Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Muğla-Bodrum’da da yangın başladı – 2007’de yanan ormanlık alana inşa edilen otel, yangın nedeniyle tahliye edildi

Türkiye, dünden (28 Temmuz) bu yana birçok ilde çıkan orman yangınları ile mücadele ediyor. Şu ana kadar 13 ilde 40’tan fazla bölgede yangın çıktı. Bugün (29 Temmuz) bir yangın haberi de Muğla’nın Bodrum ilçesinden geldi. 13 yıl önce Güvercinlik bölgesinde çıkan yangında yanan ormanlık araziye inşa edilen beş yıldızlı “Titanic Deluxe Bodrum Hotel” yangın nedeniyle tahliye edildi. 

Muğla‘nın turistik ilçesi Bodrum’daki yangın, saat 14.30 civarı Milas-Meşelik Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda başladı. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen ve turistik otellerin bulunduğu Güvercinlik bölgesine doğru yönelen alevler nedeniyle “Titanic Deluxe Bodrum Hotel” önlem amaçlı tahliye edildi. Otel müşterileri ve çalışanları deniz yolu ulaşımıyla güvenli alana gönderildi.

Bekir Pakdemirli: “Otelin tahliyesi başladı”

Antalya’daki yangın başladığında bölgeye giden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yangınlarla ilgili bilgi vermek için bir toplantı düzenledi. Toplantıda Muğla’daki yangın hakkında konuşan Pakdemirli, “Güvercinlik’te bir otelin boşaltılması söz konusu oldu ve tahliye başladı” dedi.

“Yangın evlere doğru gidiyor”

Eski Güvercinlik Köyü Muhtarı ve turizmci Mehmet Gereme ise bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, “Orman yangını Kuyucak mevkiindeki turistik otellerin bulunduğu yerde başladı. Şu anda oteller ve Kuyucak’taki evlere doğru gidiyor. Bölgedeki vatandaşlar da söndürme çalışmalarına yardıma gitmeye başladı” diye konuştu.

Bölgedeki yangın söndürme çalışmaları Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Orman Müdürlüğü ekipleri, altı arazöz ve vatandaşların desteği ile sürüyor. Öte yandan bölge araç trafiğine kapatıldı, yalnızca müdahale araçlarının girişine izin veriliyor. İlk gelen bilgilere göre henüz kontrol altına alınamayan yangında 5 hektar alan kül oldu.

Tahliye edilen otel 13 yıl önce yanan araziye inşa edilmişti

13 yıl önce, 15 Temmuz 2007 tarihinde Bodrum’un Güvercinlik Mahallesi’ndeki bir ormanlık arazide yangın çıkmıştı. Yangın nedeniyle 250 hektar ormanlık alan küle dönmüş, 30 hektara yakın zeytinlik ve tarım arazisi yok olmuştu.

Yangının ardından bölgede ne olacağı merak konusu olmuş, o dönemin Muğla Orman Bölge Müdürü ve eski AKP Antalya Milletvekili İbrahim Aydın“Ormanlık alanlar ve imar yerleri belli. Kesinlikle iddia ediyorum ki yanan yerler ne 2B kapsamında olacak ne de imara açılacak. Yakın zamanda yanan yerleri temizleyeceğiz. Ekim ayında ilk yağmurlarla birlikte tohumlama ve fidan dikimi yaparak yeşillendireceğiz” demişti. Ancak bu söz tutulmadı. 

Yanan ormanlık alana iki otel yapıldı. O otellerden biri “Titanic Deluxe Bodrum Hotel” oldu. Oteller 2016 ve 2018 yıllarında hizmete açıldı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.