) oynanacak İngiltere-Danimarka karşılaşması ile belli olacak. Hollanda Futbol Federasyonu’ndan Danny Makkelie‘nin yöneteceği mücadele, İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Wembley Stadyumu’nda oynanacak. EURO 2020’de D Grubu’nda Hırvatistan, Çekya ve İskoçya ile mücadele eden İngiltere, grubunda çıktığı üç karşılaşmada iki galibiyet ve bir beraberlik ile sahadan ayrılarak son 16 turunda Almanya ile eşleşti. Üç Aslanlar, uzatma devrelerine gideceği düşünülen karşılaşmanın son 15 dakikalık bölümünde Raheem Sterling ve Harry Kane‘in attığı goller ile Almanya’yı 2-0 mağlup ederek çeyrek finale yükselmeyi başardı. İngiltere’nin EURO 2020’deki en farklı galibiyeti ise çeyrek finalde geldi. Bu turda Ukrayna ile kozlarını paylaşan Gareth Southgate‘in öğrencileri, Harry Kane (2), Harry Maguire ve Jordan Henderson‘un golleri ile rakibini 4-0 mağlup ederek yarı finale adını yazdırdı. Yarı finalde Danimarka ile karşılaşacak olan İngiltere, EURO 2020’de şu ana kadar oynadığı karşılaşmalarda kalesini gole kapatmayı başardı.

Ukrayna-İngiltere maçının özet görüntüleri:

İngiltere, büyük turnuvalarda ilk beş maçında gol yemeyen tek takım olan İtalya’nın rekorunu egale etti. İtalya, bu gol yememe serisini 1990 FIFA Dünya Kupası’nda yakalamıştı:

İngiltere, Wembley Stadyumu’na güveniyor

1966 FIFA Dünya Kupası’ndan bu yana herhangi bir büyük turnuvada mutlu sona ulaşamayan İngiltere, EURO 2020’de şampiyon olarak kupa özlemini dindirmek istiyor. EURO 2020‘nin yarı finalinde Danimarka ile başkenti Londra’daki Wembley Stadyumu’nda karşılaşacak olan İngiltere, büyük turnuvalarda bu sahada oynadığı 14 maçı da kaybetmedi. Üç Aslanlar, bu 14 maçın 10’unu kazanırken dördünde ise sahadan beraberlik ile ayrıldı. İngiltere, Wembley Stadyumu’nda en son, 15 Kasım 2014 tarihinde oynanan ve 3-1 kazandıkları Slovenya maçında gol yedi. İngiltere, bu gol yememe serisinde çıktığı karşılaşmalarda ise rakip fileleri 31 kez sarstı. EURO 2016’nın son 16 turunda İzlanda’ya elenerek büyük hayal kırıklığı yaşatan Üç Aslanlar, yarı finalde eşleştiği Danimarka ile tarihi boyunca 21 resmi maçta karşılaştı. İngiltere, bu karşılaşmaların 12’sini kazanırken dördünde ise sahadan beraberlik ile ayrıldı. İngiltere, Danimarka ile 2002 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda da kozlarını paylaşmıştı. Birleşik Krallık temsilcisi, bu karşılaşmada Rio Ferdinand, Michael Owen ve Emile Heskey’nin golleri ile rakibini 3-0 mağlup etmişti.

İngiltere’nin 2002 FIFA Dünya Kupası son 16 turu maçında Danimarka’yı 3-0 yendiği maçın özet görüntüleri:

Gareth Southgate

İngiltere’nin EURO 2020 kadrosu

Kaleciler: Dean Henderson (Manchester United), Sam Johnstone (West Bromwich Albion), Jordan Pickford (Everton)

Defans: Ben Chilwell (Chelsea), Conor Coady (Wolverhampton Wanderers), Ben Godfrey (Everton), Reece James (Chelsea), Harry Maguire (Manchester United), Tyrone Mings (Aston Villa), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Atletico Madrid), Kyle Walker (Manchester City)

Orta saha: Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Jordan Henderson (Liverpool), Mason Mount (Chelsea), Kalvin Phillips (Leeds United), Declan Rice (West Ham United), James Ward-Prowse (Southampton)

Forvetler: Dominic Calvert-Lewin (Everton), Phil Foden (Manchester City), Jack Grealish (Aston Villa), Harry Kane (Tottenham Hotspur), Marcus Rashford (Manchester United), Bukayo Saka (Arsenal), Jadon Sancho (Borussia Dortmund), Raheem Sterling (Manchester City)

Danimarka’nın hedefi yeni bir peri masalı

EURO 2020’nin grup aşamalarında maçlarını başkenti Kopenhag’da bulunan Parken Stadyumu‘nda dolu tribünler önünde oynayan Danimarka, B Grubu‘nda Belçika, Finlandiya ve Rusya ile mücadele etti. İskandinavya temsilcisi EURO 2020’ye çok tatsız bir olay ile başladı. Takımın en önemli isimlerinden Christian Eriksen, Finlandiya karşılaşmasının 45. dakikasında kalbinde yaşadığı sorun nedeni ile bir anda yere yığılarak herkesi korkuttu. Yaşanan olayın ardından hastaneye kaldırılan yıldız futbolcu, ilerleyen günlerde sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla sevenlerine müjdeli haberi verdi. Danimarka, Eriksen’in rahatsızlık yaşadığı Finlandiya karşılaşmasını 1-0 kaybederken bir sonraki maçta da Belçika’ya 2-1 yenildi. Grubunda çıktığı son maç olan Rusya karşılaşması öncesi henüz puan ile tanışamayan Kasper Hjulmand’ın öğrencileri, büyük bir sürprize imza atarak rakibini 4-1’lik skor ile mağlup etti ve B Grubu’nu Belçika’nın ardından ikinci sırada tamamlamayı başardı. Son 16 turunda Galler engelini 4-0 ile geçen Danimarka, çeyrek finalde ise Çekya ile karşı karşıya geldi. Kasper Hjulmand’ın öğrencileri, zorlu karşılaşmada Çekya’yı Thomas Delaney ve Kasper Dolberg’in attığı goller ile 2-1 yenerek yarı finalde İngiltere’nin rakibi oldu.

Danimarkalı futbolcular, Finlandiya maçında rahatsızlanarak yere yığılan ve tedavisine yerde başlanan Christian Eriksen’in etrafında çember oluşturdu:

Finlandiyalı futbolcular ve teknik heyet, Eriksen’den gelen iyi haberler sonrası soyunma odasından dönen Danimarkalı futbolcuları ayakta alkışladı:

Christian Eriksen, 15 Haziran’da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile son durumunun iyi olduğunu açıkladı: “Dünyanın her yerinden gelen destek mesajları için herkese teşekkür ederim. Ben ve ailem için çok şey ifade ediyor. İyiyim ama hâlâ hastanede bazı muayenelerden geçmem gerekiyor. Kendimi iyi hissediyorum.”

https://twitter.com/trtspor/status/1404699015669858304?s=20

Çekya-Danimarka maçının özet görüntüleri:

Danimarka, 29 yıllık aranın ardından Avrupa Şampiyonası’nda yarı finale yükselmeyi başardı.

Danimarka, 29 yıl sonra bir ilkin peşinde

1992 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda şampiyon olan Danimarka, bu başarısını EURO 2020’de de göstermek istiyor. 29 yıl aradan sonra yarı finale yükselen İskandinav ülkesi, en son EURO 2004’te çeyrek final oynamıştı. Danimarka, bu turda Çekya’ya 3-0’lık skor ile boyun eğerek elenmişti. EURO 2020’nin yarı finalinde İngiltere ile eşleşen Danimarka, tarihi boyunca rakibi ile 21 resmi maç oynadı. İskandinav ülkesi, bu karşılaşmaların yalnızca dördünde mutlu sona ulaştı. Ancak Danimarka, iki ülkenin birbirleri ile oynadığı son resmi maçı kazanmayı başardı. Danimarka, 14 Ekim 2020 tarihinde Wembley Stadyumu’nda oynanan UEFA Uluslar Ligi mücadelesinde Christian Eriksen’in golü ile rakibini 1-0 mağlup etti. İngiltere-Danimarka mücadelesinde turu geçen ekip, finalde İtalya’nın rakibi olacak. Final karşılaşması ise 11 Haziran Pazar günü Türkiye saati ile 22.00’de oynanacak.

Danimarka’nın 2020 UEFA Uluslar Ligi’nde İngiltere’yi 1-0 yendiği maçın özet görüntüleri:

Kasper Hjulmand

Danimarka’nın EURO 2020 kadrosu

Kaleciler: Kasper Schmeichel (Leicester), Jonas Lossl (FC Midtjylland), Frederik Ronnow (Schalke)

Defans: Simon Kjaer (AC Milan), Andreas Christensen (Chelsea), Jannik Vestergaard (Southampton), Joachim Andersen (Fulham), Mathias Jorgensen (Kopenhag), Daniel Wass (Valencia), Jens Stryger Larsen (Manchester United), Joakim Maehle (Atalanta), Nicolai Boilesen (Kopenhag)

Orta saha: Christian Eriksen (Inter Milan), Thomas Delaney (Borussia Dortmund), Pierre-Emile Hojbjerg (Tottenham), Mathias Jensen (Brentford), Christian Norgaard (Brentford), Anders Christiansen (Malmö)

Forvetler: Kasper Dolberg (Nice), Jonas Wind (Kopenhag), Andreas Cornelius (Parma), Martin Braithwaite (Barselona), Robert Skov (Hoffenheim), Mikkel Damsgaard (Sampdoria), Yusuf Poulsen (RB Leipzig), Andreas Skov Olsen (Bologna)

Medyascope çalışanları olarak biz de İngiltere-Danimarka eşleşmesinden turu geçeceğini düşündüğümüz ekibi tahmin ettik.

Herkese sorduktan sonra ortaya çıkan tablo şöyle:

İngiltere-Danimarka / İngiltere

Peki, kim ne demiş? Bir de ona bakalım:

Ruşen Çakır:

İngiltere-Danimarka / İngiltere

Kaya Heyse:

İngiltere-Danimarka / Danimarka

Sedat Pişirici:

İngiltere-Danimarka / İngiltere

Murat Aksoy:

İngiltere-Danimarka / İngiltere

Tamer Durak:

İngiltere-Danimarka / Danimarka

Eyüp Yıldız:

İngiltere-Danimarka / İngiltere

Senem Görür:

İngiltere-Danimarka / İngiltere

Ali Deniz Çakır:

İngiltere-Danimarka / İngiltere

Şemsi Can Albayrak:

İngiltere-Danimarka / İngiltere

Zeynep Timurlenk Pozut:

İngiltere-Danimarka / İngiltere

Alp Akiş:

İngiltere-Danimarka / İngiltere

Mehmet Selçuk Ada:

İngiltere-Danimarka / İngiltere

Metin Dirim:

İngiltere-Danimarka / İngiltere

Ali Macit:

İngiltere-Danimarka / İngiltere

Kubilayhan Kavrazlı:

İngiltere-Danimarka / İngiltere

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.