Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Milli Savunma Bakanlığı açıkladı: “Sarıklı amiral” olarak anılan Tuğamiral Mehmet Sarı görevden alındı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), tarikat evinde askeri üniformasının üzerine cübbe giydiği ve tarikat evinin önünde makam arabasının görüldüğü fotoğraflar ortaya çıkan, “sarıklı amiral” olarak anılan Tuğamiral Mehmet Sarı’nın yürütülen soruşturma sonucu görevden alındığını açıkladı. Sarı’nın disiplin soruşturması ise devam ediyor.

“Yüksek Disiplin Kurulu işlemleri devam etmektedir”

MSB yetkilileri bugün (29 Temmuz 2021), genel bilgilendirme toplantısının ardından soruları yanıtladı. Bakanlık yetkilileri, “sarıklı amiral” tartışmasında adı geçen Tuğamiral Mehmet Sarı ile ilgili başlatılan soruşturmanın sonucuna ilişkin, “Söz konusu personel, soruşturma başlatıldıktan sonra görevinden alınmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu esasları doğrultusunda Yüksek Disiplin Kurulu işlemleri devam etmektedir” açıklamasını yaptı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.