Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile Düğün Sektörü İşletmecileri Derneği, kentteki düğünler için karar aldı: Çalışanlar aşılanacak, maskesiz salona girilmeyecek

Diyarbakır’da koronavirüs vaka sayısında zirve yaşanırken, aşılama oranı düşük seyrediyor. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Düğün Sektörü İşletmecileri Derneği bir araya gelerek, kentteki düğünlerle ilgili bazı kararlar aldı. Kararlara göre salon çalışanlarının tümü aşılanacak ve düğün salonuna giren davetliler maske ile salona girecek, maskesini düğün bitene kadar çıkaramayacak.

Kentte artan vaka sayıları ve aşı oranının düşük olması nedeniyle toplantı düzenleyen DTSO Başkanı Mehmet Kaya ile Diyarbakır Düğün Sektörü İşletmecileri Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, ortak çalışma yürütme kararı aldı.

Toplantıda alınan kararlar şöyle:

-Düğün salonunda çalışan tüm personellerin aşılanacak.

-Düğün salonlarına maskesiz girilmeyecek ve düğün boyunca maskenin çıkarılmasına müsaade edilmeyecek.

-Düğün davetiyelerine düğüne maskesiz kimsenin alınmayacağı yazılacak.

-Düğün salonunda koronavirüs tedbirlerine ilişkin bir personel görevlendirilecek ve bu personel sosyal mesafe, maske kullanımı konusunda gerekli uyarıları yapacak.

-Düğün süresince maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması için sık sık anons yapılacak.

-Düğün sahiplerinden iki doz aşı olmayan misafirlerini düğüne davet etmemeleri rica edilecek.

-Düğün salonlarına gelen misafirlerin ateşi ölçülecek ve ateş ölçen personel ise tıbbi maske ve yüz koruyucu kullanacak. Ateşi 38 dereceden yüksek olanlar salona alınmayacak.

-Koronaviürs önlemleri kapsamında Diyarbakır Düğün Sektörü İşletmecileri Derneği tarafından örnek düğün videosu ile Diyarbakır yerel sanatçıları aşıyı teşvik amaçlı şarkı besteleyip video çekecek.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.