Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 700. hafta buluşması davasında ikinci duruşma 12 Temmuz’da – Sebla Arcan: “Bizim üzerimizden tüm topluma gözdağı verilmek isteniyor”

Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’ndaki 700. hafta buluşmasında gözaltına alınan 46 kayıp yakınına, hak savunucusuna ve destekçisine açılan davanın ikinci duruşması yarın (12 Temmuz) İstanbul 21. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılacak.

İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon’dan Sebla Arcan, davanın Cumartesi Anneleri ve hak savunucuları için anlamını, yargılama sürecinde mahkemeden ve kamuoyundan beklentilerini Medyascope’a anlattı.

Arcan, “hukuki değil siyasi” olduğunu ifade ettiği davanın hiç açılmamış olması gerektiğini söyledi. “Bizim üzerimizden tüm topluma gözdağı vermek isteniyor” diyen Arcan, dava sürecinde mahkemenin ifade özgürlüğünü korumasını, kamuoyunun da davaya sahip çıkmasını beklediklerini belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.