Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dr. Talat Kırış, “Bir Beyin Cerrahının Anıları”nı, atıldığı maceraları ve hayallerini anlattı: “Herkes anılarını yazsa ne güzel olur, farklı pencerelerden bakışlarla bir dönemin resmi çıkar ortaya”

Türkiye’nin önde gelen beyin cerrahlarından Dr. Talat Kırış, çocukluk anılarından akademik ve profesyonel başarılarına, yurtdışı maceralarından ameliyathane masasına kadar birçok konuya içtenlikle değindiği kitabını Medyascope’a anlattı. Alp Akiş’in sorularını yanıtlayan Kırış, beyinden öğrendiklerini, siyasi duruşunu ve Gezi Parkı anılarını, İstanbul sevdasını ve ona yol gösterenleri Medyascope ile paylaştı.

Kamera & Kurgu: Özgün Özgül

Kırış, her insanın yüksek potansiyeline inandığını, kendi potansiyelini gerçekleştirmek için uğraştığı gibi kitabıyla başkalarına da ilham kaynağı olmak istediğini belirtti. “Herkes anılarını yazsa ne güzel olur, farklı pencerelerden bakışlarla bir dönemin resmi çıkar ortaya” diyen Kırış, kitabında profesyonel hayatının yanı sıra sosyal ve siyasi tanıklıklarını da paylaşıyor. Antarktika’da aylarını geçiren, denizlerde maceralara atılan Kırış, artık en büyük hayalinin bir Boğaz vapuruna isminin verilmesi olduğunu söylüyor.

Dr. Talat Kırış’ın bir arkadaşının kendisi için hazırladığı bir “hayal önizlemesi”.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.