Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan’ın KKTC ziyareti – CTP Milletvekili Asım Akansoy ile söyleşi: “Biz siyasi memur değiliz, Ankara Kıbrıs Türkleri’nin iradesini de gözetmek zorunda”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 47. yıldönümü vesilesiyle KKTC’ye yaptığı iki günlük ziyareti ana muhalefetteki Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) milletvekillerinden Asım Akansoy‘la konuştuk. CTP, Toplumcu Demokrasi Partisi ile birlikte Erdoğan’ın Cumhuriyet Meclisi’ne hitaben konuşma yaptığı oturumu boykot etmişti. Akansoy bu yayında, “Ankara’nın Kıbrıs Türk demokrasisine yönelik artan müdahalesine” tepki olarak meclis oturumuna katılmadıklarını anlattı. Akansoy’a Erdoğan’ın KKTC’ye külliye ve yeni meclis binası müjdesini, Maraş bölgesinin yüzde 3’lük bölümünün askeri statüsünün kaldırılması kararını ve Kıbrıs sorununun çözümüne dair Ankara’nın vizyonunu da sordum.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.