Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TRT’nin yapısı ve yönetim kurulu değişti: Yeni TRT Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak oldu, Hilal Kaplan ve üç SETA çalışanı kurula üye olarak atandı

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun (TRT) yapısı ve yönetim kurulu üyeleri bugün (14 Temmuz) sabah saatlerinde yayımlanan 2021/348 No’lu Cumhurbaşkanı Kararı ile değişti. Yeni düzenleme ile TRT Yönetim Kurulu Başkanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü’nün fonksiyonları ayrıldı. Yönetim Kurulu Başkanlığı “karar organı”, Genel Müdürlük ise “icra organı” olarak faaliyet yürütecek. Yapılan değişiklik ile TRT Yönetim Kurulu üye sayısı da yediden dokuza yükseldi.

Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak oldu

Görev süresi sona eren Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Eren‘in yerine, genel müdür olarak 2015-2018 yılları arasında Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nda (SETA) çalışan, 2018-2021 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı, yönetim kurulu başkanı olarak ise çağdaş sanat uzmanı Prof. Dr. Ahmet Albayrak atandı. 

Yönetim kurulunda gazeteci Hilal Kaplan ve iki SETA çalışanı yer aldı

Diğer yönetim kurulu üyeleri ise gazeteci Hilal Kaplan, SETA araştırmacıları Meryem İlayda Atlas Çetin ve Veysel Kurt, İletişim Başkanlığı Medya Koordinatörü Mücahid Eker, İletişim Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü personeli Doç. Dr. Oğuz Göksu, akademisyen ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in oğlu Doç. Dr. Oğuzhan Bilgin ve 2014-2019 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev alan Atakan Yılmaz oldu. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.